IRC-Galleria

Daealis

Daealis

In nomine Anton Lavey, et Nietsche et Lucifer. Ramen

Selaa blogimerkintöjä

RäyTorstai 24.01.2008 01:23

Kylläpäs kuulostaa rehellinen poweri pitkästä aikaa maukkaalta.

Dragonforce - Through the Fire and Flames

Niille jotka eivät ole bändiä kuulleet, kuvitelkaa Rhapsodyä. Annetaan pojille hieman piriä, tuplataan tempo ja triplataan meininki. Avot, we have Dragonforce.


Piristää väkisinkin.
Viime vuosien kuuma peruna jenkkilän opetussuunnitelmissa pyrkii epätoivoisesti rantautumaan myös suomeen ja huutaa paikkaansa kouluihin. Kyllähän te tämän tiedätte, se on se juttu minkä kreationistit keksivät houkutellakseen enemmän ihmisiä asiansa puolelle muuttamalla sanat 'luoja' ja 'jumala' oppikirjoissaan sanaksi 'suunnittelija'. Jep, jokin korkeampi voima suunnitteli maailmankaikkeuden, ihmiset ja planeetat, Darwin syöksykööt sementtiin.


Vai hetkinen, onko se sittenkään niin?


Joitain vuosikymmeniä vanha teoria älykkäähköstä suunnittelusta yrittää median painostuksella ja organisoidulla hullunmyllytyksellä viedä itsensä biologian kirjoihin, ja vaatii itselleen TEORIAN statusta. Tieteellisten teorioiden määritelmä on suunnilleen jotain tälläistä: "Teoria tarkoittaa ensiksi yhtenäistä tietojen järjestelmää, toiseksi tieteellistä selitystä tai selitysjärjestelmää ja kolmanneksi oletusta, otaksumaa, hypoteesia." Okei, kuulostaa hyvältä. Miten tämä teoriointi sitten käytännössä tapahtuu?
-Kehitetään teoria tai selitysjärjestelmä
-Tehdään ennusteita teorian perusteella
-Testataan kokeellisesti ennusteiden paikkansapitävyys
-Parannellaan ja muutellaan teoriaa
-Palataan ensimmäiseen kohtaa ja aloitetaan parannellulla teorialla samankaltainen kokeellinen rumba.
Kuulostaa järkevältä, määritellään jotain, tehdään määritelmän perusteella arvio, kokeillaan pitikö arvio paikkansa, parannellaan ja kokeillaan uudelleen. Näin esim. Darwinin teoriat ovat jo vuosisadat saaneet tiedeyhteiskunnan kokeita ja kritiikkiä ylleen, kestäneet ja tarkentuneet siinä sivussa ja Darwinin teoriat evoluutiosta ovat yleisesti hyväksytty mallintamaan todennäköisesti lajien kehittymistä.

Älykkään suunnittelun kannattajat vaativat että heidän ideansa suuresta luojasta saa myöskin teoria-statuksen seuraavalla järjestelyllä:
-Kehitetään yleisesesti hyväksyttyä ja laajasti todistettua, MUTTA raamatullista luomiskertomusta vastaan rikkovaa, teoriaa korvaava 'parempi' teoria
-Noustaan barrikadeille ja huudetaan kunnes se hyväksytään teoriaksi.
-Kieltäydytään kuuntelemasta niitä todistevuoria, jotka kasvavat omaa 'teoriaa' vastaan

Otetaanko tässä esimerkiksi tämän äärioikeistolaisten kiihkouskovien lahkon muutamat kantavat teoriat, joilla heidän mielestään evoluutio todistetaan vääräksi? Arvasin että teitäkin kiinnostaa, joten otetaan vain.


Välifossiilit

IDn(Intelligent Design) tukijoiden mielestä mikäli evoluutio on oikeasti tapahtunut, täytyisi eri eläinten välimuotoja löytyä paljon useampia. Hyvänä esimerkkinä otetaan aina valaat, merien suuret nisäkkäät, ja eritoten valaiden korva-rakenteesta on oltu sitä mieltä, että välifossiilit eivät ole pystyneet todistamaan täydellisesti muutosta maalla liikkuvasta nisäkkäästä merieläväksi. Tähän on jo löytynyt täydellinen ketju, minkä avulla pystytään näkemään kehittyminen maalta valtamereen. Avainasemassa on toiminut Pakistanin alueelta 2001 löydetty Pakicetus, jonka korvarakenne nimenomaan täytti viimeisenkin puuttuvan aukon valaiden evoluutioketjussa.

