IRC-Galleria

viisauksia ja pieniä tarinoitaPerjantai 19.03.2010 04:50

amerikassa 1880: eräs itseoppinut insinööri keksi rautatiellä liikkuvan pyörivän näköalavaunun. asemalla tämä vaunu toimi moitteettomasti mutta ensimatkalla kuitenkin huomattiin keksinnön huonot puolet kun valtava pyörä lähti irti ja vei mukanaan 10 matkustajaa.
tarinan opetus on jos sinulla on hyvä idea eikä se vie mihinkään, ehkei sen tarvikkaan.

california 1870: karkkimyyjä meni töihin huomatakseen että tulva oli pilannut kun vesi oli päässyt kaupan kellariin jossa kellui koko varasto toffeeta. mies pillastui mutta kuitenkin kuivatti toffee varaston. kun myyjän ystävä tuli käymään ja katsoi kuivattuja toffeepaloja. hetken ajattelun jälkeen mies tokaisi : myy sitä "saltwater taffee":nä.
muutaman vuoden jälkeen useimmat karkkikaupat ottivat tämän uuden nimen käyttöön ja kauppiaasta tuli miljonääri.
opetus: jos ystäväsi kaupassa on tulva, pidä naamasi kiinni ja osta koko paska pilkkahintaan.

helsinki 2009: ryyppääminen on kuin shakin peluu. kaikki osaavat sitä mutta vain harvat pystyvät elättämään itsensä sillä.

muinaiskreikassa keisari "jokunaama" mietti onko profeettojen ja näkijöiden totuuksissa perää joten hän päätti kysyä kaikilta kuuluisilta profeetoilta mitä hän tekisi kuukauden päästä.
keisari oli päättänyt että hän keittää kilpikonnan pronssisessa padassa täsmälleen kuukauden päästä. kaikki profeetat olivat väärässä paitsi Delfoin oraakkeli joka jäi keisarin palvelukseen.
Eräänä päivänä keisari tuli kysymään Delfoin oraakkelilta mitä tapahtuisi jos syttyisi sota kreetaa vastaan. oraakkeli vastasi että
suuri valtakunta sortuu. Sota syttyi ja taas oraakkeli oli oikeassa, keisarin harmiksi suuri sortuva valtakunta oli hänen.
opetus: älä usko kreikkalaisia tai oraakkeleita.

http://irc-galleria.net/img/bashi/1x1trans.gif

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.