IRC-Galleria

Daealis

Daealis

In nomine Anton Lavey, et Nietsche et Lucifer. Ramen

Selaa blogimerkintöjä

Se on vain teoria!Torstai 29.05.2008 15:32

Heippa lapset! Tänään puhutaan teille saatanan keksinnöistä, kuten tieteestä! Sitä harrastavat ihmiset ovat antaneet itsensä sielunvihollisen ohjailtavaksi ja haluavat täyttää kaikki tietomme aukot vastauksilla. Jos kaikki tuntematon tutkitaan, aukot täytetään niin minne meidän jumalamme sitten mahtuu?

Onneksi on olemassa vastaisku tähän saatanalliseen harhaoppiin. Ensinnäkin voimme turvallisesti sanoa, että SE ON VAIN TEORIA! Kaikkihan me tiedämme, että teoriat ovat pelkkää spekulaatiota ja arvailua. Joten sanotaan rohkeasti vain tätä iskulausetta, kun joku tulee järkyttämään meitä seuraavien teorioiden pohjalta tehdyillä arvailuilla:

-Atomiteoria: Idean mukaan kaikki materia koostuu pienistä partikkeleista, 'atomeista'
-Soluteoria: Idea 'soluista', jotka ovat kaiken elävän perusrakenneosasia.
-Kineettinen kaasuteoria: Idea jolla pyritään selittämään 'kaasujen' ominaisuuksia(painetta, lämpötilaa, jne).
-Painovoimateoria: Spekulaatio jostain 'voimasta', joka väittää massojen vetävän toisiaan puoleensa.
-Suhteellisuusteoria: E=mc^2
-Kaaosteoria: Alkutilanteeltaan herkän epälineaarisen dynaamisen järjestelmän käyttäytymistä käsittelevä teoria(käyttökohteina mm. ilmastotutkimus, talouden heilahtelut, pyörteiset nesteet, lääketiede....)
-Laattatektoniikka: TEORIA, jonka mukaan maan kuori ei ole ehjä, vaan 'laattoja', jotka liikkuvat sulan ytimen päällä.
-Antenniteoria: Idea johteen tai puolijohteen kyvyistä lähettää ja vastaanottaa näkymättömiä 'radioaaltoja'
-Väriteoria: Estetiikkaan ja taiteisiin liittyvä värien yhteensopivuutta käsittelevä "teoria"
-Piiriteoria: Idea siitä, että suljettu piiri voi tuottaa tehoa. Esim. Piirilevyt elektroniikassa
-Systeemiteoria: Erilaisten järjestelmien analysoinnissa ja suunnittelussa käytetty 'idea'
-'Big Bang'-teoria: Idea jonka mukaan koko universumi oli alussa vain pistemäinen massa, mistä se räjähdyksenomaisesti laajeni.

Heitetään nämä hatarat arvailut kaikki roskakoppaan, kielletään kaikki näihin TEORIOIHIN toimintansa perustavat laitteet pois elämästämme ja noustaan barrikadeille. Noustaan tätä tiedemiesten salaliittoa vastaan ja vaaditaan että kouluissa opetetaan myös kristillisempiä vaihtoehtoja näille teorioille. Vain muutaman tässä nyt mainitakseni:
-Maakeskeinen aurinkokunta. Raamattu kertoo että maa luotiin ensimmäisenä, joten on loogista olettaa että se myös asetettiin keskelle. Keskiajalla nuhteessa elävät oppineet tämän tiesivätkin, kunnes paholainen meni Copernicukseen ja Galileoon ja johti kansat harhaan.
-Maa on litteä. Tämä oli hyvin yleinen uskomus, ennen kuin kreikkalaiset filosofit ja TIEDE pisti nenänsä asioihin, jotka ovat selkeästi jumalaista alkuperää eivätkä ole tarkoitettu tutkittavaksi.
-Telegony: 1900-luvulle asti säilynyt käsite, jonka mukaan lapsi perii ominaisuuksia naisen aiemmilta partnereilta nykyisten geneettisten vanhempiensa lisäksi. Tämä teoria on selkeästi esillä myös raamatussa, missä aviorikkomuksista syytetyt kivitetään ja avioeroja halveksutaan.
-Alkemialla tultiin hyvin toimeen, kunnes tiede toi kemian.
-Astrologia ja taivaankappaleista ennustaminen oli varsin vakava tieteenhaara, kunnes jälleen saatanan harhauttamat tiedemiehet saapuivat ja kumosivat astrologian opit astronomiallaan.

Porttiteoriaa soveltaen: Nämä teoriat ovat osa tiedettä. Tieteen tavoitteena on selittää maailman toiminta faktoilla. Faktat tekevät jumalaisen alkuperän tarpeettomaksi. Jumalan hylänneet ihmiset ovat onnettomampia. Onnettomat ihmiset tekevät rikoksia saavuttaakseen itselleen jotain materiaalisia hyödykkeitä, millä saavuttaa keinotekoinen(jumalaton) onni.