Tämä lenkki on löydetty siis jo monta vuotta sitten, mutta yhä tämä välikorvan rakenne on yksi yleisimmistä argumenteista IDn puolesta. Vastaavia täydellisiä välivaiheisia fossiiliketjuja on lukemattomia, ne vain eivät tunnu päätyvän IDn puoltavien tietouteen.


Palautumaton monimutkaisuus

Eliöissä on joitain äärimmäisen monimutkaisia rakenteita, jotka eivät ID-tukijoiden mukaan tee mitään yksinään, mutta yhdessä muodostavat äärimmäisen monimutkaisen elimen/toiminnon. Eihän missään elävässä ole ' turhia' toimimattomia osia odottamassa, että se löytäisi itselleen vastakappaleen, jonka kanssa toimia. Luonnonvalinta ei vain tue tälläistä. Tästä ID tuo aina esimerkiksi bakteerimoottorin, monimutkainen siimaa propellina käyttävä proteiinikompleksi.

Bakteerimoottori koostuu karkeasti 50 proteiiniosasta. Mikäli ID on oikeassa, jos moottorista irrotetaan vaikkapa 40 osaa, ei kummankaan puolen pitäisi toimia, eikö niin? Palautumaton monimutkaisuus, osat eivät yksin toimi. Noh, jäljelle jäävät 10 osaa bakteerimoottoria ovat tehdas, joka tuottaa myrkyllisen proteiinin, kiinnittyy terveeseen soluun ja pystyy pumppaamaan tuottamansa myrkyn soluun. Kuulostaa toimivalta. Tässä siis juuri todistettiin että yksi bakteeribiologian ilkeimmistä jekuista, bakteerimoottori, on täysin toimiva, vaikka siitä poistettaisiinkin 40 osaa 50:stä. Itse asiassa näistä osista suurin osa muodostaa pieniä, yksinäänkin bakteereille ominaisia toimintoja ja se, että ne ovat liittyneet yhteen muodostaakseen monimutkaisemman elimen tuottaakseen bakteerille paremman kilpailuaseman ravinnosta tukee itse asiassa evoluutioteoriaa, eikä IDtä itseään.


Universumin rakenne

Jos jonkinlainen ÄLYKÄS suunnitelma on kaiken takana, kaikenhan luulisi olevan aivan mahtavassa järjestyksessä, toimia kuin unelma, olla täydellistä...eikös? Noh, tässä suurista pienimpiin skaalautuen pointteja universumista, maailmankaikkeudesta ja kaikesta:

-Linnnunrata kiertää galaksissa sellaisella radalla, että ennemmin tai myöhemmin törmäämme toiseen tähteen. Kuulostaako älykkäältä suunnittelulta?

-Galaksimme kokoisessa pienessä hippusessa maailmankaikkeutta, vain muutamia valovuosia pitkällä alueella, on vain muutamia miljoonia kilometrejä leveä kaistale, missä elämälle suotuisat olosuhteet voivat edes vallita. Hukkatilaa noin 99,9%. Universumin koosta katsottuna hukkatilaa on vielä enemmän. Suurin osa planeettojen kiertoradoista on epävakaita. Älykästä suunnittelua?

-Planeettamme rataa leikkaa jatkuvasti hengenvaarallisia, muutaman kilometrin levyisiä kivenjärkäleitä, jotka osuessaan planeettaamme voisivat pyyhkäistä lähes kaiken elämän mennessään. Älykästä suunnittelua?

-Planeettamme pommitetaan jatkuvasti avaruudesta käsin sellaisilla määrillä säteilyä, että mikäli ilmakehää ei olisi, kuolisimme lähes välittömästi. Älykästä suunnittelua?

-Ilmakehä, joka siis paitsi suojaa meitä säteilyltä ja asteroideilta, on myös ainoa edellytys hengissä säilymisellemme. Säteilyä estää enimmäkseen otsoni-niminen ainesosa ilmakehässä, joka on siellä ohuena kerroksena, ja sellaisessa kohdassa, että se on alttiina saasteille ja katoamassa. Älykästä suunnittelua?

-Maapallo on yli 2/3 asutuskelvoton, jäljelle jäävästä kolmanneksesta yli puolet ovat joko hiekka tai jää-autiomaita. Ohut plateettamme kuori ratkeilee saumoistaan jatkuvasti, jolloin maanjäristykset, tsunamit ja tulivuoret kylvävät tuhoa ympäriinsä. Yli 90% koskaan eläneistä lajeista on kuollut sukupuuttoon. Vieläkin vakuuttunut suunnitelman älykkyydestä?

