IRC-Galleria

Dumeeku

Dumeeku

Näillä miehillä mennään!

Meidän Petteri NummelinSunnuntai 09.11.2008 14:19

Timo Petteri Nummelin (s. 25. marraskuuta 1972 Turku) on suomalainen jääkiekkoilija, pelipaikaltaan useimmiten puolustaja.

Nummelin edusti Suomea MM-kisoissa ensimmäisen kerran maailmanmestaruuteen päättyneissä vuoden 1995 kisoissa ja oli siitä lähtien mukana jokaisissa MM-kisoissa vuoteen 2007 saakka. Turnauksia on Moskovan MM-turnaus 2007 mukaan lukien 13 peräkkäistä. "Petu/Numppa" Nummelin on valittu neljästi (2000, 2001, 2006 ja 2007) maailmanmestaruuskisojen tähdistökentälliseen, ja vuonna 2000 myös MM-kisojen parhaaksi puolustajaksi.

Kaudella 1992–1993 SM-liigassa TPS:ssä debytoinut Nummelin teki varsinaisen läpimurtonsa seuraavalla kaudella.

Nummelin siirtyi vuonna 1997 kahden Ruotsin Elitserienin Västra Frölunda Indiansissa vietetyn kauden jälkeen pelaamaan Sveitsiin HC Davosiin ja myöhemmin HC Luganoon. Columbus Blue Jackets varasi hänet NHL:n viidennellä varauskierroksella (numero 133) vuoden 2000 varaustilaisuudessa ja hän pelasi kauden 2000–2001 Columbus Blue Jacketeissa.

Nummelin teki kesäkuussa 2006 kahden vuoden mittaisen sopimuksen Minnesota Wildin kanssa.

Nummelinin isän Timo Nummelin oli aikoinaan hänkin TPS:n ja Suomen maajoukkueen luottopuolustaja jääkiekossa ja pelasi myös jalkapalloa korkeimmalla sarjatasolla. Timo Nummelin pelasi A-maajoukkueessa 225 ottelua, ja Petteri Nummelin saavutti saman A-maaotttelumäärän 29.4.2007 pelatussa MM-ottelussa Suomi-Tanska. Samassa ottelussa Nummelin nousi MM-turnausten tehotilastoissa kuudenneksi tehokkaimmaksi suomalaispelaajaksi. (Tilanne 3.5.2006): 88 MM-ottelussa Petteri Nummelin on tehnyt tehot 13+40=53 pistettä.

---

Näin sanoo wikipedia aikamme parhaasta suomalaisesta puolustajasta. Petteri Nummelin, nimi on musiikkia korville. Herran palattua Euroopan kisajäille alkoi elämä taas kummasti muistuttaa elämisen arvoiselta. Petteri Nummelin palaa kotiin! No ainakin melkein. Pelaa se ainakin luultavasti kaikki Euro Hockey Tourit ja on näyttänyt tällä hetkellä käynnissä olevassa Karjala-turnauksessa, miten sitä pitää pelata. Ensimmäisessä pelissä Tsekkiä vastaan kaksi upeaa veivirankkaria, joilla irtosi voitto ja toisessa pelissä Venäjää vastaan upea viivakuti joka painui vastustamattomasti yläpussiin ohi Eremenkon. Meidän hymyilevä ja silmiähivelevän söpö Petu <3

Suomen maajoukkue on pelastettu. Kunhan saadaan vaan vielä rapakon takaa mm-kisoihin muut huippupakit kuten Ossi Väänänen, Sami Lepistö jne. niin meillä ei ole hätäpäivää! Nyt se tulee! Maailmanmestaruus nimittäin.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.