IRC-Galleria

Daealis

Daealis

In nomine Anton Lavey, et Nietsche et Lucifer. Ramen

Selaa blogimerkintöjä

Judgement Time!Sunnuntai 05.05.2013 00:29

Tauon jälkeen oli virkistävää katsella uudelleen Dredd. Harmaata betonibunkkeria, yrmeitä tuomareja ja yltiöväkivaltaista veripalttua tyylikkäästi hidastettuna. Kaikkea mitä 80- ja 90-luvun toimintatähtösten kultakaudella nuoruutensa viettänyt elokuvanatustelija kaipaa.

Ainoa fiba oli tällä kertaa ensimmäinen katselukerta suomenkielisen tekstityksen kanssa. Elokuva kun ei teattereissa saanut tekstitystä lainkaan, kun huonon menestyksen pelottamat maahantuojat kuvittelivat suomalaisen elokuvakansan olevan yhtä sivistymätöntä kuin ameriikkojen elokuvissa kävijät. Ensi-ilta tapahtui jenkeissä suurten nimien varjossa pienemmissä saleissa. Sankari on lähestulkoon unohdetulla aikakaudella toteutetusta sarjakuvasta peräisin. Menestys kaltattiin ennen kuin sille edes annettiin mahdollisuus.

Nyt kuitenkin bluray-levitykseen on saatu suomessakin tekstitykset ja huomaan näiden suomennosten olleen kesätyöläisen ensimmäinen projekti. Vaikka tekstitykset eivät hirveän iteratiivinen prosessi olekaan, kuitenkin teatterilevityksistä yleisesti karsitaan suurimmat virheet pois levypainatuksiin mennessä.

Ei tällä levyllä. Suoraan kiekolle tullessaan tekstit olivat niin kauheaa luettavaa, että ne jätti ihan mielellään huomiotta elokuvan aikana. Varsinkin kun sen oli jo teattereissakin nähnyt kolmesti ennen tätä.

Ehkä täytyy katsella Syltyn vanhempi camp-klassikko Judge Dredd huomenna tähän päälle, lievittämään tuskaa.

Muumejaaaaaa, fuck yeaaah!Perjantai 03.05.2013 14:25
Onhan sitä vähän epäiltykin.

PerinteitäKeskiviikko 01.05.2013 17:35

Tämä on melko tavanomainen vappu Ritakadulla.

Ensimmäisessä kuvassa näkyy kokko, missä liekit juuri laskevat edellisen sohvan jäljiltä. Liekit olivat sen verran lämpöisiä parhaimmillaan, että viereisen grillikatoksen katosta valui pikeä alas.

Toisessa kuvassa sitten poliisit ovat karhanneet porukan pois grillipaikalta ja palokunta suihkuttaa vaahtoa koko paikan täyteen. Bileet ohi.

Kolmas kuva on noin puoli tuntia myöhemmin, kun kokko oli edellistä suurempi, täysin samassa paikassa.


Jokavuotinen perinne, jolloin Ritakadun opiskelijaghetossa hankkiudutaan eroon vanhoista huonekaluista, joita ei kukaan halua. Paikalta pois muuttavat tai uutta huonekalua hankkivat jättävät vanhat ja tarpeettomat käytäville, josta niitä tarvitseva voi ottaa. Jos ei vappuun mennessä ole kenellekään kelvannut, siinä vaiheessa niitä nakellaan yksitellen kokkoon, kunnes käytävät ovat tyhjiä seuraavaa muuttoaaltoa varten. Tuhkien seasta löytyi polkupyörän vanteita, hetekan runko, täys setti autonrenkaita, metallisia pöydänjalkoja. Kaikki mikä on muuttunut kelvottomaksi muutetaan lämpöenergiaksi ja mustaksi savupilveksi.

LoboSunnuntai 28.04.2013 21:43

Lobolla on suunnitelma sille, kuinka jumalaan tutustutaan.


Eikö riittänytkään? Noh...

FlashbackLauantai 27.04.2013 17:12

Muistatteko kun pari viikkoa sitten pistin uutisen kuinka mies karkotettiin maasta, koska hän oli liian hyvän näköinen?

Alan ymmärtää vanhanaikaisten rättipäiden suhtautumisen asiaan:


Meinaan eihän äijä ihan perusjätkän näköinen olekaan.

Mars RoverTorstai 25.04.2013 16:45The 800 million dollar thingamajig we use to draw dicks on Mars.

Science, fuck yeah!

Iron-Man 3Keskiviikko 24.04.2013 04:31

Huomiseen kello kahden ensi-iltanäytökseen lippu ostettu. Rairai.

