IRC-Galleria

CreepyJanet

CreepyJanet

Maybe we'll be allright

Uusimmat blogimerkinnät

Osuvia pätkiä masennuksesta. Sunnuntai 23.12.2007 23:13

jo hampaiden peseminen on kauhea ponnistus, kaikki tuntuu toivottomalta ja muut näkevät sen vain laiskuutena.

On jotenkin helpompaa kun on syy olla masentunut.

Joskus ihminen kuvaa oloaan harmilliseksi ja saattaa ikään kuin sivulauseessa kertoa pelkäävänsä vakavaa tautia, josta merkkeinä ovat vatsavaivat, hiustenlähtö, lievä lämpöily, öinen hikoilu, oksettava olo tai huimaus. Myös päänsärky, niska- ja selkävaivat, raajasäryt, rintakivut ja ruoansulatuskanavan vaivat voivat kätkeä masennuksen.

Toisaalta depressioon liittyy usein sairaudentunto ja omakohtainen, subjektiivinen kärsimys. Tyypillisiä oireita ja tuntemuksia ovat väsymys, unettomuus, aloitekyvyn ja elinvoiman puute ja alakuloinen elämänasenne.

Uupumus ja väsymys tulevat pienenkin henkisen tai ruumiillisen ponnistuksen jälkeen. On ainainen väsymyksen tunne.

Lähimmäisten rohkaisut voivat tuntua karkeilta ja loukkaavilta, jos masentuneelle sanotaan "yritä edes" tai "koeta ryhdistäytyä" tai "luuletko olevasi ainoa masentunut maailmassa?"

Asiat, joilla aiemmin oli merkitystä, kuten ystävät, harrastukset, kevään tai jonkun juhlan tulo, eivät äkkiä tunnukaan miltään. Tavallisilta tekemisiltä, joihin ennen on liittynyt arkista tyytyväisyyttä tai edes hetkellisiä ilonpilkahduksia, häviää mielekkyys.

Hän ei tyypillisesti jaksa keskittyä lehden lukemiseen puhumattakaan vielä vaativammista toiminnoista.

Vaikeimmissa masennuksissa ihminen ei kykene pysymään mukana keskustelussa. Hän on jähmeä ja poissaolevan tuntuinen, syvällä omassa sisäisessä maailmassaan.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.