Joten kun tuet tiedettä, annat itsesi rikoksen tielle, joka johtaa sinut murhaamaan ja lopulta helvettiin.
Tiesitkö, että perinteisen kilokäristeen resistanssi on keskimäärin 117 ohmia senttimetriä kohti? Nyt voit mitoittaa ohmimakkarasi oikein, ettet epähuomiossa käräytä sulakkeita. Vaihtelee makkaralaaduittain.

MmmMaanantai 26.05.2008 12:45

Kuumetta alentavat lääkkeet on kavereita, kun tarvitsee rahaa ja on päästävä töihin.

Röllejä turpaanTorstai 22.05.2008 12:02

Päätettiinpä eilen näpäyttää ensimmäinen yritys Zul'Amanissa timed runista. Eagle, Bear, Dragonhawk ja Lynx aspektit mattoon, 45 minuuttia. Mikäs siinä, läiskäistiin osaavat pelaajat tiimiin ja hypättiin instaan.

Ensimmäisenä Eagle-aspektille putsaillessa näytti että olisi voinut paladin tankilla sheivata rapian minuutin tai kaksi ajasta pois, kun kahdella healerilla ja warrior mt:nä homma näytti välillä vähän horjuvan, onneksi lapadiini oli hereillä heittämässä kuplaa kiinni kituvaan ruippahealeriin parin röllin kurmootuksessa. Pomona Akil'Zon on kahdella healerilla samanlainen vitsi kuin kolmellakin, vaikka kuinka kaikki väittävät priestin olevan surkea hiileri missä tahansa niin kylläpä vain ruipallani hävisin jälleen HDn. Meleepainotteisella gruupilla meleelle osunut salama teki kyllä nättiä jälkeä toisessa gruupissa, mutta mikäs siinä, vähän HoTteja kiinni ja kohta ollaan taas kunnossa.

Nalorakk ei antanut juuri sitä suurempia vaikeuksia, karhuperkele tipahti ja kellosta löytyi 25 minuuttia viimeisten kahden pomon tappamiseen.

Jan'Alaille lähtiessä ensimmäinen scoutti tipahti ongelmitta ja seuraavaksi nätissä vahinkopullissa otettiinkin sitten sekä oikealla lymyävä jemmapack että vasemman laidan keke-päkki. Ja kun tuplapulli oli kaaoksesta melkein päässyt järjestykseen, käväisi paikalle käppäillyt scoutti vielä kutsumassa pari kaveriaan mukaan bileisiin. Pullissa siis noin 10 naamaa, puolet flame-castereita, pewpew rrkeles. Mutta kylläpä siitä toivuttiin, kaksi kuollutta kerkesivät juosta takaisin tappamaan viimeisiä ja puskettiin eteenpäin. Jan'Alai ei vastustellut yhtään enempää kuin ennenkään, ajastimessa nätti 14 minuuttia kun lähdettiin puskemaan eteenpäin. Joskus tuosta ajasta on masennuttu ja todettu että nyt ei riitä aika, rauhoitetaan menoa, tupakka ja kusitauko. Tänään todettiin että perkeles, ollaan jäljessä, puristetaanpas parisataa dps lisää ja rykäistään eteenpäin.

Halazzin edessä laskurit kertoivat että sielläpä olisi 8 minuuttia aikaa tappaa pomo, ja neljä minuuttia myöhemmin puri ilveksen aspekti nurmea ja ensimmäinen Kaamoksen nallemountti luutattiin hyvillä mielin.

Parin päivän päästä resetissä uudestaan. Aikaa jäi niin mukavasti parin tardituksen jälkeenkin että tuossa on varaa tehdä vaikka mitä muutoksia tiimiinkin, vaikka kolmannen healerinkin ottaisi(mikä tekisi parantelusta tylsää kun saisi pyöritellä peukkujaan puolet ajasta).

Liikaa elokuvia, liian vähän aikaa.Tiistai 20.05.2008 13:44

Toinen ja kolmas neljännes näyttäisi tänä vuonna olevan odotettujen elokuvien runsaudensarvi.
DVD-myyntiosastolta jo bongasinkin Daywatchin, Venäläisen suuren budjetin vamppyyrielokuvan Nightwatchin jatko-osan. Mikäli Daywatchiin on laitettu yhtä paljon työtä ja viimeistelty tulos yhtä huolellisesti kuin edeltäjänsä, on luvassa loistopätkä. Nyt vain pitäisi löytää jostain päivästä nelisen tuntia ylimääräistä aikaa, että voisi ensin katsella muistin virkistämiseksi Nightwatchin ja samaan hengenvetoon perään katsella kuinka saaga jatkuu.

