IRC-Galleria

Daealis

Daealis

In nomine Anton Lavey, et Nietsche et Lucifer. Ramen

Selaa blogimerkintöjä

Youtube/Google -boikottipäivä.Tiistai 09.12.2008 19:49

Youtube julkaisi viikko sitten uusia ohjenuoria, joiden mukaan he aikovat tästä eteenpäin toimia.
http://www.youtube.com/blog?entry=AEX3_7h40mk
Tuossa koko teksti, mutta niille, jotka ovat liian laiskoja lukemaan, voinen tiivistää:
* Youtube alkaa sensuroida "tosissaan" seksuaalista materiaalia. Tarkoittaen että videot, missä vähänkään on paljasta pintaa ilmeisesti tulevat siirtymään k-18 lätkän alle. MTVllä tulee olemaan kurja vuosi.
* Kuvakkeet videoille eivät enään ole itse valittavissa automaattisesti valituista kohdista, vaan pyritään valitsemaan kohdista, jotka kuvaavat videon yleistä sisältöä(käytännössä pitäisi vaikeuttaa Rickrollausta feikkikuvakkeella)
* Tarkemmat videoiden kuvaukset.
Nämä kaikki ovat ihan järkeviä päivityksiä, mutta se idioottimaisin perseily onkin vielä kertomatta:
* Youtube alkaa algoritmisesti äänestää seksuaalista materiaalia tai KIROSANOJA sisältäviä videoita huonommiksi.

Eli hitaammille mulkvisteille: Jos sanot paska, videosi ei pääse suosituimpien videoiden listalle, vaikka saisi miljoona katselijaa enemmän kuin seuraavan kukkahattutädin video, jossa ei ole mitään järkevää sanottavaa. Youtube alkaa sensuroida videoita rajoittaen sananvapautta.

Tähän kohtaan sääntömuutoksissa ei tullut korjausta, vaikka vain muutamia tunteja kirjoituksen jälkeen kirjoitus oli kerännyt yli 3000 vihaista kommenttia, verrattaen edelliseen kirjoitukseen jota kävi kommentoimassa alle 100 ihmistä. Tästä päättömästä sensuuritempauksesta johtuen 18. joulukuuta en itse aio käyttää youtubea tai googlea lainkaan.

Tällaisen protestin toiminta on hyvin simppeliä. Youtubessa mainosmaksuista saatavat tulot ovat suoraan verrattavissa kävijämääriin. Mikäli riittävän suuri joukko vakituisia käyttäjiä ei kirjaudu sisälle YouTubeen tai muihinkaan googlen omistamiin sivustoihin, heidän mainostulonsa romahtavat. Riittävän suuri määrä saa heidät huomaamaan ettei ehkä ollutkaan fiksua koittaa sensuroida mielipiteitä.
http://www.youtube.com/watch?v=3d3NWP7TnoE
Siinä vielä yksi video kertoen suunnilleen saman asian, ellei se ehdi kadota.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.