IRC-Galleria

E-estebanos

E-estebanos

jäätävä kesä

DESTROYED!Maanantai 30.04.2007 00:51


viikset rest in peace.

evakkoSunnuntai 29.04.2007 20:31


sisko täytti 18 vee ja se tarkotti lähtöpassei banokselle hurjien partyjen tieltä mut eisiinketää joujoujou mikä ilta nimittäin hurja paarikierros vittuuuu koluttii joka paikka läpi ja nostettii stobee aamuun asti haha tänää pakko ottaa relammin kerta huomenna vappen josta ei todellakaa muodostu klara vaikka kusipäinen keli yrittääki hillitä juhlimishaluja mut joujoujou eisiinketää!SIMAA KIPPOO JA TSÄ TSÄ TSÄÄÄ!

:D

sikailua saaristossaPerjantai 27.04.2007 22:54

keskiviikko-iltana alkanut ja tänä aamuna päättynyt maarianhaminan reissu fc lahden kannattajien kanssa oli aikamoinen kokemus. ahvenanmaa itsessään oli jo vierailemisen arvoinen paikka, kun en siellä ennen ollut tepastellut. tämän matkan tekevät ikimuistoiseksi kuitenkin jotkin aivan muut seikat.

tapahtumat alkoivat vyöryä jo keskiviikkoiltana rooster pubissa, jossa katseltiin mestarien liigan ottelua chelsea - liverpool. roostiksessa alkanut kurkun voitelu jatkui matsin jälkeen divassa, josta sai eurolla keittoa. keittoa oli myös lavalla, jossa hra soppa ja hannibal yrittivät puhelaulullaan saada olemattomaan juhlakansaan liikettä. koska tiesimme aamun herätyksestä tulevan vaikean, päätimme olla kokonaan nukkumatta. siispä pilkun jälkeen eräälle kannattajalle vielä pariksi tunniksi kaljoittelemaan ennen bussiin siirtymistä. matka kohti suomen vanhinta kaupunkia alkoi tasan klo 04.30.
laskuhumalainen körötys turkuun meni itseltäni nukkuessa. aikamoinen saavutus FCLK:n (fc lahden kannattajat) fanibussissa, jonka meteli ei hetkeksikään laske alle 200 desibelin. perille saavuttiin paikallisten juodessa vielä aamukaffejaan, ja ne kaffet korppuineen taisivat aika monelta mennä väärään kurkkuun lahtelaiskannattajien rummuttaessa linja-auton ikkunoita lähes särkymispisteeseen asti.
pojat ehtivät aiheuttaa terminaalissa yleistä pahennusta laulamalla kannatuslaulujaan kovaan ääneen, mutta jodlausta ei tarvinut sietää kovin kauaa. viking linen ovet aukesivat 07.30, laivan baari varttia myöhemmin. huligaanijoukko kiskoi kaksin käsin ohrapirtelöä, josta osa meni vatsaan, osa pöydille. itse olin edellisillan tamppaamisesta vielä sen verran kuitti, että jätin puolirikolliset keskenään 8. kannelle riehumaan. join kahvia, söin sämpylää ja menin taukotilaan nukkumaan.
herätessäni maarianhaminaan oli enää vajaan parin tunnin matka. olo oli virkistynyt, mitä nyt suuta vähän kuivasi. tilatessani päivän ensimmäistä huurteista olivat pojat jo saaneet baarihenkilökunnan hermoromahduksen partaalle energisillä ja varsin horjuvilla (merenkäyntiä ei ollut nimeksikään) karaoke-esityksillään. kaatuneita pöytiä, rikkinäisiä laseja, alakerroksiin asti kuuluva meteli.
monenkymmenen meripeninkulman ja vähintään yhtä monen kaljan jälkeen hyökkäsi viking linen uumenista 'haminan terminaaliin lahtelaisia valloittajia. mölyjoukkiota vastassa oli paikalliset poliisivoimat, joita eräs kannattaja tervehti paljaalla ahterillaan. pidätys vältettiin perinpohjaisella selittelyllä ja anteeksipyynnöillä.