Ironman, uusin sarjakuvafilmatisointi, räjäytti potin tuossa joitain viikkoja takaperin lunastamalla kaikki varovaiset odotukset ja hieman enemmänkin. Itselleni oikeastaan täysin tuntematon sarjakuvasankari oli yksi onnistuneimmista sarjakuvakäännöksistä ja meni omalla listallani suoraan Punisherin ja Sin Cityn seuraksi huipulle. Loistavaa näyttelyä, mainiota toimintaa. Tokihan sieltä löytyi moitittavaakin, mutta tämä johtuu lähinnä sarjakuvankin valmistuksen aikakaudesta. Pahikset ovat rättipäitä, ja jenkit ovat sankareita pelastamassa avuttomia AK47-kersoja hiekka-apinoiden rautaisesta puristuksesta. Mutta siitä huolimatta elokuvana mahtava. Stan Leen kameolle ei voinut olla repeämättä. Ilokseni huomasin että samana päivänä elokuvateatterissa joka ikinen katselija räjähti nauruun Leen ilmestyessä ruudulle. Sivistyneessä seurassa oltiin siis.

Hulk on tulossa uudelleen filmatisoituna kohtapuoliin. Tällä kertaa uskollisempana sarjakuvalle, odotettavissa loistopätkä. Vanhakin oli ihan viihdyttävä efektimättö, nähtäväksi jää mitä uutta Marvel tuo elokuvaan.

Indiana Jones nousee rollaattoristaan riehumaan lierihatussa ja ruoskassaan jälleen. Itselleni kovin odotettu elokuva-aihe, sillä omistan tasan yhden Indiana Jones sarjakuvan ja se on juurikin tämä Kristallikallon valtakunta. Sen vähän mitä sarjakuvasta on muistissa, se oli loistavaa viihdettä. Ja Harrison Ford toimintaroolissa harmaana patuna, pakkohan se on katella.

Disney ja Pixar ovat tuomassa todella hellyyttävän robotin uusimpaan animaatioonsa. WALL-E näyttää kaikkien making of - ja trailerpätkien mukaan tämän kesän Finding Nemolta. Luultavasti lyö sen laudaltakin. Komeaa animaatiota ja huvittavia hahmoja luvassa.

Wanted. Angelina Jolie ja Morgan Freeman ilkeinä organisaatiopomoina pompottelemassa McAvoyta, elokuvastahan on pakko tulla hitti. Vasta IMDBn elokuvaa käsittelevää sivua lukiessani tajusin että tämäkin on ollut joku sarjakuvan tapainen joskus. Hyvä vain ettei tiedä sarjakuvaa niin ei tule typerää nipotusta elokuvan ja sarjiksen eroista. Mutta odotettavissa varmasti samanlaista true-fanien ja elokuvakatselijoiden välistä bolemiikkiä kuin LotRin, Punisherin, Sin Cityn ja kaikkien Marvelin pätkien kanssa; Kirja/sarjis oli paljon parempi, tämä hahmo oli tehty ihan väärin... MIKSI HOBITIT EIVÄT LAULANEET SEITSEMÄÄ TUNTIA ENSIMMÄISESTÄ ELOKUVASTA SAMALLA KUN HE SYÖVÄT JATKUVASTI?! Olisikohan ollut jotain tekemistä siitä, että elokuvasta haluttiin tehdä sellainen, etteivät ihmiset nukahda kesken kaiken...

Keanu Reeves on puskemassa parikin mielenkiintoista pätkää ulos. Street Kings on jo pyörinyt hyvän aikaa teattereissa kyttä-äksönin uusimpana lipunkantajana. The Day the Earth Stood Still on tulossa vielä tämän vuoden puolelle, legendaarinen -51 vuoden scifileffan remake, jonka huhutaan olevan jopa uskollisempi novellille kuin vanhempi versionsa.

Deathrace 2000, remake Jason Stathamilta. Järkyttävää arvostelua saanut jo ennen valmistumistaan. Jälleen elokuva josta ei ole oikein mitään käsitystä mitä sieltä on tulossa, kun ei alkuperäistä ole nähty. Mutta Statham, tämä uuden ajan Schwarzenegger, voi pelastaa järkyttävillä one-linereillaan vaikka mitä. Odotamme julkaisua.

The Spirit, jälleen yksi sarjakuvasupersankarifilmaatio, mikä kuulostaa tiivistelmäsynopsin jälkeen aika erikoiselta pätkältä. Castia katsellessa Samuel L. Jackson löytyi pahiksen roolista. Say no more, elokuva on nähtävä.

Mike Myers pläjäyttää uuden omalaatuisen komediapätkän markkinoille kanssa. The Love Guru rantautuu kohtapuoliin suomeenkin ja mikäli elokuvan nähneisiin on uskominen, se lyö laudalta jopa kaikki Austin Powersit. Kovia väitteitä, nähtäväksi jää lunastetaanko ne.

