IRC-Galleria

Daealis

Daealis

In nomine Anton Lavey, et Nietsche et Lucifer. Ramen

Selaa blogimerkintöjä

[Ei aihetta]Torstai 17.07.2008 12:37

Poolokaulus ja selkäreppu... Kuin kantaisit helvetin heikkoa kääpiötä selässäsi koko päivän, kun se yrittää kuristaa susta hengen pois.

En tiedä mitä pamflettien jakajilla oikein liikkuu päässä, kun ne jakelee lehtisiä kaduilla. "Tässä, heitä sä tämä pois"

[Ei aihetta]Torstai 17.07.2008 04:24

Vielä yksi pellillinen pullaa odottamassa paistoaan.

Näytti niin avuttomalta ½ litran maitoon vatkattu taikina, tehdään tuplasatsi...

Ja nyt ei voi syödä kuin pieniltä leipälautasilta, kaikki muut ovat täynnä pullia. Pitänee huomenna marssia kauppaan hakemaan muutama pakastepussi.

MumsTorstai 17.07.2008 03:37

Mikäs tämän parempi ajankohta tehdä pullia.

Tampereen yössäTorstai 03.07.2008 03:45

Kuulemma Hunksit on täyttä paskaa. Humalainen insinöörikin vetää haalarit puolitangossa ripaskaa ja onnistuu olemaan seksikkäämpi. Ja tämä siis on todistajalausunto kultsilta, joka on nähnyt kumpaakin livenä.

On tainnu pojilla steroidit tappaa pallit kun ei mulkku viuhunut lavalla.

Viimeistä viedäänMaanantai 30.06.2008 15:22

Viimeinen päivä Ixonoksella, toistaiseksi. Pakotettu kesäloma alkaa näin sopparin loppuessa ja seuraava työpaikka hakuseen. Ensimmäinen pidempi kesäloma ainakin 7 vuoteen, boyyyah! Täytyy sanoa ettei ihan hirveellä kiiruulla oo jatkohommia hakenukkaa muista firmoista, lomailu maistuu välillä.

GöthiäTorstai 26.06.2008 15:41

Kuinka monta "normaalia" ihmistä tarvitaan hampurilaisen tekoon?
-Ketä kiinnostaa, ajattele kuinka paljon hupia meillä tulee olemaan tukkiessamme niitä lihamyllyn läpi selvittääksemme asian!

Kuinka monta nekrofiliä tarvitaan vaihtamaan lamppu?
-Ei yhtään, ne pitävät 'kuolleista' lampuista.

Kuinka monta goottia tarvitaan vaihtamaan lamppu?
-...lamppu?
-Ei yhtään, mutta yhden pitää sytyttää kynttilä.
-Kuusi, yksi vaihtaa lampun ja viisi ympäriltä huutaa 'sammuta se perkeleen lamppu!'
-Ei yhtään, he vain syleilevät syntynyttä pimeyttä.

CloverfieldTiistai 24.06.2008 18:28

Nyt vihdoin ja viimein hetken mielenhäiriössä katseltua tämänkin elokuvan. Aiempi arvaukseni helvetin tylsältä godzillan ja blair witchin ristisiitoksesta meni hieman pieleen. Se ei ollut ihan helvetin tylsä, se oli vain yllätyksetön ja tylsä. Onnistuin silti pysyttelemään hereillä koko leffan ajan. Se ei ollut Godzillan ja BWPn sekasikiö, vaan sinne oli myös surutta lainattu vihaisen näköiset insektoidit Starship Trooperista ja kourallinen surkeita clichéitä kaikkialta hollywoodilaisittain tehtyjen paskaleffojen kirjosta.

