IRC-Galleria

Darvi

Darvi

1440312779 and counting...

Selaa blogimerkintöjä

Auttamattomuus ei ole väärinPerjantai 21.09.2012 00:21

http://www.hs.fi/ulkomaat/Sammuneen+miehen+metron+raiteille+j%C3%A4tt%C3%A4nyt+vangittiin+Ruotsissa/a1305600441452

Kauhistelun seassakin on hyvä pitää kiinni rationaalisesta moraalista. Ihmisellä ei ole moraalista velvoitetta auttaa muita silloin kun ei ole itse aiheuttanut hätää. Useimmilla on empaattinen halu auttaa tuntematontakin silloin kun ei itse ole vaarassa. Vieraan ihmisen auttaminen kannattaa vain silloin kun vieras tulee palkitsemaan avusta. Vieraan kanssa on vain se ongelma, ettei tiedä minkälainen luonne on kyseessä. Onko kunniallinen vai kunniaton. Palkitseeko auttajiaan vai eikö.

Sammuneelta varastaminen on tietenkin väärin, mutta jättäminen metroraiteille on vain suuren palveluksen tekemättömyys. Se kertoo tietenkin ihmisen luonteesta ja ymmärrettävästi monet haluavat olla mieluummin auttavaisten ihmisten kanssa kuin auttamattomien. Mutta ihminen joka ei auta muita ei ole vaaraksi ympäristölleen. Ainoa syy rangaista tästä on kiristää ihmisiä palvelemaan muita. Samalla periaatteella raiskaajakin kiristää uhrinsa yhdyntään.

Tämä on kuitenkin jälleen yksi esimerkki mokuttajien monikulttuuripropagandaa vastaan. Kyseinen varas ei ole rikastus millekään yhteiskunnalle.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.