Itselleni vasta Transformersista tutuksi tulleelta Shia LaBeouf:ltakin on tulossa hyvän kuuloinen pätkä Eagle Eye, tosin vasta loka-marraskuussa. Transformers 2:ta kun pitää vartoa ainakin ensi vuoteen.


Sitten pitäisi jostain repiä vain aikaa että ehtisi edes osan näistä katsella.

Niinpä niin.Torstai 15.05.2008 19:05

Kuva kertoo enemmän kuin sata sanaa.Torstai 15.05.2008 13:30

Japanilaiset taiteilijat. GG.

End of an eraKeskiviikko 14.05.2008 13:40

Talipäätrilogia on päättynyt, herra ilmoitti ettei enään väittele. *snif* oh well, Viisiosainen trilogia jäi kaksi osaa vajaaksi.

Tänään on hyvä päivä rokkailla kaverin kanssa kitarointileikkejä ja sitten käydä katselmoimassa uusin supersankari-elokuva. Rautamies on niittänyt sen verran kovat arvostelut vasemmalta ja oikealta että mielenkiinto on noussut liian suureksi vain sivuutettavaksi. Tälle massapaineelle alistuneena laahustamme massahypnoosin orjina pimeän elokuvateatterin penkeille aivopestäväksi amerikkaa ihannoivalle propagandalle, missä jokainen väärää jumalaa tai rättiä päähänsä kietova on harhaoppinen ja tulee puhdistaa lyijykasteella.... Eiku tämä taisikin olla se 70-luvun toimintaleffojen juoni. Vihollinen tuli aina idästä, joko kantaen sirppiä ja vasaraa tai rättiä päässään.

Nykyiselle hyvinvointiyhteiskunnalle se vihollinen vaanii lännessä, hampurilaisten, ylipainon ja uskonnollisen vainon luvatussa maassa.

The Talipää Strikes BackTiistai 13.05.2008 16:08

Eihän siinä montaa tuntia mennyt, ja vastausta alkoi sadella. Testiajojen välissä raapustelin jälleen omasta mielestäni ihan kelvollisen vastauksen uusiin päättömiin ajatuksiin metallimusiikista.
Niille jotka vasta ensimmäistä kertaa lukevat, tässä on siis kolmas osa yhteenotostani eräällä foorumilla toisen nimimerkin kanssa, josta käytän nimeä X. Ensimmäinen osa käsitteli tanssimista, onko se syntiä. Tämä ja edeltävä osa ovat olleet metallimusiikin syntisyydestä.


(Lainaus X)
Rock -musiikki ilmentää kapinan henkeä. Aivan kuten saatana kapinoi Jumalaa vastaan, kapinoivat nuoret vanhempiaan vastaan.
(Lainaus loppuu)

Tästä johtuen Kristillisessä rokissa sanoituksilla eritoten myös kapinoidaan saatanaa valtaa vastaan. Kapinointia ei voi poikkeuksetta laittaa vain pahan asiaksi. Olisitko itse tyytyväinen ellei kansa olisi koskaan alkanut kapinoida luokkayhteiskuntaa tai orjuutta vastaan? Rikkaat omistaisivat maat ja enemmistö kansasta eläisi kurjuudessa, pahimmillaan orjuudessa. Saatanan rinnastaminen nuoriin ja jumalan rinnastus vanhempiin kapinoinnissa on ehkä hieman yliampuvaa.

(Lainaus X)
Enää ei nuorille kelpaa kauniit kitarakuorot tai puhallinorkesterit, pitää olla sähköisiä vahvistimia, savukoneita ja kovaa meteliä.
(Lainaus loppuu)

Orkestereista lähtee useammin enemmän meteliä kuin hevistä, laulajat ovat aina käyttäneet vahvistimia, samoin myös akustiset 'kitarakuorot'. Minkä tahansa soittimen voi kytkeä vahvistimeen, ja täytyykin, mikäli esiintymistila on laaja ja yleisöä paljon. Kuulostaako vahvistimen läpi saarnakin meteliltä? Kirkossa veisaavat kymmenet henkilöt vailla nuottikorvaa kuulostaa sivusta katseltuna aikamoiselta meteliltä sekin, oli tarkoitusperä mikä tahansa. Tämä on vain mielipidekysymys, eikä sillä ole mitään tekemistä uskon kanssa. Saati sitten metallimusiikin syntisyyden kanssa.