Kokonaisuudessaan elokuva näytti lähinnä 9/11 selviytymistarinalta, joka oli vain naamioitu ison budjetin mörköelokuvaksi. Täysin yllätyksettömän juonen takaa löytyi paskaa dialogia ja kliseistä teinisankaruutta joka sekoittui niin paljon tällaiseen puberteettiuhoon, ettei se oikein sopinut jo 'varapressaksi' firmassa nousseeseen äijään, jota teinijengin päähahmon piti esittää. Jatkuvasti karsiutuvasta teinisakista löytyi kaikki mitä Hollywoodilaisittain pitää massateinileffasta löytyäkkin; jokaista kansallisuutta, ettei vähemmistöt voi älähtää, rakastavaiset, ex-rakastavaiset, parhaat kaverit ja yksi hitaamman puoleinen heppu, joka tuo "tahattoman" komediaelementin vakavaksi yritettyyn elokuvaan. Tästä kaikkien kliseiden puurosta johtuen koko soppa meni niin typeräksi että tunnelma oli tiessään. Ainoa mistä täytyy antaa kunniamaininta on itse eliön kuvaaminen ensimmäisen vartin-puoli tuntia elokuvasta. Vilaukset siellä täällä loivat aluksi tunnelmaa, mutta sitten yllättäen mörökölli olikin jatkuvasti juoksemassa kameramiehen yli. Pakokauhuiseen juoksemiseen kyllästyi viimeistään tunnelipaon jälkeen kun teiniuhoa täynnä oleva rääpäle lähtee räyhäämään armeijan sodat nähnyttä kenraalia vastaan ja karski veteraani vain heltyy. Aseen perästä hysteeriselle rääpäleelle niin että taju lähtee, käsiraudat selän taakse ja seuraavaan kopteriin perkele. Tosin täytyy myöntää että tässä kohdassa myös tuli elokuvan yllättävin kohta. Olin kuvitellut hämähäkin pureman vain myrkyttäneen/ munineen uhriinsa, mutta ilmeisesti tässä lainattiin hieman Alieneista ja hommaan otettiin chestbursterien 'räjäytetään rintalasta'-efekti(ilman söpöä siimahäntää vain). Mitä pirua, aiheuttiko purema agressiivisen kaasukehityksen suolistossa, jota ei pysty piereskelemään pihalle adrenaliinin nipistäessä suoliston tiukemmalle kuin muinaisegyptiläisen algebran loppukoekysymykset ja PUM! Rintakehä kääntyi söpösti auki olemattoman veriroiskeen saattelemana, vaikka kuvittelisi niinkin voimakkaan rintakehän räjähtämisen heittävän sisäelimiäkin kankaalle pelkän veren mukana. Juuri hetkeä ennen kuvassa vilahtanut samaisen kaasunpurkaustaudin puremasta saanut ja siihen kuollut sotilas kun oli tyhjä kuin kaadettu kukkavaasi.

Lopulta armeijan kylväessä tyylikkäästi isoja paukkuja keskelle kerrostaloja karvattoman apinan ja sisiliskon risteytykseltä näyttävän öttömönkiäisen päälle tapahtui seuraava kohtaus, joka oli lainattu suoraan Godzillan uutuusversiosta ja voitu jättää tekemättä. Tomun keskeltä ponnistavat torahampaat onnistuivat jotenkin ilmeisesti näkemään kymmeniä metrejä paksun savukerroksen läpi ja itäsaksalaisen WWII-tarkka-ampujan tehokkuudella puraisevat vakauttavan roottorin huitulan vittuun kopterista, jolloin syöksytään söpösti keskelle suurinta nurmikenttää mitä elokuvassa nähtiin, vaikka hetki sitten lenneltiin vielä kerrostalojen keskellä.

Onneksi elokuvalle ei sentään väännetty onnellista loppua kun kerran koko saari luvattiin pistää maan tasalle.

Tuollainen ydinsukellusveneen kokoinen elukka on ilmeisesti myös helvetin hyvä hiipimään salaa. Se hyökkää New Yorkiin mereltä. Sillä on sileässä selässään kantamuksena satoja beaglen kokoisia, vihaisia hämähäkkejä, jotka on lainattu Starship Trooperin kuvauksista. Mörököllillä ei näy minkäänlaisia kiduksia tai muitakaan elimiä/ihopoimuja, jotka edes vihjaisivat sen viihtyvän enemmänkin meressä. Näyttää siis päällepäin siltä että se on maalla elellyt kerrostalon kokoiseksi, uinut kroolaten reippaasti valtameren yli ja onnistunut sitä ennen piileskelemään vuosia.. Täysin kartoitetulla ja internetin kattavalla planeetalla. Jepjep.