Ihmisistä:
-Geneettiset sairaudet ja viat
-Ohut, heikko ja helposti tuhoutuvat iho, jonka pitäisi suojata sisäelimiä säteilyltä.
-Todella kapea alue valon spektristä, minkä näemme. (linnutkin kuten useat eläimet, näkevät infrapunaspektriinkin)
-Ikääntyessä elintoiminnot pettävät, hampaat putoavat, jne. mikä vähentää selviytymisen mahdollisuuksia entuudestaan.
-Hengitämme ulos suurimman osan hapesta minkä vedämme keuhkoihimme.
-Vietämme kolmanneksen elämästämme tajuttomina(hitaammille, tarkoitan siis nukkumista).
-Emme haista, näe tai tunne magneettikenttiä, säteilyä, myrkyllisiä kaasuja...
-Lämminverisinä joudumme syömään jatkuvasti, emmekä edes pysty hyötykäyttämään läheskään kaikkea siitäkään. (vastaesimerkkinä vaihtolämpöiset, kuten krokotiilit, jotka syövät vaikka kerran kuussa ja voivat hyvin)
-Syömme, juomme, hengitämme ja puhumme saman aukon kautta, mikä takaa sen että jotkut tukehtuvat kuoliaaksi.

Onko siis ihme että Älykkään Suunnittelun puoltavat henkilöt eivät uskalla asettaa teoriaansa tiedeyhteisön testattavaksi, että siihen voitaisiin koetella ja ehkä jopa siten parannella, MIKÄLI SE OSOITTAUTUISI toimivaksi teoriaksi. Todisteet kun vain kasautuvat toiselle puolelle tätäkin teoreema-taistelua, ei ole vaikea nähdä, miksei ID saavuta suosiota missään muualla kuin Amerikassa, missä sen takana on pitkän linjan konservatistit ja äärioikeisto, miljoonat dollarit ja vakuuttava lista paikallisia nimiä?

Onneksi muualla maailmassa osataan katsoa hieman tarkemmin mitä puppua meille yritetään syöttää.

Aamuvirkun mentaalimasturbaatioTorstai 17.01.2008 11:18

Ozzyn albumi Black Rain saa aikaan ihmisessä ankaraa yhteiskuntakritiikkiä näin aamutuimaan. Kävelen tammikuisessa vesisateessa polvia myöten kurassa ja muistelen kaihoten, kuinka silloin ennen vanhaan kun oltiin nuoria ja tammikuussa oli vain parisenkymmentä pakkasta. Sitten vuoden hiipiessä helmikuuhun saatiin ne talvipakkaset, elohopea alkoi jähmettyä mittareissa ja linnut tipahtivat kesken lennon jäätyneinä taivaalta. Oli jo melkeinpä pakko tuikata pitkät kalsaritkin jalkaan, kun meinasi tuntua vielä paksujen toppahousujenkin läpi että nyt taitaa olla pakkasta.

Ozzy Osbourne - The Almighty Dollar

.....

Death, doom and disaster
The point of no return
No earthly life ever after
Is it too late to learn?

Burn into the air and atmosphere
Watching the rain come down
Turn your head away ignore the fear
Watching the ice crash down

Our father's justice gets closer
How could you fuck us all over
Rape, steal and murder
God bless the almighty dollar
The almighty dollar


Opitaanko vai ei? Joidenkin arvioiden mukaan kriittinen piste olisi jo ylitetty, että olisi enään myöhäistä tehdä kiihtyvälle kasvihuoneilmiölle mitään muuta kuin alkaa minimoimaan vahinkoja. Siispä tarttukaa lapioon, alkakaa penkoa itsellenne poteroa säteillysuojan alle, missä aiotte taistella liki sadan celsiusasteen lämpötilaeroja ja vedenpaisumusta vastaan, mahdollista seuraavaa jääkauttakin joutuisi väistelemään.

