IRC-Galleria

Drage

Drage

Half of smokers die coz of tobacco, but life takes everyone

Steiner-koulutTiistai 24.01.2006 13:19

So... There was this guy called Steiner, Rudolf Steiner.. He was into occultism and stuff..

Eli, Suomen Steiner koulut, jotka ovat päässeet esille varsinkin useilla keskustelupalstoilla.
Ote Lahden Steiner -koulun sivuilta:
"Opetussuunnitelma sisältää tiedollista, taiteellista, toiminnallista, moraalista ja sosiaalista kasvatusta. Menetelmät pohjautuvat Rudolf Steinerin kokonaiskäsitykseen ihmisestä ja tämän kehityksen lainalaisuuksista. Steiner elvytti uudella tavalla käsityksen ajattelevasta, tuntevasta ja tahtovasta ihmisestä.
Lasta ja nuorta pyritään ohjaamaan niin, että hän voi löytää oman persoonansa ja tasapainoisen suhteen maailmaan. Tarkoitus on auttaa nuorta kasvamaan niin, että hänestä tulee kykenevä itse luomaan, valitsemaan ja arvioimaan tietoa."

Henkilökohtaisesti, olen sitä mieltä että nykyinen peruskoulu ei ole hyvä ratkaisu lähteä kasvattamaan lasta. Niistä lapsista tulee kilpailuvietin ja epätodellisten auktoriteettien hallitsemaa työläismassaa. Lukiolaisista palvelualojen energiasta rahaa -koneita.

En kuitenkaan tunne Steiner -kouluja, mutta ilmeisesti näissä pyritään antamaan lapselle enemmän tilaa kasvaa. Tuossa nipsauttamassani tekstissä viimeinen lause on tärkeä, "..tulee kykenevä itse luomaan, valitsemaan ja arvioimaan tietoa." Valtion koulussahan auktoriteetin omaava opettaja kertoo "kuinka asiat on" ja siitä ei sen enempää keskustella. Tämä heijastuu lapsen tulevaisuudessa ja kantaa oman kortensa kekoon yhteiskunnallisiin ongelmiin. Esimerkkejä on.

Ymmärrän myöskin kritiikin vanhempien puolelta, sillä onhan normaalia että kaikkea mitä ei ymmärretä, pelätään (viittaan tässä Rudolf Steinerin kirjoituksiin).
Ymmärrän myös sen että opettajat ovat kykeneväisiä virheisiin (jokainen tekee virheitä työssään) koulusta riippumatta.
--

En pysty näillä resursseilla tarkemmin erittelemään asioita, toteanpahan vain että olen hitusen viisaampi. Tiedän steiner -koulujen olemassaolosta, ja olen muodostanut alustavan mielipiteeni tietojeni perusteella.

you know :)

- Piski

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.