(Lainaus X)
Tämä kaikki luo epäharmoniaa muuten niin rauhalliseen seurakunnalliseen elämään.
(Lainaus loppuu)

Kristillisiä metallifestareita kiertäneenä voin taata, että kun nuoret tulevat konsertista, missä tätä sanojesi mukaan 'epäharmoniaa' julistetaan savukoneet ja valoshowt tunnelmaa luoden energisellä musiikilla, on olo raukea ja harras. Usein samanlainen massahypnoosin tunne tulee konsertissa saarnan kuuntelusta kuin missä tahansa konservatiivisemmassa hartaudessa. Kun bändi/puhuja aloittaa puheensa, nuoret kuuntelevat hiljaa ja hartaudella. Sen jälkeen lauletaan Jumalaa ylistäen niin lujaa, että se varmasti kuullaan ulos maailmaankin. Seurakuntayhteys tulee väkevästi esiin.

(Lainaus X)
Rock-musiikki mullistaa myös yhteiskuntia. Esim. vuoden 1968 levottomuudet ovat johdettavissa beatlesien ja rolling stones -yhtyeiden vaikutukseen.
(Lainaus loppuu)

Vuoden 68 levottomuudet johtavat juonensa paljon pidemmälle kuin vain muutamaan bändiin, vaikkakin bändien vaikutuksesta. Muutama vuosikymmen oli kulunut toisen maailmansodan loppumisesta ja sosiaalinen kulttuuri oli murroksessa. Amerikassa ihmisoikeusliikkeet olivat tällöin aktiivisimmillaan. Sodista oltiin saatu tarpeekseen ja Vietnamin sota närkästytti kansaa. Se, että rock muusikot uskalsivat ääneen uhmata hallitsijoiden järjettömän typerää mielipidettä sodista antoi vain kansalle keulamiehiä, jotka saattoivat sitten yhdistää massat protesteihin ja mellakoihin sodan lopettamisen vuoksi.

(Lainaus X)Nuoret alkoivat kasvattamaan pitkiä tukkia ja kapinoimaan auktoriteetteja vastaan. Rock lietsoi nuoret tähän.
(Lainaus loppuu)

Mikä oli yksi suurimmista syistä Vietnamin sodan(Kenties Kylmänkin sodan) lopettamiseen. Joten jälleen kerran, rokilla pelastettiin henkiä. Hiukset liittyivät lähinnä kapinaan yhteiskunnan sosiaalisia rajoitteita vastaan.

(Lainaus X)
Erityisen suuri vaikutus oli suomessa kapinallishenkisellä rockabilly musiikilla. Kaduille syljeskelevät lättähatut olivat alkupiste sille kehitykselle...
(Lainaus loppuu)

Anteeksi että leikkaan kesken, mutta tuo on hyvin helppo vain kumota jo ennenkuin alkaakaan, nimittäin Föribeat-niminen sivusto on erikoistunut juuri lättähattukulttuurin tutkimiseen, ja heidän sivuiltaan voidaan tiivistää näin:
Myöhempiin verrattuna nämä omaleimaisen näköiset nuoret olivat hyvin kilttejä; asu ja käytös - eritoten räikeä julkinen tupakointi - olivat pääasiassa murrosikäisten uhittelua. Pahantekoon ei juurikaan syyllistytty. Päätarkoitus oli "poroporvarillisten" aikuisten ärsyttäminen - mutta siinä noudatettiin varsin tarkkaa kunniakoodia. Juopottelu oli poikkeuksellista.

Eli lättähatut olivat jopa verraten kilttejä aikansa ikäryhmässä. Mutta jatkaakseni tuota lausetta, minkä katkaisin:

(Lainaus X)
.. joka on huipentunut ameebamaisen velttoihin, housut puolitangossa laahustaviin hiphoppareihin.
(Lainaus loppuu)

Rockabilly ei mitenkään erityisesti liity hiphop kulttuuriin, räpin juuret kun ovat, kuten monen muunkin nykyisen musiikkityylin, bluesissa, eritoten puhuttu blues voidaan pitää räppäämisen esi-isänä. Hiphoppiin omintakeinen vaatetyyli taas ei mitenkään vähennä heidän mielipiteensä arvoa, ja 'ameebamainen velttoilu' taas johtuu useimmiten luonteesta, jota hiphopissa on osana. Rentous, 'cooli' olemus on osa hiphopin mukanaan tuomaa kulttuuria.

(Lainaus X)
Liimaa haistellaan ja mummoja potkitaan, siinä on rock-musiikin hedelmä!
(Lainaus loppuu)

Kuten jo aiemmin esitin, huumeiden käyttö oli ehkä osa rock kulttuurin 60- ja 70-lukua. Sillä ei ole mitään tekemistä nykyisen huumeidenkäytön kanssa. Narkkareita löytyy niin papistosta ja ministereistä kuin duunareista ja farmareista, musiikkimausta, sosiaalisesta- tai geneettisestä taustasta riippumatta.