Toisaalta, ehkäpä näin rajujen globaalisten muutosten deadline ei hyökkää nurkan takaa silmille muutaman vuoden varoitusajalla. Ehkäpä raja ei vielä olekkaan ylitetty, vielä kerettäisiin tehdä asialle jotain. Vaan onko kaikki Euroopan ulkopuoliset valtion valmiita radikaaleihin muutoksiin teollisuuden päästörajoituksissa, sen lisäksi että joutuisivat myös kustantamaan kehitysvaltioille hyppäyksen alkuteollistuvista valtioista suoraan teollistuneisuuden huipulle? Onko jokaiseen hökkelikylään varaa vetää sähkölämmitys, ettei kukaan polttaisi lehmänlantaa ja puuta nuotioissaan häkä ja hiilidioksidi päästöjen minimoimiseksi? Tuskinpa vain.

Toisaalta, ensimmäisenähän tälläiset köyhyysrajan alla elävät sen potkaisun tuntevat, kun kasvihuoneilmiö on riittävästi voimistunut. Hökkelikylässä ongelma ratkaisee itse itsensä, kun lämpötilat alkavat heitellä riittävästi. Teollisuuden pitäisi tehdä jotain ihan itse.


Ja sitten tulevat nämä hörhöt paikalle, joidenka mielestä meidän pitää kaikkien alkaa kierrättämään, että saadaan maailma pelastettua. Paperia, metallia, lasia, orgaanista ja sekajätettä pitäisi heitellä omiin kippoihinsa joka helvetin pihamaalle.

Ainoa aine, minkä kierrätyksen kannattavuudesta ollaan yksimielisiä, on alumiini. Alumiinin valmistus kierrätetystä materiaalista vie arviolta 95% vähemmän resursseja kuin sen valmistaminen pääasiallisesta raakamateriaalista Bauksiitista.

Paperin tuottamisesta kierrättämällä väitetään vaativan 40% vähemmän energiaa. Tosin kierrätetyn paperin muuntaminen kierrätyskelpoiseksi massaksi vaatii ainakin yhtä vahvoja, ellei vahvempiakin kemikaaleja kuin puhtaasta puumassasta valmistetun paperin. Tämän lisäksi kierrätysmateriaalit yleensä noukitaan pihoilta useammalla kuin yhdellä roska-autolla. Tuleeko sittenkään ympäristöystävällisemmäksi kuin kaatopaikkaus? Kaatopaikkauksissa on nykyään niin rankat turvatoimet että hädintuskin edes ydinjätteiden säilytys on tarkempaa, aina kaatopaikkojen pohjan rakentamisesta maisemointiin asti. Pohjissa käytetään paksuja kerroksia savea ja filtterikankaita, joilla estetään ettei jätteistä valu mitään nesteitä pohjavesiin asti, maisemoidut kaatopaikat tuottavat enimmäkseen metaanikaasua, joka noukitaan talteen ja voidaan käyttää uudelleen(kaukolämmitystä, anyone?)

Näyttäkää minulle että kierrätyksen kokonaisprosessi on ympäristöystävällisempää kuin kierrätys, niin alan itsekin tekemään sitä enemmän kuin mihin taloyhtiö yrittää meidät pakottaa.

Nyt kaikki joukolla....Maanantai 14.01.2008 23:58

...jojoa leikkimään. Että voikin symbian olla uskomatonta kurapaskaa.

Heikkona horjuva, otsalla vanne
Tiukkana kiertyvä, siteessä ranne
Taivasta etsi, viimein löysi
Porttina orsi, rasvattu köysi

NARUA, NARUA, NARUA!

Ruoska - Narua

Massapaine on kamala asia.Torstai 10.01.2008 10:21

Kun jälleen eilen aamulla availin postilaatikkoani, siirsin pari uutta 'lähdeppä facebookkiin' sähköpostia niille kuuluvaan kansioon. Olen näet kerännyt niitä kasaan ihan sitä varten, että olin jo aiemmin päättänyt liittyväni sinne, kunhan yhteisön tuotamat paineet olivat riittävän suuret. Olin asettanut itselleni ympäripyöreän rajan, jonka jälkeen käyn tekemässä itselleni sinne tilin. Eilen mentiin rajan yli.

So there we are then, in enemy territory. Ei mitään käsitystä miten tämä räpistys toimii, vain muutama kuva etusivulta näkynyt jossain lehdissä, järkyttäviä ostosummia muutaman prosentin omistuksesta ja eilinen uutisotsikko jostain pörssi-widgetistä, joka levitti spywarea siinä sivussa. Siinä sitten pakolliset tiedot täytettyäni olin hieman puulla päähän lyöty: Mitäs sitten? Mistä saan aseteltua itselleni kaikki nuo tiedot, mitä muillakin näkyy? Missä on kuvien lisäily? Ja mitä pirua ovat nämä pikkuikkunat, joissa näkyy pyörivän mitä kummallisimpia faktoja, nimikkeitä ja härpäkkeitä?

