IRC-Galleria

Turha on elämää ja elämä on turhaaSunnuntai 16.12.2007 22:26

Mitä on elämä?

Toisille elämä kasa hienoja kokemuksia. Suuria haaveita, toteutuvia unelmia, täynnä kokemuksia. He näkevät valon ja nauttivat sen lämmöstä, antavat sen näyttää suuntaa. Mikä yhdistää näitä ihmisiä? He ovat onnellisia.

Mitä elämä onsuurimmalle osalle ihmisistä? Kärsimystä. Ylitsepääsemättömiä Vaikeuksia. Raha ei riitä pitämään taloa pystyssä, huumekierre, sydänsurut. Kaikki ongelmia. Kaikki yhtä vakavasti otettavia. Katso ympärillesi. Jos katsot nopeasti, näet vain sen mitä haluat. Kaikki on hyvin, ihmisiä joululahja ostoksilla, pieni lapsi lutkuttamassa jäätelöä, kaveriporukka hengaamassa. Jos katsot tarkemmin ja pidemmälle, näet mitä elämä oikeasti on. Sodat, kuolema, tuho. Väsymys, kärsimys, voimattomuus. Synkkiä voimia jotka hallitsevat niin monen elämää.

Otamme koko ajan pieniä askelia. Ne vievät meitä eteenpäin. Se onko suunta ylä- vai alamäkeä, riippuu sinusta itse. Voit nauttia jokaisesta hetkestä, kaikesta mitä koet. Voit olla kiitollinen kaikesta hyvästä mikä sinulle on suotu.
Tai voit nähdä kaiken realistisesti. Niin monella muulla on asiat niin paljon paremmin kuin sinulla. Vaikka tekisit mitä, et ikinä tule saavuttamaan samanlaista elintasoa kuin heillä. Kaikki mitä teet auttaa vähän, mutta ei tarpeeksi. Jossain vaiheessa tajuat miten turhaa kaikki on. On tuhraa yrittää säästää rahaa suureen taloon, palkkasi on liian pieni. On tuhraa haaveilla taiteilijan urasta, on niitä taitavampiakin. On turhaa mennä kauneusleikkaukseen, muutut rumasta keinotekoisen näköiseksi.

Annan hyvän vinkin. Älä ole niinkuin minä. Älä nää kaikesta negatiivistä puolta, vaikka se väistämättä onkin olemassa. Voit nauttia elämästä vaikka se turhaa onkin. Ajattele, että kaikki turha -se on osa elämää!

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.