IRC-Galleria

E-estebanos

E-estebanos

jäätävä kesä

The Ducks have made it!Perjantai 20.04.2007 12:17

Äskettäin päättyneessä NHL:n läntisen konferenssin neljännevälierässä Anaheim Ducks passitti Minnesota Wildin kesälaitumille numeroin 4-1. Minnesotan ehdoton ykkösmies oli maalivahti Nicklas Bäckström, jonka huipputorjunnat eivät kuitenkaan yksin riittäneet liian mahtavaa Ducksia vastaan. Pronger, Niedermayer, Selänne, Getzlaf, McDonald... uskomaton ryhmä.

Teemun unelma siis elää. Suomen kisakone saanee puolestaan täydennystä Minnesotan pelimiehistä, sillä Bäckströmin lisäksi Petteri Nummelinille ja Mikko Koivulle löytyy varmasti käyttöä Moskovan valoissa.

Muista NHL-jengeistä Moskovaan matkaa mitä luultavimmin Pittsburghin Jarkko Ruutu veljensä Tuomon seuraksi. Penguinsin viimeöinen putoaminen Ottawa Senatorsille mutkistaa monien maiden MM-haaveita, sillä maailman yksi parhaimmista duoista, maailman ykköstähti Sidney Crosby ja supertaitava Jevgeni Malkin pukevat mitä todennäköisimmin maajoukkuepaidat ylleen. Hyviä uutisia siis Kanadalle ja Venäjälle, mutta ei ehdottomasti muille.

Dallasin ja Vancouverin välinen maraton-ottelu päättyi lopulta Starsin voittoon. Teksasilaiset olivat jo puoliksi sillassa, mutta niin vain ranchilla nähdään vielä ainakin yksi peli. Mikäli Canucks onnistuu pistämään sarjan poikki seuraavassa ottelussa, Suomen maajoukkue saa käyttöönsä liudan kovia vahvistuksia. Rapakon takaa kantautuneiden huhujen mukaan jopa itse Jere Lehtinen olisi valmis kisoihin! Muita tähtipaidoista tulijoita olisivat Antti Miettinen, Jussi Jokinen ja Niklas Hagman. Jos taas Dallas kampeaa itsensä jollain ihmeellä väkisin jatkoon, Vancouverin Sami Salo olisi enemmän kuin tervetullut pommittaja Leijonien siniviivalle.

Entä miten käy tulikuumassa parissa Calgary Flames - Detroit Red Wings? Detroit oli jo marssimassa jatkon näytöstyyliin mentyään otteluvoitoissa 2-0 johtoon, mutta Flames - yksi liigan parhaimmista kotijoukkeista - punnersi tasoihin. Nyt sarjaa siis jatketaan paras kolmesta -systeemillä, ja kaikki on käytännössä mahdollista. Kivenkovan Detoitin putoaminen olisi sittenkin yllätys, vaikka Calgary on myös kovan luokan jengi. Sinivalkoisin silmin on mukava jossitella jatkoonmenijällä: Red Wingsistä tulisi loistovireessä oleva tulevaisuuden johtotähti Valtteri Filppula, Flamesista taas planeetan kovin torjuja Miikka Kiprusoff.

Kävi vahvistusten kanssa miten tahansa, varmaa on että Suomi saa jalkeille kilpailukyisen mm-ryhmän. Maalivahtiosasto on koko kisojen paras ja hyökkäyksestäkin löytyy ratkaisuvoimaa. Ainoastaan puolustus on pieni kysymysmerkki, mutta sekin osa-alue paranee merkittävästi mikäli Nummelin tai veitsi kurkulla pelaava Nashville ja kapteeninsa Kimmo Timonen päättävät NHL-kautensa.

Kisoihin on aikaa enää viikko, ja pelit Atlantin takana senkun kovenevat. Mitä loistavinta aikaa kiekkojännäreille!

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.