Koko pienen iltani sitten asiaan tutustuin, ja nyt olen lyöty ritariksi pikkusiskoni valtakunnassa, minulla on virtuaaliminäni niskaan tatuoitu oma nimeni, minusta on melkein 200 factoidia(pientä joko-tai -kysymyksen vastausta), mittareiden mukaan olen yhtä normaali kuin 46% kanssa-feissaajista Ja ajattelin ryhtyä piraatit vs. ninjat taistoon ninjojen puolelle.

Voisi sitä kai huonomminkin aikansa viettää, kuten pössyttelemällä pilveä. Luultavasti tosin yhtä villille tripille(olet aateloitu epänormaali ninja, jolla on niskassa tatuoitu 'Luikku') tarttisi kyllä sellaisia kivan punaisia täplikkäitä sieniä..

Axis&AlliesTiistai 18.12.2007 02:01

Kaksi sanaa, joista muodostuu tuossa nimenomaisessa järjestyksessä potentiaalisesti yli 12 tuntia kestävä, strateginen toista maailmansotaa alkutilanteessaan imitoiva sotasimulaatio, missä pienet muoviset tankit ja pommikoneet ottavat yhteen eeppisillä usean millimetrin taistelukentillä giganttisten titaanien siristäessään silmiään laudan ympärillä, pyöritellen kädessään kohtalon noppia, joiden avulla päätetään miljoonien kohtaloita, kun Saksan ja Venäjän rajalle kasattu ruostunut rauta kiillotetaan kiväärin nakuttaessa ja haupitsien taustakuoron mylviessä.

Haluan takaisin menettämäni pöhnän ja 12 tuntia elämästäni.
Kun tuossa neljän perseessä lopettelimme projektityön rassaamista koulussa ja päätin lähteä tänne Jazuliuz:sen kämpille lämmittelemään iltaa varten, ajattelin että sushia voisi syödä päivälliseksi. Niinpä hakaisin Norimarusta sushiaterian ruokailusetit, alkosta kuperkeikkaöljyt ja sitten Guitar Hero III:sta kunnes ranteet alkoi kramppaamaan, oujee. Vielä myöhemmin illasta(oikeastaan jo sitten aiemmin lauantaiyöstä :P) nuijittiin possun sisäfileestä piffit ja maisteltiin ne kaverin viinin kanssa. Illlalla yhdet baarissa ja nyt päässä pyörii siihen vauhtiin ettei arvaa unille mennä vielä hetkeen. noh, kunnon musaa vain soimaan ja hyvä tulee. Nyt kaveri kuorsaa keittiössä sellaisella völyymillä ettei tässä itse tuskin unta saakkaan enään hetkeen.

Victorious!Perjantai 14.12.2007 13:07

Paha, paha, ilkeä krapulakeiju on selätetty jälleen! Haluamme kiittää projektitöidemme työnantajaa onnistuneesta saunaillasta ja tuikkaamme soittimeen seuraavan biisin.
http://www.youtube.com/watch?v=ep0q75CfIIs
Dj Isaac - Nobody Listens to Techno. Sitten noudamme kiltisti tuopillisen nestepitoista litkua kaapista(kutsutaan nyt vaikka mehukatin appelsiini mehuksi) ja aloitamme päivän askareet.

Tsääh!Torstai 13.12.2007 14:17

Aamulla ei malttanut vain olla paikoillaan ja nukkua tarpeeksi kun lähdin jo 1½ tuntia etukäteen kohti keskustaa ja Ixonoksen toimistoa. Nyt on salassapito ja harjoittelusopimukset kirjoiteltuna, ens vuonna pääsis oman alan hommiinkin ensimmäistä kertaa opiskelun aikana.

Nyt jatkuu jonkinasteisen esitelmän kokoonparsiminen, TietoEnator haluaa tietää miten passwordmanagerimme edistyy.

ElämysmatkailuaLauantai 08.12.2007 16:22

Lähdin kotia kohti eilen kolmen junalla treeltä. Matkan jälkeen seinäjoella junasta pois noustessani vaihdoin emännyksen autoon ja hurauttelimme Anttilaan, missä vilkuilin läppärivalikoimaa ja pistin veronpalautukseni palamaan.

Nyt irccaan sängynpohjalta omalla läppärillä. oujee.