IRC-Galleria

Drage

Drage

Half of smokers die coz of tobacco, but life takes everyone

MediasensuuriPerjantai 30.12.2005 20:17

Mikä minua on pidempään ihmettänyt, miksi mediamylly pyörii nimenomaan "vahvojen" presidenttiehdokkaiden ympärillä. Sama koskee lehdistöä, televisiota ja myöskin suurten medioiden nettisivuja, joissa ei ole olemassa tilaongelmaa.

Minua on myöskin harmittanut se miten vähän Arto Lahti on saanut vaaliväittelyissä puheaikaa verrattuna "vahvoihin" ehdokkaisiin.

Herra Lahti itsekkin purkaa tuntemuksiaan asiasta:
http://artolahti.com/a_63.php

Olen aikaisemminkun kuullut tarinoita Suomen medioiden puolueellisuudesta poliittisissa kysymyksissä, mitä ei moni uskoisi, jos ajatellaan että Suomi on demokraattinen maa.

Ikävä kyllä, Suomi ei ole demokraattinen. Ihmisten mielipiteitä ei välttämättä ohjailla, mutta suurissa kysymyksissä jätetään kysymättä niiden mielipidettä jotka saattaisivat suututtaa ne jotka asioista oikeasti päättävät. Arto Lahden kokemalla sensuurilla on varmasti enemmän tekemistä sen kanssa että oikeasti hyviä ajatuksia ei haluta kilpailemaan muiden ehdokkaiden "mielipiteiden" kanssa.
Miksi?

Koska väittelyn voittaja olisi jo selvä jo ennenkuin "vahva" ehdokas avaa suunsa.

- Piski

Pohdittavaksi:Perjantai 30.12.2005 13:48

Experiments conducted by researcher Herbert Krugman reveal that when a person watches television, brain activity switches from the left to the right hemisphere. The left hemisphere is the seat of logical thought. Here, information is broken down into its component parts and critically analyzed. The right brain, however, treats incoming data uncritically, processing information in wholes, leading to emotional, rather than logical responses. The shift from left to right brain activity also causes the release of endorphins, the body’s own natural opiates–thus, it is possible to become physically addicted to watching television, a hypothesis borne out by numerous studies which have shown that very few people are able to kick the television habit. It’s no longer an overstatement to note that the youth today that are raised and taught through network television are intellectually dead by their early teens.

http://www.rinf.com/columnists/news/mass-mind-control-through-network-television

Missä Jaska luuraa?Perjantai 30.12.2005 11:40

Tässäpä Internet -yhteisölle pala purtavaksi.

Kreikassa on sattunut pieni kidutusskandaalinpoikanen, jossa on ilmeisesti ollut brittien MI6:n agentti (tiedättehän, se firma mistä James Bond työskentelee :)
Mikä teki asian mielenkiintoisemmaksi, paikallinen uutislähde nimeltä Proto Thema julkaisi ko. agentin nimen.
Siitä otetaan nyt selvää?

Brittihallinto on kieltänyt omaa mediaansa julkaisemasta ko. agentin nimeä. Se mitä tarvitaan, on Proto Theman uutispalvelun nettisivu (ei löydy?), fyysisesti ko. lehti tai mahdollisesti kontakti kreikasta joka voi tarkistaa nimen.

Kommentoikaa tai mailatkaa vastaus viitteineen, voittajat saa vaikka... Karkkia :)

- Piski

Äänestyslistoja?Torstai 29.12.2005 12:14

http://www.helsinginsanomat.fi/uutiset/tuoreet/artikkeli/Porvaripuolueet+vastustavat+listavaaleja/1135218139094

SDP tarjoaa listavaaleja? Mitä V****A? Eikös SDP tarkoitakkaan SosiaaliDemokraattistaPuoluetta? Listavaalit ei käsittääkseni edistä millään tavalla demokratiaa. Äänestäjät eivät enää valitsisi edustajiaan vaan puolueet valitsisivat. Ja ajattelmattomat, puolueuskolliset äänestäjät, antaisivat äänensä edelleen oman puolueen listalle, piittaamatta siitä millaisia pikkuhitlereitä listalta löytyisi.

Onneksi vielä löytyy jostain järjen ääni.

Jos haluttaisiin siirtyä lähemmäksi todellista demokratiaa, jokainen kansalainen voisi antaa jokaisen ehdokkaan kohdalla kyllä/ei äänen, joista sitten eniten kyllä -ääniä saaneet voittaisivat.