Eli:
Efekteille 9/10
toimintana 2/10
kauhuna 3/10
draamana 1/10
kamerasta ja leikkauksesta 9/10. Tyyli olisi toiminut luultavasti vaikkapa American History X tai Memento -tyyppisessä elokuvassa niin järkyttävän hyvin. En saanut itse kamerasta minkäänlaisia pahoinvointeja, tosin 21" ruudulta tuijotinkin enkä suurelta kankaalta. Leikkaukset vanhaan materiaaliin mitä nauhalle oli pistetty oli melko nerokas idea eikä sitä ollut ylikäytetty elokuvassa kyllästymiseen asti.

Paska elokuva loistavilla efekteillä ja nerokkaalla kameratyöllä ja leikkauksella. Ei kannata katsoa kuin tyylistä kiinnostuneille, mistä syystä itseäni kiinnostaisi nähdä tuplalevyversion making ofit efekteistä ja kameratyöstä. Muuten elokuvalliset ansiot jäävät yhtä pitkäksi listaksi kuin professorin arvonimen saaneet missit.

EläinrääkkäyksestäKeskiviikko 18.06.2008 13:33

Taas vaihteeksi ärsyttää. http://www.youtube.com/watch?v=0cBBudN0_-E
Katsele ja lue sitten. Sanotaan jo nyt että videon julkaisija ja videon väitökset tässä ärsyttää.


On nyt jo useammasta suunnasta tullut näkyviin näitä Guillermo Vargas Habacucin "koirantappo"-taiteen kieltäviä addresseja. -07 syksyllä toteutetussa teoksessaan Vargas oli napannut kulkukoiran kadulta, köyttänyt sen seinään(noin parin kolmen metrin liikkumavaralla) ja kirjoittanut seinälle koiranruoalla "Eres Lo Que Lees", Olet Mitä Luet. Lähes välittömästi näyttelyn jälkeen netissä alkoi kiertää videoita ja kuvia kertoen koiran nääntyneen nälkään. Jostain syystä tämä eläinrääkkäys-aktivismi on vasta lähes vuotta myöhemmin tullut suomeen asti.

Ja koko touhuhan on täyttä paskaa. Näyttelyn omistaja on itse ilmoittanut useammassa eri lehdessä(mm. The Guardian:ssa), että koira kaapattiin kadulta nälkiintyneenä ja sitä ruokittiin säännöllisesti. -07 ollut näyttely on jo vanhaa tietoa ja väitteet koiran kuoliaaksi näännyttämisestä ovat internetissä levitettyjä valheita, joille ei ole mitään todellista näyttöä. The World Society for the Protection of Animals (WSPA) ja lukuisat muut järjestöt tutkivat asiaa, eivätkä pystyneet todentamaan väitteitä koiran kuolemasta tai kaltoin kohtelusta. Toki he tuomitsivat elävien eläinten käyttämisen tällaisessa näyttelytarkoituksessa, mutta väitteisiin koiran kiduttamisesta ja näännyttämisestä ei ole mitään todisteita.

"Kuolinkamppailu" ei taiteilijan eikä näyttelynomistajan mukaan kestänyt päiviä, koska koira ei ensinnäkään ollut edes kokonaista päivää kiinni, vaan oli noin kolme tuntia näytillä ja sen jälkeen karkasi.

Itse pitäisin näyttelyn järjestävää hieman suurempana auktoriteettinä kuin yksittäisiä koirafaneja netissä. Mitään konkreettisia todisteita koiran kaltoin kohtelusta ei ollut. Kulkukoiran seinään kiinnittämisessä ei ole mitään erikoista, monet koirat viettävät narun päässä kuukausia, ellei jopa vuosia kerrallaan. Ehkä ulkona vapaana liikkuvalle kulkukoiralle köyttäminen oli paha paikka, mutta kuvista päätellen se sopeutui nopeasti(tai alistui, miten asian haluat nähdä).

Taiteilija siis otti yhden aliravitun kulkukoiran kadulta ja köytti sen sisälle, ruokkien sitä säännöllisesti. Kylläpäs oli julmaa. Luultavasti koiran elämän onnellisin päivä. Ruokaa ja turvallinen oleskelunurkkaus näyttelyssä. Kaduilla juoksee miljoonia samanlaisia koiria, jotka elävät jatkuvasti aliravittuna eivätkä saa välttämättä kunnon ruokaa päiviin. Sitten yksi tuodaan sisälle ja siitä saadaan kohu?