itsellleni jäi kuitenkin epäselväksi, mihin terminaalin vieressä asunut ahvenanmaalaispappa oli syyllistynyt. eläkeläis-polo kun sai autolleen lahtelaisilta ilmaisen kaljahuuhtelun.
sikailu jatkui keskustassa. paikallinen pubi oli hetkessä kannattajien valtaama, ja sen terassi koristeltiin suurella LAHTI-lakanalla. paikalliset eivät pitäneet lahtelaisten ideasta katkaista pääkadun liikenne mahtavankokoisella "haistakaa kaka" -banderollilla, ja ei pitänyt poliisikaan: yksi kannattaja putkaan.
pubin pitäjälle päivä oli varmaan menestyksekäs, mutta itseäni ei yltiöpäinen dokaaminen jaksanut innostaa. päivä oli liian kaunis kokonaan terassilla tuhlattavaksi, joten päätin lähteä ympäristöön käpystelemään.
maarianhamina on kiva kaupunki. kokoa paikalla on heinolan verran, paitsi että infrastruktuuri ja yleisilme on viimeksi mainittua huomattavasti miellyttävämpi. vanhoja puutaloja, puistoteitä, pieniä putiikkeja. idyllisen saaristolaismaiseman kruunasivat itse maarianhaminalaiset, jotka ovat iloista väkeä. ymmärsivät hyvin jopa meikäläisen ruotsin lausumista, kun jututin satunnaisia ihmisiä tai asioin kaupassa.
illalla yllättävän runsaslukuinen (3 putkassa, satunnaisia sammuneita) lahtelaisposse hoiperteli stadionille. ottelusta tuli tasainen, ja 0-0 lopputulos tyydytti molempia joukkueita. niin myös kurkkunsa käheiksi huutaneita kannattajia, jotka sopuisasti valuivat illan pimetessä takaisin satamaan.
tukholmasta saapuneeseen laivaan pääsi vasta puolilta öin, mutta terminaalin tuntumassa sijainnut sports bar tarjosi oivaa ajanvietettä. aika ajoin poliisipartio ajoi hiljaa baarin ohi, ja sai todeta kuinka yhä hurjemmassa humalassa olleet lahtelaiset heristivät ikkunoista nyrkkiä.
entä kuinka villiksi meno yltyi paluumatkalla laivassa? särkyneen irtaimiston ja pahoinpideltyjen (no ei kai nyt sentään) ruotsalaisten kokonaismäärä jää ikuiseksi arvoitukseksi, sillä meidän hyttiläisille kävi ns. legendaariset.
väsyneinä raskaasta reissusta päätimme hieman lepuuttaa punertavia silmiämme ennen yökerhoon menoa, mutta niinhän siinä kävi että seuraavan kerran palattiin elävien kirjoihin vasta aamulla henkilökunnan kuulutukseen: "arvoisat matkustajat, saavumme helsinkiin. tax free on auki vielä kymmenen minuuttia." olin kolmikostamme ainoa, joka ampaisi saman tien pystyyn. housut ja kengät jalkaan, sukkien kanssa en kerinnyt jäädä räpläämään. pääasia oli, että ehdin suorittamaan tarvittavat tuliaisostokset. ja niitä kertyi muovikassillinen.
paskanhajuinen bussimatka helsingistä lahteen oli tuskainen, eräitä kolmea lukuunottamatta. eipä ollut pää kipeä, oksennus suussa tai tili miinuksella. bussin pysähdettyä puolitapäivin lahden keskustaan oli törkyinen matka päätöksessään. tai ainakin suurimmalle osalle, sillä pari veijaria pääsi samoihin aikoihin vasta maarianhaminan putkasta.
"olipahan perkeleenmoinen reissu, mutta onneksi tää on vaan kerran vuodessa!", kuten eräs viinalta haissut kannattaja totesi bussista ulos astuessaan.
det var kul det.

tänään on rauhoittumisen paikka. suomen mm-lätkän avausottelu ukrainaa vastaan oli rentouttavaa katsottavaa, 5-0 voitto. tästä vielä saunaan, niin avót.

