IRC-Galleria

20.11.07 julkaistiin Helsingin yliopiston, työministeriön SEIS-projektin ja Sateenkaariperhetyön projektin yhteistyönä valmistunut julkaisu: Suomalaiset sateenkaariperheet sosiaali- ja terveyspalveluissa ja koulussa. Kirjan toimittajat Paula Kuosmanen ja Juha Jämsä esittelivät tutkimuksen tuloksia. Tiivistelmä tuloksista löytyy tutkimusraportin tiedotteesta, joka on liitteenä ohessa. Raportti on maksuton. Se on saatavilla myös netissä osoitteessa www.seta.fi/perheprojekti
Tilaisuuden aluksi luetussa tasavallan presidentin kirjallisessa tervehdyksessä Tarja Halonen totesi että ” sateenkaariperheiden ja perheissä elävien lasten hyvinvointi kuuluu meidän kaikkien vastuulle. Muutaman järjestön voimavarat eivät riitä kokonaisen lapsivähemmistön hyvinvoinnin turvaamiseen. Yhteiskunnan on päättäväisesti kannettava vastuu myös tästä lapsiryhmästä.”
Työministerin Tarja Cronbergin puheenvuoron seminaarissa luki poliittinen sihteeri Tarja Parviainen kun työministerin kiireet estivät häntä saapumasta paikalle henkilökohtaisesti. Cronberg totesi puheenvuorossa lainsäädännöstä selvästi puuttuvan lain antaman suojan sateenkaariperheiden lapsille. Hän totesi myös syrjinnän ja syrjintäpelon olevan este hyvinvointipalveluiden täysimittaiselle käytölle. Ministeri peräänkuulutti koulutusta viranomaisille ja muistutti perheen sisäisen adoption olevan istuvan hallituksen hallitustavoitteissa. Työministeriö on koordinoinut SEIS –hanketta, joka tuki seminaarissa julkistetun tutkimusraportin julkaisemista. SEIS-hanke tekee näkyväksi erityisesti moniperustaista syrjintää.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.