- Piski

Puoluetuki poistettavaKeskiviikko 28.12.2005 17:55

Puolueita avustetaan puoluetuella. Puoluetuesta on säännökset puoluelaissa. Puoluetukea jaetaan eduskunnassa edustettuina olevien puolueiden kansanedustajapaikkojen perusteella. Puoluetuen myöntää valtioneuvosto. Tuen käyttöä valvoo oikeusministeriö.

Nyt käynnissä oleviin presidentinvaaleihin myönnettiin ylimääräistä puoluetukea seuraavasti (eur):

Keskusta 678 000
Sdp 653 000
Kokoomus 493 000
Vasemmistoliitto 234 000
Vihreät 173 000
Rkp 99 000
Kristillisdemokraatit 86 000
Perussuomalaiset 37 000

Vaaleissa on mukana 8 ehdokasta. Eduskuntapuolueista Vasemmistoliitto on ainoa, jolla ei ole omaa ehdokasta. Puolue on Sdp:n ehdokkaan takana. Puolueet tuntuvat tyytyvän puoluetuen jakoon puoluelain mukaan.

Vaalilain 128 §:n mukaan presidentinvaalissa voi ehdokkaan asettaa:

1) puolue, jonka ehdokaslistalta on viimeksi toimitetuissa eduskuntavaaleissa valittu vähintään yksi kansanedustaja;

2) vähintään 20 000 äänioikeutettua, jotka ovat perustaneet valitsijayhdistyksen.

Valitsijayhdistys voi asettaa ehdokkaan, mutta jää silti kokonaan verovaroista myönnetyn vaalirahoituksen ulkopuolelle. Voiko vaalilaki aidosti toteutua? Mielestäni ei voi.

Nykyinen tilanne on kansanvaltaisuuden periaatteen vastainen ja perustuslakivaliokunnan olisi pitänyt puuttua tähän asiaan ylimääräisen puoluetuen käsittelyssä.

Valitsijayhdistyksen kautta oleva presidenttiehdokas ei ole yhdenvertaisessa asemassa muiden ehdokkaiden kanssa. Esim. Turussa vaalijulisteita ei saa itse laittaa, vaan kaupunki laittaa ne 800 euroa maksua vastaan. Puoluetuen täysi poistaminen lisää ehdokkaitten tasa-arvoa.

http://artolahti.com/a_64.php
Pikainen katsaus Irakiin, Sunnit pitävät mielenosoituksia, vaalit oli kuulemma järjestetty.

Noniin, näyttäisi siltä että Irakin Shiiat sai kohtuullisen suuren enemmistön.
Syitä voi olla monia, mm. järjestetyt vaalit (ainakin yksi rekka lappulastissa jäi rajalla kiinni) tai se että kapinalliset (pääosin Sunneja) kehoittivat ihmisiä boikotoimaan vaaleja.

Eli, Sunnit taistelevat edelleen isänmaansa puolesta, vapaan Irakin puolesta, ulkomaisia valloittajia vastaan.
Toisella puolella ovat Shiiat, jotka ovat päässeet jonkinlaiseen yhteisymmärrykseen "valloittajien" kanssa, mutta siitä huolimatta on löytynyt useita todisteita että Shiiat kohtelevat julmasti Sunneja (Irakin sisäministeriötä syytetään useista julmuuksista, ja on näyttöä että ovat mm. poranneet ihmisiä hengiltä sähköporalla).

Ironista tässä kaikessa on se että kun jenkit saivat vapautettua Irakin julman johtajan kynsistä, tilalle he saivat fundamentalistisen Islamilaishallinnon. Juuri niitä "terroristeja".

Asiasta toiseen, luin tänään miehestä nimeltä Milton William Cooper, k. 2001.
Mies oli toiminut USAFin Strategic Air Force osastolla vuoteen -65 asti ja siitä 10 vuotta eteenpäin laivastossa. Hän väitti tänä aikana nähneensä useita asiakirjoja jotka todistaa maailmalla toimivan varjohallituksen päättävän maailman asioista, etc.

Jotain mitä luin tuntui järjenvastaiselta, muttei ole todisteita puolesta tai vastaan.
Tärkeämpänä pidettäköön hänen kuolemaansa liittyneitä olosuhteita.

