IRC-Galleria

Uusimmat blogimerkinnät

Selaa blogimerkintöjä

Blogi

« Uudemmat - Vanhemmat »

PersoonallisuustestiMaanantai 05.06.2006 21:25

Seuraava kaavio kuvaa vastaustesi sijoittumista

Ekstrovertti
*
Introvertti
Käytännöllinen ----*
Intuitiivinen
Ajattelija
*
Tuntija
Impulsiivinen
*
Harkitsija
(mpmm)

Vastaustesi perusteella seuraava luonnehdinta kuvaa persoonallisuuttasi
Olet oma yksilösi, uskollinen ja herkkä. Olet herkkä ja ujo, etkä pidä asioita itsestään selvinä. Tunnet itsesi olevan hyödyksi vain silloin, kun voit olla avuksi toisille. Toiset ihmiset helposti luottavat kaltaisesi ihmisen apuun, joskus jopa niin paljon että he kehittävät itselleen vastuuttoman läheisriippuvuuden sinuun. Ihmistyyppisi uhrautuu helposti, ja vaarana onkin ajautua marttyyriksi. Saatat joutua kamppailemaan sisäisten epäilyksiesi ja pelkojesi kanssa, ennen kuin uskallat ilmaista henkilökohtaiset halusi ja tarpeesi. Olet konservatiivi, jolle työ on elämä. Teet töitä ahkerasti niin työpaikalla kuin kotonasi. Tarjoat apuasi anteliaasti, ja usein kulissien takana. Uudet ideat, muutokset ja epävarmuus ärsyttävät sinua. Haluat muuttumattoman, hyvin järjestetyn ja aikataulutetun elämän, vaikka se tarkoittaisi sitä että joku toinen tekee aikataulusi ja ohjaa elämääsi. Sovellut parhaiten ammatteihin, joissa voit auttaa ihmisiä: palvelutyö, opetus, vapaaehtoistyö, hoitotyö. Olet onnellisimmillasi kun voit käsitellä yksityiskohtia ja suorittaa rutiineja, varsinkin jos voit tehdä niitä ihmisten parissa.

http://www.netello.com/persoonallisuus_testi.php

ElämäntapaprofiiliMaanantai 05.06.2006 21:17

Parhaiten sinua kuvaava elämäntapaprofiili on perinteiset.
Tämän profiilin sopivuus sinuun on 21 %.


Muut sinua kuvaavat profiilit

Älyköt 16 %.
Syrjäänvetäytyvät 15 %.
Kapinalliset 15 %.
Maailmanparantajat 12 %.
Trenditietoiset 12 %.
Urheilulliset 8 %.PERINTEINEN

Arvo-ja asennemaailmasta…

Lausahdus "koti, uskonto ja isänmaa" kuvaa kohtalaisen hyvin perinteisten nuorten mielenmaisemaa. Uskonnon merkitys on tosin vähentynyt, mutta erityisesti koti ja isänmaa ovat edelleen keskeisiä arvostusten kohteita kuvaavia asioita. Koti on perinteisten nuorten elämän keskus. Onnellisimmat hetket koetaan kodin lämmössä perheen, sukulaisten ja tuttujen ympäröiminä. Vaikka suhteet omiin vanhempiin ovat kaikille nuorille tärkeitä, erityisen tärkeitä ne ovat perinteisille nuorille. Myös muut sukulaisuussuhteet ovat heille merkityksellisiä.

Perinteiset nuoret arvostavat avioliittoa ja suhtautuvat erittäin positiivisesti omien lasten hankintaan. Oman perheen perustaminen koetaankin usein keskeiseksi päämääräksi elämässä. Myös tärkeimmät kiinnostukset liittyvät kotiin, perheeseen, lapsiin ja asumiseen.

Turvallisuus nousee erittäin korkealle perinteisten nuorten arvojen hierarkiassa. Turvallisuutta etsitään aluksi vanhempien ja sisarusten parista ja myöhemmin parisuhteesta ja oman perheen piiristä. Perinteiset nuoret ovat riskinkarttajia. He pyrkivät välttämään kaikenlaista turvattomuutta ja epävarmuutta. Turvallisuushakuisuus ilmenee myös heidän suhtautumisessaan yksittäisiin ilmiöihin. He kannattavat mm. rikollisten rangaistusten koventamista sekä huumetestejä kouluissa ja oppilaitoksissa.

Perinteisillä nuorilla on realistinen kuva itsestään. He pitävät itseään tavallisina, mutta rehellisinä, kohteliaina, vastuuntuntoisina ja auttavaisina nuorina. He suhtautuvat positiivisesti tulevaisuuteen ja uskovat omaan menestykseensä. Perinteiset nuoret eivät tavoittele rikkauksia eivätkä kuuluisuutta vaan onnellista elämää. He eivät ole statusorientoituneita vaan heidän onnellisuutensa saa alkunsa omasta itsestä tai lähipiiristä. Perinteiset nuoret asettavat itselleen realistisia päämääriä ja usein myös saavuttavat asettamansa päämäärät. He ovatkin melko tyytyväisiä omaan elämäänsä.

Kiinnostuksen kohteista…

Perinteisten nuorten arvomaailma vaikuttaa voimakkaasti heidän kiinnostusten kohteisiinsa. Tärkeimmiksi kiinnostuksen kohteikseen he ilmoittavat perheen ja lapset, musiikin kuuntelemisen, terveyden ja hyvinvoinnin, kodin ja asumisen sekä liikunnan.

Perinteiset kuuntelevat mieluusti rockia, poppia, suomirockia ja iskelmää. TV-sarjoista heidän kiinnostuksensa herättää Salatut elämät, CSI, Big Brother, Kotikatu, Alias ja Everwood. Aikakauslehdistä he selailevat mieluiten naistenlehtiä, sarjakuvalehtiä, juorulehtiä ja terveys- ja kuntoilulehtiä.

Tähän ryhmään kuuluu noin 17 % suomalaisista 15-25-vuotiaista. Ryhmään kuuluvista naisia on 72 %.

http://www.1530.fi/omaprofiili.php
« Uudemmat - Vanhemmat »