Mummojen potkimisen syynä taas voi olla sekä saatananpalvonnan että huumeiden käyttö, mutta kummastakaan ei ole mitään todisteita, että nämä liittyisivät metallimusiikkiin.

(Lainaus X)
Saatana on kaikeen valheen ja epärehellisyyden isä. Se käy ilmi tuostakin, cobain kun varasti tuon lauseen Neil Youngilta.
(Lainaus loppuu)

Lausetta ei varastettu. Kuten kaikki 70-luvun rock, Nirvana otti vahvasti vaikutteitaan mm. Led Zeppeliniltä, Black Sabbathilta ja Neil Youngilta. Se, että Cobain käytti Youngin lainausta jäähyväisviestissään, kosketti Neiliä niin syvästi, että tämä teki Cobainin muistoksi levyn, Sleeps With Angels. Lause vain tunnetaan nykyään luultavasti paremmin Cobainin viestistä kuin Youngin sanoituksista. Varastamisesta voidaan puhua vain kokonaisten kappaleiden tai edes säkeiden räikeissä plagiointitapauksissa, eikä tähän syyllistytty missään vaiheessa. Tekstiin tehdyt lainaukset ovat sallittuja.

(Lainaus X)
Kuvauksesi dream theater -yhtyeen musiikista kertoo hyvin rock-musiikin narsistisesta lähtökohdasta. Soittajat ovat idoleita, joita nuoremme palvovat ja ihailevat.
(Lainaus loppuu)

Samanlaiseen narsistiseen itserakkauteen olen törmännyt myös useiden uskovien kanssa puhuessa. He ovat niin vakuuttuneita oman mielipiteensä paremmuudesta, etteivät esimerkiksi suostu edes kuulemaan eriäviä mielipiteitä. Musiikkityylillä ei ole mitään tekemistä tämän kanssa, tätä löytyy kaikilta esiintyjiltä jotka vain riittävän suosion saavuttavat. Samalla tavalla tietyt yhteisöt nostavat jalustalle puhujia, joista tulee yhtäkkiä 'jumalan lähettiläitä' tai sanansaattajia. Idolisointia sekin.

(Lainaus X)
Ihmisten huomio kiintyy tuollaisiin epäolennaisuuksiin, kuten soittotaitoon, eikä elämän tärkeimpiin asioihin.
(Lainaus loppuu)

Onneksi puhallinsoitinorkesteria kuunnellessa voidaan keskittyä elämän tärkeisiin asioihin musiikin sijaan.

(Lainaus X)
Mitä se ihmistä hyödyttää, vaikka kuinka osaisi soittaa, jos ei kuitenkaan ole käynyt uskovien kasteella ja liittynyt helluntaiseurakuntaan?
(Lainaus loppuu)
Puhe olikin alunperin metalliMUSIIKIN syntisyydestä, ei soittajien kasteesta.Jaa-ah, siinä taas tuli kyllä hituc vapaasti tulkittua joitain lähteitä, saas nähdä ilmeneekö sieltä jotain virheellistä infoa.. Tai vaivautuuko Herra X tekemään tutkimustyötä lähteisiin. Melkoisen huvittavaa räpellystähän tämä on. Niinkuin yrittäisi vakuuttaa kalliolle, että se on nestettä. Näyttää typerältä ja vie vain aikaa. Mutta lopputulokset ovat huvittavan näköisiä ^^

Helvetin talipään paluuTiistai 13.05.2008 12:46

Legendaarinen herra X teki comebackin. Legendaarinen Dae-setä iskee takaisin. Tällä kertaa aiheena oli huolestuneella kirjoittelijalla rock musiikin syntikysymys. Onko metallimusiikki siis syntiä. Johon vastasin aluksi lyhykäisesti että ei ole.. Okei, vähän pidemmästi tekemällä huvittavan analogian shamanististen heimojen transsirummutuksen ja vanhan testamentin sivuilta löytyvän Jumalan kunniaksi tamburiineja helistelevien ihmisten välillä. Jos kerran lyömäsoittimia on käytetty jo ennen VTtä pakanallisissa tarkoituksissa, eikö se siis tarkoita että myös tällainen yksinkertainen gosbel on yhtä pakanallista, jos se kerran on soittimista kiinni? Herra X ovelasti väisti tämän jälkimmäisen analogian osuuden ja tarttui heti shamanismiin, mistä seuraavassa vastauspostauksessani näkyy palaset. Olen siis lainannut Xn postauksen kokonaisuudessaan viestiini, vastaten joka ikiseen lauseeseen, minkä hän metallimusiikkia vastaan esitti, ettei itseäni voitaisi syyttää ainakaan kreationisteille niin legendaarisesta quote miningista ja väärin lainailuista. :P Joten tässä,väittely Rockin syntisyydestä:

(Lainaus 'X')
Juuri tästä syystä tämä afrikkalaisiin viidakkorytmeihin perustuva nuorison suosikkimusiikki on niin vaarallista.
(Lainaus loppuu)

Rock'n'Rollin musiikillinen tyyli on kehittynyt ehkä suurimmaksi osaksi blues ja country musiikin pohjalta, mutta vaikutteita on otettu niin jazzista kuin vanhasta gosbelistakin, popista ja folkista. Toki kaikki musiikki on lähtöisin primitiivisemmistä musiikeista, joten eiköhän siellä tule ennen pitkää vastaan jokin viidakkorumpupoppoo, joka oman kulttuurinsa mukaisesti kumarsi outoa kiveä ja söi naapurinsa. Mutta sieltä esihistorian humusta se gosbel ponnistaa myös.

