IRC-Galleria

Daealis

Daealis

In nomine Anton Lavey, et Nietsche et Lucifer. Ramen

Selaa blogimerkintöjä

Neurologiaa ja robottejaPerjantai 05.09.2008 02:38

http://www.youtube.com/watch?v=wACltn9QpCc

Brittiyliopistossa on rakennetty robotti jota ohjaa laboratoriossa kasvatetut aivosolut. Maailman ensimmäinen 'cyborgi'(ellei lasketa jäseniään menettäneitä, motorisoituja raajoja). Voisi sen kunniaksi kaivaa Airaksisen kirjoittaman Ihmiskoneen Tulevaisuus kirjahyllyn kätköistä jälleen. Pohdinta siitä mistä ihmisyyden määritelmä loppuu, missä kone alkaa. Entä jos kvanttitietokoneesta tehdään samaan tapaan 'tyhjä', kuten lapsen synapsikentästä, tarjotaan sille virikkeitä ja luodaan joko keinotekoiset tai aidot tarpeet, mitä autonomisesti toimiva elektroninen tietoisuus voisi tarvita. Kehittyykö sille oma tietoisuus? Onko robotin mahdollista olla itsetietoinen? Mikäli robotista on mahdollista tehdä itsetietoinen, sille myös kehittyisi itsesuojeluvaisto. Mikä olisi silloin enään ihmisyyden ja teknologian ero?

Miten sitten voidaan määritellä ihminen, jos konekkin oppii itsetietoiseksi? Itsestään tietoisena kone pystyisi tunnistamaan, mikäli siitä jokin osa olisi epäkunnossa. Miten tällainen tieto eroaa kivusta ihmisellä? Olisiko sille mitään esteitä, että kone pystyisi tuntemaan muitakin tunteita? Silloinhan ainoa ero ihmisen ja koneen välillä olisi enään metallin määrä. Ja luultavasti muutamassa vuosikymmenessä tekniikan edistyessä aivoja ja muita ihmisen osia voidaan alkaa parannella elektronisesti, ehkä korvata jopa kokonaan biomekanisilla osilla. Onko ihminen vielä ihminen, jos aivot on vain kytkettynä elämääylläpitäviin laitteistoihin, ja kaikki impulssit tulevat elektronisilta osilta?

Mielenkiintoisia kysymyksiä miettiä. ^^

[Ei aihetta]Keskiviikko 03.09.2008 14:46

Rrkele, Windows on keksinyt että laitetaanpas kaikki tiedostot koneella Read-only tageille. Hohhoijaa.

Yritäppä tässä nyt sitten tehdä yhtään mitään.

I gain pepix.Torstai 21.08.2008 04:26

Jälleen sai druidi pari uutta palasta päälleen lopulliseen geariin. Onnistunut Sunwell-kierros siis. Ja sen lisäksi vielä rykäistiin oikein mallikas altti-Hyjal päälle; 0 wipeä ja reipas pari tuntia kesto. Hyvä päivä.

Päähän sattuuMaanantai 18.08.2008 08:17

Onneksi kaikki kristityt ei ole niin tyhmiä kuin mitä niistä yritetään amerikassa tehdä.

[Ei aihetta]Tiistai 12.08.2008 01:11

Kil'Jaedeni pisti kampoihin oikein kunnolla. Phase2 alkaa olla hanskassa, kunhan vain saataisiin depsi vielä kohdilleen. Kyl se siitä..

Sit vois mennä koisimaan, huomenna kello soi kuudelta ja koululle pähkäilemään kursseja.

[Ei aihetta]Maanantai 11.08.2008 20:37

Perkeles, ensimmäistä kertaa raidaamaan Kil'Jaedenia. Jänskättää.

[Ei aihetta]Torstai 07.08.2008 12:57

Abaut kaikki elintärkeät ohjelmat asennettu takaisin, vitutuskin laskussaan. Laskua: 270 euroa.

tervetuloa tietokoneen omistajan arkeen.

[Ei aihetta]Torstai 07.08.2008 02:46

mmm, windows melkein asennettu ja kytkinkin päästää jo WLANin läpi verkkoon, woo.

Ehkä vielä tämän päivän puolella uskaltaa pöytäkoneenkin päästää nettiin.

Pitääpäs hankkia jostain puolen metrin CATteja, ei jaksais neljän metrin myttyä pitää koneen takana jos tätä kytkintä pitäis vaikka kopan päällä tai vieres.

[Ei aihetta]Keskiviikko 06.08.2008 23:51

Emolevy oli syyllinen, mutta seuraava ongelma kumpusikin uusien komponenttien kanssa käynnistettäessä ja windows heittää Blue Screen of Deathin kun hädintuskin ehtii edes latausruutua näyttää. Ei ilmeisesti tykännyt näin tuoreista osista.

Eli Windows uusiksi.

Mahtavuuden multihuipentuma.

On se teknologia ihanaaKeskiviikko 06.08.2008 20:52

Aamupäivästä kun kaikessa rauhassa pelailin, ruutu jäätyi yllättäen. Noh, kokeneena windowsin hajottajana arvelin että kunhan perinteiseen tapaansa räjähti käsiin ja resettiä koneeseen, kyllä se siitä.

Koneppa vain ei sanonu mitään resettiä painaessa, paitsi kolme epäilyttävää piippausta emosta. Kyseinen virheilmoitus kertoi että nyt on mahdollisesti näyttiksessä jotain vikaa. Samaa väitti myös ePoxin emoon sisäänrakennettu virhenäyttö. Noh, nohevana nörttinä eikun uutta näyttistä noutamaan lähimmästä verkkokaupan pisteestä. Uusi grafiikkalankku kiinni, virtaa koneeseen. Ei mitään. Sama virhe, näytöllä ei välky ei vilahtele mitään. Eli mitä todennnäköisimmin emolevy paskana. Eli tässäpä nyt sitten olen lähdössä kauppaan hakemaan uutta sellaistakin.

Ja loppuvuosi syödäänkin sitten makaronia.

Perkeleen halpatekniikka.