'hamina away!Torstai 26.04.2007 00:37

sanoja 'suomi' ja 'jalkapallohuliganismi' on vaikea kuvitella samaan lauseeseen. niin vain kansainvälinen jalkapalloliitto uefa on kuitenkin kouluttanut keskusrikospoliisille oman, jalkapalloväkivaltaa vastaan taistelevan yksikön. krp ja veikkausliiga ovat myöskin yhdessä arvioineet mahdollisia riskiotteluita, ja yhdeksi sellaiseksi mielletään ifk mariehamnin kotiottelut fc lahtea vastaan.

viime vuosina lahtelaisten riskiryhmä on aiheuttanut maarianhaminassa elämöidessään jos jonkinlaista kohua. milloin on särkynyt baarikalusteita, milloin katsomossa levitelty häikäilemättömiä, kotijoukkuetta loukkaavia banderolleja kissan kokoisin kirjaimin. onpa lahtelaiskannattajille tullut laivan putkakin saaristoreissuilla tutuksi.

ja huomenna se taas koittaa! lahden viikinkien invaasioretki maarianhaminaan, jossa paikalliset odottavat huligaanien maihinnousua pelonsekaisina alahuuli väpättäen. meikäläinen on myös menossa mukana - kynä käyttövalmiina ja kamera latingissa!

lähtö on aamulla jo 04.30 (miten ikinä saan itseäni hereille?). aluksi suuntana turku, josta laiva roudaa riskiryhmän nro. 1 kohti ahvenanmaata. mikäli kaikki menee (ja eihän se mene) suunnitelmien mukaan, paluu mantereelle ja helsinkiin tapahtuu perjantaina aamupäivällä. tästä reissusta ei hyvä heilu, mutta reissu on aina reissu!

aye, ankkurit ylös ja matkaan!

voe mahoooton..Keskiviikko 25.04.2007 05:23

DODII taas on tässä pari päivää kerennyt mukavasti vierähtää sitten viime merkinnän. eipäs tässä tosin mitään spesiaalimpaa ole sattunut, semmoista mainitsemisen arvoista, mutta mukavaahan tätä on näpytellä.

satoja innokkaita ilmoittautumisia kerännyt kevätristeilymme karahti sitten kiville jo ennen kuin kukaan ehti edes astua laivaan. vallaton matkakumppanini, itse reissun pääkordinaattori ja sikarinhajuinen merirosvo juurinen, joutui pakon sanelemana perumaan osallistumisensa (helsingin yliopisto kuulemma hiillosti ystävääni miekka kurkulla kohti lankkua ja haikaloja vilisevää vettä - annettakoon siis feidaaminen hänelle anteeksi). kun vielä kaikki mahdoliset vastoinkäymiset asettuivat käsittämättömien juonenkäänteiden jälkeen kevätreissua vastaan, jäi mokoma risteily haaveeksi. ehkä se oli kohtalo, ja vältimme näin julman hukkumiskuoleman. tai jotain.
vaan eipä hätiä mitiä, alkuviikko on ollut aksönintäyteistä ilman laivalla örveltämistäkin. fc lahden häpeällinen 1-4 kotitappio kauden avauksessa jaroa vastaan on pitänyt viiksekkään toimittajan vauhdissa. pääsin jopa itse lahden kapteenin häijyn matalaan audi a3:n kyytiin! oli hauskaa tehdä haastattelua nahkaistuimilla kaaran kiitäessä halki iltaisten lahden katujen, neonvalojen taittaessa tuulilasia. wau!
maanantaina käväisin myös pääkaupungissa. yleinen hyöriminen ja paikasta toiseen kekkulointi oli bueno, mutta sää oli varsin kurja. ilmeisesti luontoäitikään ei pahemmmin diggaa maanantaista, sillä naurettavan kylmän tuulen saattelemat sadepisarat piiskasivat pitkin stadia ihmisten suupielten vääntyessä alas. sateinen keli oli jo ikävä sinällään, mutta vitutus nousi täysin uusiin sfääreihin molskahdellessani kampin aukiolla kopio-vansseissani oikein urakalla. ärräpäät siinä lenteli, kun löntystelin knoxit litisten henry's pubiin guinnesille. mutta kappas kummaa, johan helpotti.