Todistaa vain kuinka moraalittomia eläinsuojelijat voivat olla. Koko näyttelyn aikana kukaan ei yrittänyt vapauttaa koiraa, ei ruokkia sitä, ei soittaa poliisia. Siinähän vain räpsivät kuvia ja sitten menevät nettiin keksimään valheita. Olen kyllä samaa mieltä, ettei nälkiintynyt koira ole taidetta ja järkyttynyt näyttelystä. Järkyttynyt siitä kuinka tekopyhiä paskiaisia nämä eläinaktivistit sitten ovat, jos ovat vain räpsineet kuvia coctailpalat huulessaan eivätkä tehneet elettäkään koiran vapauttamiseksi, JOS SE KERRAN NÄYTTI NIIN KÄRSIVÄLTÄ. Aateboikotoijat vailla minkäänlaista selkärankaa, hyvähyvä.

Toiminnasta tulee mieleen ihan kreationistiliikkeiden tempaukset ameriikan markilla. Otetaan vajavaiset tiedot aiheesta ja vedetään täysin vääriä johtopäätöksiä, jotka sitten suuren kohun ja mediabolemiikin varjolla väännetään skandaalinomaiseksi kohuksi. Katsellaan vain vierestä ja sitten valokuvista luullaan tekevämme jotain nerokkaita johtopäätöksiä ja vedotaan tunteisiin todisteiden puuttuessa.

Samanlaista tekopyhää paskaa on suurin osa eläinsuojelujärjestöistä täynnä. Esimerkkinä voisin vaikka ottaa PETAn ja ALFin. PETA boikotoi lähes kaikkea vastaan, jos vain siinä on käytetty eläimiä jossain vaiheessa tuotantoa. PETA älähtää aina jos vain ravihevonen joudutaan lopettamaan loukkaantumisen johdosta, puhumattakaan lihateollisuudesta kokonaisuudessaan. Kuitenkin kun katsellaan PETAn omia julkiseksi vaadittuja rekisterejä eläinten sijoitteluista, järjestön omissa suojakodeissa tapetaaan vuosittain tuhansia eläimiä. Hyväkuntoisia, joskin heitteillejätettyjä. Lähestulkoon samalla tahdilla, mitä eläimiä poimitaan kaduilta, niitä tapetaankin. Kuulostaapas todella inhimilliseltä toiminnalta. ALFista en edes ala paasaamaan, ääriaktivistijärjestöllä on takanaan useita lakisyytteitä tuhopoltoista ja vandalismista, millä nämä pässit ovat aiheuttaneet miljoonien vauriot ja vuosien tieteellisen tutkimuksen katoamiset. PETAn johtaja, Ingrid Newkirk, on usein puhunut ohi suunsa ja antanut hyväksyntänsä myös ALFin kaltaiseen terrorismiin, vaikka 'virallinen' linja onkin laillisia reittejä pitkin eteneminen.

Kumpikin järjestö harrastaa myös propagandaa vailla perusteita. Monista shokkijulisteista on nähty että ne ovat joko: täysin feikkejä,lavastettuja tilanteita; 'tilanne-kuvia'(nauta kaatuu liukkaassa mudassa ja viljelijä kävelee ohi, niin että kuva näyttäisi kuin siinä potkittaisiin maassa lojuvaa pihviä); tai mahdollisesti yksittäistapauksia joltain vaimoaanhakkaavan psykopaattimaajussin tilalta, joka elää vodkan voimalla jossain vanhan itäblokin maan syvimmässä metsäkolkassa, eikä tuotakkaan ruokaa oman talonsa ulkopuolelle. Sitten läiskäistään kynitty ja kurjan näköinen kana julisteeseen ja sanotaan että siinä, syö siitä. Niin ne elukat syövät luonnossa toisiaan muutenkin. Jotkut tutkimukset jopa spekuloivat että ihmisen tietyt sisäelimet, kuten aivot, ovat tarvinneet eläinproteiineja kehittyäkseen nykyisenkaltaisiksi.