Häntä ammuttiin mm. kahdesti päähän poliisin toimesta kun herra Cooper avasi tulen juostessa poliisia pakoon kotiinsa. Epäkohtia löytyy, mm. se että herra Cooperilla oli vasen jalka amputoitu polven alapuolelta (mikä kertoo hänen räjähtävästä nopeudestaan), se että luotien kuuluvuutta herra Cooperin aseeseen ei ole tarkistettu (tai raportti ei ole saatavilla) ja lisäksi se, että operation suorittaneet poliisit ei olleet paikkakunnan omia poliiseja (herra Cooperilla oli ilmeisen lämpimät välit paikallisiin poliiseihin).
Lisää voit lukea itse: http://www.hourofthetime.com/

Ja kaiken lisäksi, brittinörtti tekee Pentagonin kanssa sadan miljoonan sopimuksen:
http://www.rinf.com/columnists/news/uk-geek-made-millions-running-the-pentagons-propaganda-war-in-iraq

- Piski

Otteita;Perjantai 23.12.2005 15:20

NYKÄNEN SAI OIKEUTTA, ENTÄ RYTI JA NINA HONKANEN? - Arto Lahti
http://prokarelia.net/fi/?x=artikkeli&article_id=669&author=65

4 Presidentti Koiviston ”tunnustus” kirjassa ”Kaksi kautta”
”Sellaista kriisilainsäädäntöä ei ilmeisestikään ole, jonka nojalla voitaisiin tilanne hallita laillisesti … Kun valtion rahaa jaetaan, niin sitä jaetaan niin, että joittenkuitten omaisuus on paremmin suojattu kuin toisten ... todellisuus, jonka näemme ympärillämme, on aika karmea jo tänään. Työttömyyden kautta, konkurssien kautta olemme opettamassa kokonaista sukupolvea suomalaisia siihen, että yrittäminen ei kannata.”

6 Järjen vastainen valuuttakurssipolitiikka
Valtion ylimmät päättäjät asettuivat 90-luvun alussa vakaan markan linjan taakse, devalvaatio piti olla mahdollista vain ministeri Viinasen ”kuolleen ruumiin yli”. Devalvaatio kuitenkin tuli ja peräti kaksi kertaa, mutta ”ruumiita” syntyi lähinnä pankkien luottoasiakkaiden ja näiden takaajien keskuudessa.

Kaikkensa menettäneet ja ylivelkaantuneet kansalaiset tekivät itsemurhia; arvio on yli 14 000 ylivelkaisten itsemurhaa. Samanlaista ”ruumiskasaa” on nähty Suomessa vain sotien aikaan.

Maija Könnin tutkimus HKKK:ssa ”Pienyritysten valuuttalainatappiot” osoittaa, että kurssitappion kokeneista pienyrityksistä vain alle puolet selviytyi. Yhteensä pankkikriisi tappoi neljänneksen Suomen yrityskannasta, aiheutti puolen miljoonan ihmisen työttömyyden ja lähes korjaamattoman suuren julkisen velan. Näitä maksamme veronmaksajina vielä pitkään.

7 Oikeuspoliittinen seminaari Presidentinlinnassa 6.5.1992 oli käsittämätön
Valtiojohto on suuressa viisaudessaan päättänyt, että pankkikriisiä ei tarvitse mitenkään tutkia ja selvittää. Olennainen osa pankkikriisin aineistosta on julistettu salaiseksi. Tämä pätee valitettavasti myös Presidentinlinnassa 6.5.1992 järjestettyyn oikeuspoliittiseen seminaariin; asiakirjat on presidentti TARJA HALOSEN päätöksellä julistettu salaisiksi.

Huomautettakoon että media ei ole vielä kysynyt istuvan presidentin, Tarja Halosen kantaa miksi nämä asiakirjat on julistettu salaisiksi (jos on, pistäkää linkki).

- Piski

ps. Arto Lahti - PUOLUELAKI ON 1 %:N YLIVALTA
http://prokarelia.net/fi/?x=artikkeli&article_id=643&author=65

WWJDPerjantai 23.12.2005 13:37

Yleensä ei tarvitse pistää linkkiä gallerian muihin blogeihin sisällön vuoksi, mutta kun blogi sisällöltään ei ole täysin irrelevantti, linkittäminen on suotavaa.

stereo - 23.12.2005
stereo#blogcomments

Blogista löytyy myös linkki (http://citypages.com/databank/25/1237/article12399.asp), joka taas huolestuttaa malliesimerkkinä esiteinien aivopesemisestä.

