IRC-Galleria

E-estebanos

E-estebanos

jäätävä kesä

echoes, silence, patience & graceMaanantai 01.10.2007 01:54

parasta viikonloppua pitkään aikaan on säestänyt aivan saatanan hyvä musiikki. foo fightersin uusin albumi on kaiken ennakkohypetyksen arvoinen - enemmänkin - eikä dave grohlin ääneen yksinkertaisesti voi kyllästyä.

foo taistelijoiden uusimman soundi kajahti soimaan ensimmäisen kerran perjantaina ystäväni asunnolla turussa. olin poistanut lätyn "kaupungin katu-uskottavimmasta music storesta" jo tunteja aikasemmin, mutta pääsin kuuntelemaan sitä vasta iltasella. väliin mahtui elokuvissa käynti, illallinen denniksessä ja kävelyä kauniisti valaistulla aurajoen rannalla.

mutta levy poltteli nahkaisessa olkalaukussani. olo olikin kuin lelukauppaan päässeellä pikkupojalla, kun vihdoin pääsin asettamaan lätyskän panasonicin laserlukijaan. volume oli pakko säätää siten, että aurajoen vedenpinta värisi kupittaalta kantautuvan basson voimasta!

entinen nirvana elää ja voi hyvin. levy tuntuu tuoreelta, siinä on ideaa, kappaleet sisältävät yhtä aikaa melodiaa ja bändille ominaista kitarariffiä. siis sellaista särinää, jossa on munaa ja joka jää päähän soimaan.

lauantai-taivaalle oli vedelty värejä upealla siveltimellä, ja oli pakko lähteä ulos kävelylle. turku on kiva kaupunki. sain ihastella sitä monta tuntia putkeen asiantuntevassa seurassa, sillä äidinkielenään ruotsia puhuva ystäväni tuntee paikat kuin omat taskunsa: parhaat kahvilat, mielenkiintoisimmat liikkeet ja second handit. ainoastaan täl' puol' jokkee olevassa puistossa meinasi olla suuntavaisto haussa, mutta vain meinasi.

iltapäivällä istuin junassa matkalla helsinkiin. kaksituntinen pitkin rantarataa meni nopeasti, koska havahduin vasta espoossa siihen että olin kuitannut univelkoja istuimella retkottaen ja pää kenossa omaan paitaani kuolaten. vastapäinen vanhempi herrasmies näpytteli läppäriään ja mulkoili nuorta kollia vähän paheksuvasti.... voihan helvetti.

kuolat ja unihiekat oli kuitenkin nopeasti pyyhitty, ja pian jo kipitin kampin aukiolle jossa juho odotteli vastassa. pojat paineli k-kauppaan ostamaan vitusti pikkusuolaista purtavaa ja kaljaa. sitten heitettiin high fivet, tulevan loistoillan kunniaksi. ja loistava siitä tulikin.

siskon levottomassa etu-töölön kämpässä on neliöitä ja jugend-tyylistä arkkitehtuuria enemmän kuin haluiaisin myöntää. en silti halua olla kateellinen paska, enkä oikeastaan voisikaan, ainakaan nähtyäni millaisia juhlia siellä voi järjestää.
toin oman mausteeni siskoni bileisiin korvaamalla ambient-tunnelmoinnin uudella levylläni. ihmiset diggasivat siitä. joku kysyi, että "onks tää se uus foo fighters?"

joo, echoes, silence, patience & grace.

rokki soi ja vanhat mutta hyväkuntoiset lautalattiat narisi lepposasti, kun ihmispaljous risteili huoneiden väliä. itseni parkkeerasin boolimaljan ja ruokapöydän väliin, mikä osoittautui ehdottoman oikeaksi ratkaisuksi. vittu ne vihreeseen soossiin kastetut lihapullat ja minipizzat oli hyviä, salaateista ja wrap-viipaleista puhumattakaan... ja siinä persikkaisessa juomassa oli jotain, joka sai polvieni nivelet vatkaamaan lähes mahdottomissa kulmissa myöhemmin royal onnelassa. osasyylliseksi voisin nimittää myös kanye westin 'strongerin': mitä muutakaan siinä voi tehdä, kun daft punkilla sämplättyä chicagobiittiä alkaa puskemaan ulos kaiuttimista? ei niin helvetin mitään.

tänä aamuna heräsin siskoni kämpän karvamatolta. keittiöstä kantautui hyvä tuoksu, ja kun menin katsomaan, niin siellähän sitä syötiin edellisillan ylijäämäkakkuja ja muita herkkuja. niillä eväillä oli hyvä lähteä kotimatkalle takaisin lahteen lataamaan foota itunesiin.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.