Ylösnoussut huijariMaanantai 22.04.2013 19:11


Uuden testamentin sankarimme Jeesus ei selviydy puhtain paperein raamatun tarkastelusta. Jeesuksen kerrotaan nousseen ylös kolmantena päivänä. Puuttumatta siihen, että aikaa on hädin tuskin kulunut kahta päivää, tarinan epäkohdat ylösnousemuksen jälkeen ovat jokaisessa gospelissa selkeät.

Ylösnousemuksesta on kolme erilaista tarinaa, mutta jokainen niistä antaa syitä uskoa, että ylösnousemus oli vain huijaus murtuneiden seuraajien kustannuksella. Tähän teoriaan tuo lisäuskottavuutta itse tarinoiden lukeminen. Samaisten tarinoiden, joiden tarkoitus on herättää usko lukijoissaan.

Johanneksen evankeliumi kertoo Maria Magdalenan saapuneen haudalle, eikä hän tunnistanut Jeesusta, vaan kuvitteli tämän olevan puutarhuri. Jeesus oli poistanut Mariasta 7 demonia(Luuk 8:2 ja Mark 16:9) ja siitä lähtien Maria oli seurannut häntä useamman vuoden ajan, ottaen jokaisen Jeesuksen sanan sydämeensä. Hänet mainitaan evankeliumeissa useammin kuin monet muut opetuslapset. Siltikään hän ei tunnistanut ylösnoussutta Jeesusta haudan ulkopuolella, ennen kuin tämä paljasti olevansa Jeesus.

Matteuksen evankeliumissa 11 opetuslasta näkee ylösnousseen Jeesuksen. Vaikka he olivat muutamaa päivää aiemmin istuneet Jeesuksen kanssa pöydässä murtamassa leipää, vaikka he olivat viimeiset kolme vuotta viettäneet lähes kaiken aikansa hereillä tämän miehen kanssa, joka on kertonut heille tulevat tapahtumat, he eivät pystyneet tunnistamaan miestä varmasti Jeesukseksi.

Luukkaan evankeliumissa Jeesus ilmestyy kahdelle seuraajalleen(Luuk 24:13-). Nämäkään eivät häntä tunnista matkallaan Emmaun kylään, mikä on reilun 10 kilometrin päässä Jerusalemista. Kaksi tuntia he puhuvat Jeesukselle, eivätkä tunnista opettajaansa. Kun he saapuvat Emmaun kylään, osa heistä tunnistaa hänet, toiset epäilevät yhä.

Jesus oli ollut kuolleena noin 39 tuntia: Perjantain kolmelta iltapäivästä sunnuntain aamukuuteen. Tässä aikavälissä kaikki häntä kolmen vuoden ajan seuranneet ihmiset unohtivat hänen ulkonäkönsä niin täysin, etteivät tunnistaneet miestä heidän edessään yhdessäkään kolmesta evankeliumin kertomuksessa.

Jeesusta oltiin myös ruoskittu ja kidutettu päiviä ennen ristiinnaulintaa. Kuollessaan Jesse oli täynnä mustelmia, vuotavia avohaavoja ja arpia. Ruumiin pesunkin jälkeen haavat ja arvet olisivat olleet niin selkeästi näkyvillä, että hänet olisi tunnistettu pelkästään groteskin muotonsa puolesta. Sen sijaan yksikään evankeliumi ei sano sanaakaan muista kuin käsien ja jalkojen rei'istä. Pitäisikö meidän siis uskoa, että Jeesus paransi 90% haavoistaan, mutta jätti käsiin ja jalkoihinsa reiät nostalgiasyistä?

Opetuslapset halusivat Jeesuksen nousevan kuolleista niin lujasti, että heitä huijattiin. Huijari osoitti myös klassisia kulttijohtajan elkeitä, kun opetuslapset Luukkaan evankeliumissa epäilivät hänen aitouttaan ja hän vastasi vihaisesti sättimällä heitä hidasälyisiksi ja heikkouskoisiksi.

Siitä se lähtiSunnuntai 21.04.2013 19:51

Kesä virallisesti avattu, kun on torilla syöty muikut ja ostettu kesän ensimmäiset metrilakut.

Ja tuli siinä sivussa tehtyä melkein 20 kilsaa lenkkiäkin.

Varo vain.Torstai 18.04.2013 21:38

Jos luulit, että vain naisia alistetaan äärimuslimien hallitsemilla alueilla, luulit väärin. Ei kannata myöskään olla liian timmi äijä, voit joutua karkotetuksi maasta. Naiset eivät olisi pystyneet vastustamaan kiusauksia kun öljytty adonis juhlii heidän edessään.