- Piski

In the year two-thousaaaand.... and six.Perjantai 23.12.2005 11:30

Viimeisin skandaali koskien Yhdysvaltojen hallitusta, liittyy syyskuun 11. jälkeen tiedustelupalveluille ja poliiseille annettuihin vapauksiin salakuunnella USA:n kansalaisten puheluita.

Tästäkös sitten lähti iso pyörä pyörimään. Matt Drudge (http://thinkprogress.org/2005/12/21/drudges-slime-and-weave/) ensin kertoi verkkojulkaisussaan että jo Clintonin kaudella oli tiedustelupalvelulla lupa kuunnella puheluita.

Kyllä, ulkomaalaisten puheluita, FISA:n luvalla, tai 72h tuomarin todettua ettei muuta keinoa ole tarpeellisen tiedon saamiseksi.
Se mitä nytten tapahtui, ilmeisesti 18000 salakuuntelua on toteutettu presidentin "valtuuksilla". Salakuunneltujen joukosta löytyy huomattavasti rauhanomaisia, demokratian kannalta elintärkeitä järjestöjä.

Mutta, huolimatta artikkelin epäkohdista, useampi julkinen media on tarttunut Drudgen syöttiin, mm. Washington Times.
Asiasta reportoi ThinkProgress http://thinkprogress.org/2005/12/22/myths-as-news/

Vapaa media rupeaa nostamaan päätään, ja syytteet kuningas Georgea vastaan vuoden 2006 puolella rupeavat olemaan todennäköisiä. Irakin ongelmallinen sota, Valerie Plamen tapaus, maan huononeva taloudellinen tilanne ja selvät presidentinvallanylitykset todennäköisesti tekevät lopun USA:n tämänhetkisestä hallituksesta.
Ainoa pelastus Bush&Co:lle lienee terroristi-isku. Jos kyseessä on riittävän suuri isku poikkeustilan luomiseksi maahan, Natsi-Saksa on uudelleensyntynyt.

- Piski

Lex KarpelaTorstai 22.12.2005 15:13

Muutama mielenkiintoinen linkki:

http://www.itviikko.fi/uutiset/uutinen.asp?UutisID=71713
OPM myönsi Hautalalle: direktiivi tarjosi liikkumavaraa kopiosuojauskysymyksessä
Epäluottamuslauseen paikka Karpelalle, tyttö valehteli eduskunnalle.

http://www.itviikko.fi/uutiset/uutinen.asp?UutisID=70863
Karpela käynnistää esto-ohjelmien arvioinnin
Mielenkiintoinen projekti sensuurin lisäämiseksi veronmaksajien rahoilla, aiheuttanut sodan EFFI:n ja Block! -ohjelmaa valmistavan Hitbackin välillä.
Lisää sodasta:
http://www.itviikko.fi/uutiset/uutinen.asp?UutisID=66092
http://www.itviikko.fi/uutiset/uutinen.asp?UutisID=66120

Minä näen tämän asian, näihin uutisiin tutustuttuani, niin että Hitback on onnistunut lobbaamaan (huijaamaan?) opetusministeriön ostamaan heidän Block! -ohjelmaansa, käyttäen hyödyksi päätöksestä vastaavien tietämättömyyttä ja toisaalta, eturistiriidoistakin on ollut puhetta.

Ikävä kyllä yksittäisiin sanoihin käytetty sivujen sensurointi ei toimi, johtuen siitä että ohjelma ei ymmärrä asiayhteyttä, missä sanaa käytetään. Tällöin suodatetaan pois myös esim. uskontojen uhrien nettisivut sekä asialliset sivut liittyen ihmisten terveyteen.
Uhkakuvana vielä; tämä asettaa nuoren saaman tiedon valvonnan alaiseksi, jolloin yksityinen taho voi levittää nuorille haittaa tekeviä meemejä helpommin.

Sensuuri on pahasta, ihmiset täytyy opettaa ajattelemaan omilla aivoillaan.

- Piski

ps. Tekijänoikeusblogi http://www.digitoday.fi/tekijanoikeus/
pps. Poimittua:
"Kun oletetaan ohjelman karsivan pois pahat sisällöt, ei lasten kanssa tarvitse keskustella siitä mitä on syytä katsoa tai mitä ei. Opettaja voi vastakin välttyä sanomasta kiusallisia sanoja, oppilas taas löytää kielletyn ja sallitun rajan siitä, mihin sisältöjä ymmärtämätön tekninen väline sen asettaa."