Rock ei ole likimainkaan kaikkien nuorten suosikkimusiikki. Itse asiassa puhdas rock on menettänyt varmasti suosiotaan pop-musiikille tasaisesti jo 70-luvun jälkeen. Metallimusiikki on kyllä sinänsä tullut valtavirtaan vahvasti, mutta monipuolisuus ja mahdollisuus valita musiikkinsa ei ole mielestäni huono asia ollenkaan. Kuten sanottua, musiikki ei saa ihmisiä tekemään typeriä asioita, päässä pitää olla jotain pielessä jo aiemmin.


(Lainaus 'X')
Tiedetään lukemattomia tapauksia, joissa nuoret äänekkäälle rock-musiikille altistuttuaan ovat tehneet joukkoitsemurhia ja terrori-iskuja.
(Lainaus loppuu)

Itse asiassa en onnistu juuri nyt löytämään ensimmäistäkään artikkelia internetissä, mikä pystyisi tämän linkin edes yksittäisiin itsemurhiin todentamaan. En edes löytänyt lehtiartikkeleja, missä arvostetut psykologit olisivat voineet todistaa kenttätutkimuksilla linkin musiikin ja rikoksen välillä. Toki todisteiden puute ei vielä todista kuin etten itse löytänyt niitä, mutta melko hiljaa asiasta näytetään olevan muualla kuin ilmeisesti joidenkin teologien teoksissa, joihin löysin viittauksia. Otan mielipiteeni takaisin, jos voisit antaa muutaman linkin aiheeseen liittyen. Toki useat rockin legendat, Curt Cobain varmasti ensimmäisenä tulee mieleen, ovat suorittaneet itsemurhan perustuen omaan ideologiaansa(Cobain jätti jäähyväiskirjeeseen kuolemattoman filosofiansa,"It's better to burn out than fade away", mikä omasta mielestäni kuvastaa hänen pelkoaan vanhuudesta ja paikalleen junnaamaan jäämisestä). Jimi Hendrix kuoli yliannostukseen. 60-70luvun rockille ominaista oli hippiliikkeessäkin tunnettu Sex & Drugs & Rock'n'Roll, mikä oli ominainen ajattelumalli koko tuolle aikakaudelle. Mutta kas kummaa, kuten musiikki muutenkin, kehitys kulki eteenpäin eikä nykyisen metallimusiikin ideologia ole huumemyönteinen hallituksenkaato-fiilis lainkaan. Rakkauden sanomakaan ei kaikilla rokkareilla ole niin vahvasti mukana kuin kukkaiskauden kulta-aikoihin, mutta tylsäähän siitä tulisi jos kaikki ajaisivat samaa agendaa samoilla sanomilla.


(Lainaus 'X')
Voimakkaat ja yksitoikkoiset rytmit saattavat usein vielä herkässä kasvuiässä olevat nuoret transsinomaiseen tilaan. Tässä tilassa kaikki rock-muusikot sitten villitsevät lapset viiltelemään itseään ja uhmaamaan vanhempiaan. Kyse on eräänlaisesta aivopesusta. Ennen rock-musiikkia nuoret eivät koskaan kapinoineet vanhempiaan vastaan.
(Lainaus loppuu)

Yksitoikkoiset ja voimakkaat rytmit ovat pop-musiikin ongelma, ei metallin. Itse olen jokunen kesä takaperin joutunut olosuhteiden pakosta töissä kuuntelemaan radiosta SuomiPop-kanavaa, joten tein siinä töiden ohessa päässäni puolisarkastista analyysiä pop-musiikista. En löytänyt ainuttakaan biisiä, joka ei olisi sopinut kolmeen tiettyyn arkkityyppiin rumpurytminsä puolelta. Taas kun tässä ilmeisesti puhutaan rock-musiikkina kaikesta metallista, niin tuodaan esimerkkinä sitten vaikka Dream Theater niminen power-metallia soittava yhtye, jonka musiikkia leikkisästi myös lottoheviksi kutsutaan. "Seuraavaa biisiä varten arvomme seitsemän tahtilajia ja kolme lisätahtia"... Siinä ovat yksinkertaiset ja voimakkaat rytmit kaukana kun rumpalilta lähtee niin uskomattomia komppeja että biisiin ei voi edes keskittyä kunnolla ensimmäisellä kuuntelukerralla ihmetellessään rumpalin viritelmiä.

