IRC-Galleria

Dying^Sun

Dying^Sun

--->Olin ihminen, mokasin..


Olet Safiiri

Safiiri symboloi paitsi taivaan sineä myös taivaaseen liitettyjä ominaisuuksia. Sinä lienetkin rehellinen mietiskelijä-tyyppi, joka rakastaa rauhaa ja pitäytyy puhtaissa ajatuksissa sekä totuudessa. Levität lähipiiriisi onnea, viisautta ja hyvää mieltä. Varsinkin tähtisafiiria pidetään hyvän onnen tuojana, ja sen kolmen valojuovan ajatellaan edustavan toivoa, uskoa ja kohtaloa.

Englannin kuninkaallisen perheen prinssi Charles valitsi sinisen safiirin prinsessa Dianan kihlasormukseen. Lieneekö hän tiennyt, että safiirin on uskottu kykenevän paljastamaan aviopuolison uskottomuus siten, että kiven kiilto sumentuu, jos puoliso on pettänyt.

Muinaisessa Persiassa uskottiin, että taivaankannelle antoi värin jättikokoinen safiiri. Antiikin aikana puolestaan luultiin, että Raamatun kymmenen käskyä oli kirjoitettu suurille safiirilaatoille. Kyseinen jalokivi on pyhitetty kreikkalaisen jumaltaruston Apollolle. Antiikin ajan pappien ja noitien väitetään kunnioittaneen safiireja, koska niiden avulla uskottiin voitavan nähdä tulevaisuuteen. Safiiria on käytetty myös amulettina myrkytyksiä vastaan, luultavasti koska legenda kertoo myrkkykäärmeen kuolleen joutuessaan samaan koriin safiirin kanssa.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.