Eläinkokeita vastaan protestoidaan aktiivisesti ja varsinkin ALF tuhoaa tutkimuslaitoksia aktiivisesti vapauttaakseen koe-eläimet. PETA, virallisesti ainakin, protestoi tutkimuksia vastaan vain shokkikuvilla koe-eläinten kurjista oloista. Ingrid on sanonut että vaikka eläinkokeilla kehitettäisiin parannuskeinoa AIDSiin, he olisivat sitä vastaan(koska heidän mielestään tauti on helposti estettävissä ja sen ehkäisystä pitäisi vain kertoa aktiivisemmin nuorille). Osa PETAlaisista on vapaaehtoisesti ilmoittaunut lääkkeiden testauksen kohteiksi. Hassua on myös että PETA virallisesti tukee kantasolututkimusta. Napanuorasta, pariviikkoisista sikiöistä ja muutamasta vaikeammin hankittavasta kohteesta löytyvät kantasolut ovat siis täysin okei, mutta eläimet eivät? Puhuinko jotain siitä tekopyhästä ja tällaisen politiikan valossa, oksettavasta näkökulmasta? Ihmissikiöitä voidaan siis silputa kuitenkin täysin mielivaltaisesti, mutta jos kolme hiirtä ovat uuden syöpälääkkeen alkuvaiheiden tutkimuksessa mukana, noustaan barrikadeille.

Okei, olen itsekin eläinkokeita vastaan. Olen sitä mieltä että niistä pitää luopua heti kun vain JÄRKEVÄ vaihtoehto on kehitetty. Vielä sitä ei ole. Tämänhetken vaihtoehdoista muutamat:
-Soluviljelmät. Soluviljelmät ovat melko toimiva, mutta liian epävarma. Useimmilla lääkkeillä on vaikutuksia vain eläviin elimiin, joten niiden vaikutuksia ei voida soluilla pelkästään kokeilla. Soluviljelmät vaativat usein veriplasmaa viljelyvaiheessa, joten eläimet ovat luultavasti mukana tässäkin menetelmässä jossain tuotantovaiheessa.
-Simulaatiot. Simulaatioissa käytetään pohjatietona JO eläinkokeista saatua tietoa, eikä sekään näin ollen toimi varmasti halutulla tavalla. Simulaatiot eivät pysty mallintamaan monimutkaisten reaktioiden vaikutuksia ihmisen elimistössä, joten eläinkokeet tulosten varmistamiseksi ovat välttämättömiä.
-Mikroannostelu. Testataan lääkeaineita niin pienissä määrissä(puhutaan mikrogrammoista, gramman miljoonasosista), että vaikutukset eivät välttämättä ole elimistönlaajuisia. Annostusta lisätään varovasti vaikutusten tehostamiseksi. Käytännössä toteutetaan kuitenkin eläimillä ennen lopullisia ihmiskokeita.
Että joo, eläinkokeista voidaan luopua, kunhan vain saadaan toimiva vaihtoehto. Tällä hetkellä sitä ei ole, ellei ihmisoikeussopimuksia muuteta ja aleta testata lääkkeitä elinkautisvangeilla. Kumman sinä ennemmin ottaisit neulan alle 'kidutettavaksi', joitain eläimiä vai mahdollisesti humalassa virheen tehneen ihmisen, joka on elänyt helvetissä siitä asti itsensä kanssa? Eläinkokeet ovat monissa maissa pakollista lääkkeiden/muiden tuotteiden valmistuksessa, että se voitaisiin todeta turvalliseksi ihmisille.

On hienoa, että epäkohtiin puututaan, mutta onko oikein pyrkiä poistamaan ainoa tapa tehdä asiat, ennenkuin on onnistuneesti edistänyt vaihtoehtoisia keinoja. Tästä joskus aiemmin jo puhuinkin, käyttäen mallina tätä lapsityövoimaa. Useat aatehipit vastustavat lapsityövoiman käyttöä vaatetehtaissa kiinassa/intiassa/jne, koska se on heidän mukaansa 'väärin'. Useimmat eivät vain tajua että siinä saattaa olla koko 10-henkisen perheen ainoa rahanlähde, kun 10 vuotias koulujakäymätön lapsi tuo kotiin sen pari killinkiä. Sitten kourallinen itujuntteja saavat täällä hyvän mielen, kun onnistuneesti boikotoivat vaateketjun nurin ja tehtaat suljetaan. Nytpä samat kakarat potkaistaan kadulle tienaamaan muilla keinoilla, varastaen tai huoraten, mikä sitten onnistuukaan parhaiten. PETA ja ALF terrorisoivat yhteiskuntaa vaatimalla eläimille aktiivisesti paljon parempaa kohtelua, kuin mitä vaativat edes ihmisille. Mitään vaihtoehtoja ei tarjota tai tueta aktiivisesti, halutaan vain pysäyttää kehitys, koska sen eteen muutama eläin on joutunut kokeisiin. Eläinten syömistä ei haluta, vaikka sitähän ne elukat toisilleenkin tekevät jatkuvasti.