Sen jälkeen X hyökkäsit melko perusteettomasti KAIKKIA metallimuusikoita päin ilmoittamalla, että he villitsevät itsensä viiltelyyn ja vanhemmille niskurointiin. En muista itse kuulleeni kuin kourallisen biisejä, joissa puhutaan itsensä viiltelystä, niistäkin suurin osa halveksuu ideaa, ja viiltelylle neutraalit biisitkään eivät kehota viiltelyyn, vaan laulaja yleensä kertoo omakohtaisesti viiltelystään. Niistä bändeistä, jotka itsemurhaa huutavat toistuvasti suurin osa tekee musiikkiaan kieli poskella, ja musiikkia kuuntelevat nuoret tietävät sen. Vanhemmat siitä vain järkyttyvät, koska eivät ymmärrä tällaista itseironiaa musiikissa. Vuonna -01 Journal of Threat Assessment teki kyselyn nuorilta (11-25 vuotiaita), missä kävi ilmi että 32% on vahingoittanut itseään jollain tavalla(tähän laskettiin tahallinen itsensä lyöminen, raapiminen, viiltely). Luku osoittaa että murrosvaiheessa olevat nuoret usein purkavat turhautumistaan ja pahaa oloaan itseensä. Useat ystävistäni ovat nuoruudessaan viillelleet itseään, vain yhden tiedän jatkaneen sitä yli lukioiän. Antiikin aikoina soturit karaisivat itseään viiltelemällä, että kipu taistelukentällä saatavista haavoista ei heikentäisi heidän suoritustaan. Viiltelyä siis ei voida millään tapaa linkittää metallimusiikkin, eikä edes psyykkisiin sairauksiin, se on jostain ihmiseläimen primitiivisistä vaistoista kumpuava tarve, joka ilmenee murrosiällä itsetutkiskelun lomassa.

Mitä sitten tulee tuohon vanhempien uhmaamiseen, niin sitä on tapahtunut kautta aikojen, ja tulee aina tapahtumaan, kuten Y tuossa loistavasti totesikin. Ennen kuin luokkayhteiskunta hajosi, nuoret sukupolvet kapinoivat vanhempiaan vastaan rakastumalla ja avioitumalla eriluokkaisten kanssa. Mummamme järkyttivät vanhempiaan lähtemällä tanssimaan iltaisin miehensä kanssa. Vanhempamme järkyttivät omiaan kuuntelemalla rokkia, käyttämällä nahkarotseja ja ajelemalla moottoripyörillä. Tämän hetken nuoret kapinoivat käyttämällä radikaaleja vaatteita, hankkimalla useita lävistyksiä ja tatuointeja. Seuraava sukupolvi mitä luultavammin tulee viemään tämän hieman pidemmälle body modificationin(arpitatuointi ja itsensä 'muokkaaminen', esimerkiksi kielen halkaisu[onnistuu suomessa vain harvoissa ammattilävistys ja tatuointiliikkeessä], korvanlehtien profiilin muokkaus[suipot korvat/palojen poistaminen], luupiikit ja ihonalaiset proteesit[esim. Enigma- taiteilijanimeä käyttävä henkilö]...) muodossa. Mitä luultavammin heidän lapsensa järkyttävät vanhempiaan hankkimalla kehoonsa elektronisia implantteja. Joka sukupolvella on oma juttunsa, joka järkyttää vanhempiaan, mutta mikä seuraavien vuosikymmenien aikana yleistyy niin, ettei sitä kukaan edes oudoksu millään tapaa.Näin on jälleen heitetty bensaa idiotismin liekkeihin. Luultavasti vastauksena saadaan jokin kolmerivinen 'tässä taas tämä vapaan kasvatuksen lapsi laukoo linjanvastaisia mielipiteitään' -tyylinen kommentti.

Tällaista eilen illalla, oli jo sen verta myöhä etten jaksanut huitaista tänne asti.

Kehitin viikonloppuna uudenlaisen tavan valita soittimeen musiikkia. Levyjä on hyllyt täynnä ja valinta on vaikeaa, joten päädyin heittelemään noppaa. Ensin parilliset/parittomat, valitaan oikea tai vasen hyllykkö. Sen jälkeen yksi neljästä, koska hyllyt on jaettu neljään lohkoon. Sen jälkeen vielä kaksi heittoa, joilla määritellään levy. Tämän päivän levyksi valkkautui Cradle of Filthin Midian, kun eilen luukuteltiin Rob Zombien Hellbilly Deluxea. Kyllä se vanha Filth vain on rautaa.