Tekopyhää aateboikotointia. Hyvä idea huonosti toteutettuna.

LamputTiistai 17.06.2008 18:48

Kattolamput eivät yleisestä käsityksestä huolimatta itse asiassa ole valonlähteitä vaan pimeys-imureja. Kun laitat virran päälle ne imevät pimeyden huoneesta. Tämän voit todentaa helpolla kokeella. Siirrät kätesi lähelle lamppua ja näet kuinka pimeyttä keräävä lampun voima estyy kätesi toimesta. Kun lamppu lakkaa toimimasta ei tämä suinkaan tarkoita sitä että siinä olisi jotain mennyt rikki. Lamppu vain tuli täyteen pimeyttä.

Ystävänpäivän kunniaksi muutamia runoja, mitä käyttää korteissa:

Roses are #FF0000
Violets are #0000FF
All my base
Are belong to you

Roses are red
Violets are blue
In Soviet Russia
The poem writes you

Roses are red
Violets are blue
Badger badger badger
Badger badger Mushroom

Roses are red
Violets are blue
Make me a sandwich
Or your eye will be too

Voittaapa tämä ainakin ne perkeleen ketjukirjeet.

EdumactionMaanantai 16.06.2008 16:01

Nyt kun abaut kaikilta on koulut taas loppunut, niin on hyvä välillä pitää yllä virikkeitä, ettei kaikki opittu unohdu. Leikitäänpä siis hieman matematiikan kanssa.

Ja nyt kun vähiten kiinnostuneet juoksivat pois, voidaan jatkaa rauhassa. Voitte ottaa vaikka paperia siihen lähistölle, niin voitte itse pyöritellä numeroita, jos haluatte. Gallerian päiväkirja kun ei sisällä kaavaeditoria tai yleensä ottaen minkäänlaisia muotoilutyökaluja, niin näistä osa on hieman rumia.

1/3 = 0.333...

Okei, helppoa. Kaikki taisivat vielä pysyä mukana.

1 = 3/3

Vieläkin suurin osa varmaan pysyi kärryillä.

1/3 + 1/3 + 1/3 = 0.999...

Näinhän sen täytyy olla, jos kerran 1/3 on 0.333..., eli 2/3 on 0.666...

Eli 1 = 0.999...
Wait, what? Ettei vain olisi jotain laskettu väärin. Kokeillaas toista kautta

1 = 9/9
1 = 9 * 1/9
1 = 9 * 0.111...
1 = 0.999...

Jahas, tältä se nyt näyttäisi. Ykkönen ei olekaan yksi, vaan päättymätön desimaaliluku 0.999... Mites Algebra tähän sanoo:
x = 0.999...
Okei, kerrotaan molemmat puolet 10:llä

10x = 9.999...
Hyvältä näyttää. Vähennetään tästä lauseesta nyt ensimmäisellä rivillä todettu x=0.999...

10x - x = 9.999... -0.999...
9x = 9
Yksinkertaistetaan

x=1
Lähdimme tilanteesta x=0.999... ja lopussa todistimme, että x=1. Mitähän tapahtuisi jos ajattelisi 0.999... geometrisenä sarjana. Sovelletaan siis geometrisen sarjan esittämiseen käytettyä kaavaa:
Oletetaan että |r| < 1. Silloin ar + ar^2 + ar^3... = ar/(1-r). Heitetäänpä tämä jo pyöritelty 0.999... kaavaan. Eli r = 1/10...
0.999... = 9(1/10) + 9(1/10)^2 + 9(1/10)^3... = (9(1/10)) / (1-(1/10)) = 1
Tuota listaa kannattanee raapustella paperillekkin, näyttää niin tökeröltä yhdessä rivissä.
Mutta ei se vain muuksi muutu, 1 = 0.999... Minkäs teet, paskan möivät.