pikkuhiljaa keskiviikoksi kääntyvä tiistai on ollut urheilua täynnä (skip now to the end). päivä alkoi aikaisin aamuyöstä canal+:n suoralla lähetyksellä vancouverista, jossa kotijoukkue canucks kampesi dallas starsin ratkaisevassa 7. ottelussa. kanadalaisten jatkopaikkan varmistumista en kuitenkaan ollut enää todistamassa, sillä silmäni olivat painautuneet kiinni jossain 2. ja 3. erän välimaastossa. lopputuloksen kuulin vasta herättyäni puolilta päivin vilitä, joka tuli potkimaan veljensä ylös sängystä.
ja kuten tavallista, urheilu oli veljesten puheenaiheena nytkin istuskellessamme keittiössä kahvikupposten äärellä. perinpohjaisten puintien aikana tajusin yllättäen, ettei is veikkaaja ollut saapunut. lasku oli jäänyt maksamatta, joten pojilla oli edessään käynti kaupungilla ja marketin lehtiosastolla.
"operaatio veikkaajan" suoritimme kuitenkin vasta myöhemmin päivällä. sitä ennen keittiössä aikani jumitettuani pomppasin pystyyn, harjasin viikseni ja ryhdyin imuroimaan. vasta sitten, huushollin kiiltäessä, kehtasimme hakea äidin töistä. samalla ostimme paksun nivaskan luettavaa, josta riitti taas puhetta iltapäivän kahvipöydässä.
yksi polttelevimista aiheista oli tietysti perjantaina alkavat jääkiekon mm-kisat. suomen joukkueen iskukyvystä saatiin oiva näyte harjoitumaaottelussa, jossa leijonat löi kanadan 4-2. ruutu-peltonen akseli sahasi vaahteralehtipaitojen puolustuksen säleiköksi, pihlström yllätti itsensä kisakoneeseen ja norrena torjui jälleen pelottavan hyvin. tv2:n lähettämän matsin aikana veljekset ulvoivat sohvalla siihen malliin, että taas oli äidillä aihetta pään puisteluun.
fanaattinen elämöinti ei kuitenkaan päättynyt vielä kiekkomatsiin. kirsikkana kakun päällä odotti vielä mestarien liigan semifinaalilähetys old traffordilta: manu vs. ac milan. ja mikä matsi siitä syntyikään! 90 minuuttia täynnä huippusuorituksia ja dramatiikkaa. epäuskoiset kauhukuvat ja lasittuneet katseet vaihtuivatkin riemunkiljahduksiin ja manchesterilaisten uskomattomaan voittoon! 3-2! what a match.

että semmosta. kohta täytyy kyllä käydä aa-aa, vaikkei väsy vielä paljoa painakaan. syitä tähän kerrassaan härskiin unirytmiin on kaksi: NHL:n pudotuspelit ja äskettäin juostu, adrenaliinin liikkeelle laittanut piristävä lenkki.

vaan saisi se unimatti pikkuhiljaa sirklailla tännepäin ja lämätä meikäläistä päähän. kohta on nimittäin pakko vetää hirsiä, koska ruotsin tunti alkaa aamulla jo 8.reikäreikä! o-ou.

että eipä tässä muuta kuin sov gott ja hilipatihei!

[Ei aihetta]Tiistai 24.04.2007 05:12

kauhee jano. oon syöny way 2 muchos karamelleja.

erilaista!Lauantai 21.04.2007 04:05

ensimmäistä kertaa varmaan 300 vuoteen banos jäi perjantaina kotihiireksi. mukavan rento päivä maleksi eteenpäin kahvin keittelyn ja koneilun merkeissä, mutta alkuillasta masiinat saivat luvan mennä kiinni. vili halusi lähteä leffaan, ja sehän oli sitten lähdettävä.

eikä ollut vaikea arvata mitä rainaa veljekset pöristelivät ihmettelemään. ampujan pojat katsoivat tietenkin leffan nimeltä shooter! mark wahlberg hikoili parransängessään kohtalaisesti antoine fuquan vähän sekavassa action-pätkässä, mutta menihän se siinä sivussa, karkkia syödessä.

elokuvan jälkeen käveltiin sateisen kaupungin kaduilla. hetken mieleni teki poiketa mäkisessä safkaamassa, mutta sallin antama lahjakortti olikin jäänyt kotiin. palautin kaksi päivää myöhässä olleen spielbergin münchenin makuuniin, ja se oli sitten siinä. takaisin vilin kanssa kotiin, mäkisen reissun skipanneena hirvittävään voileipien tekoon.

kymmeneltä meinasin vahata viikseni ja suunnata lahden yöhön. pysäkille astelu jäi kuitenin tekemättä, enkä oikein tiedä miksi. mollyssa olisi ollut irkkusäveliä jodlaava trubaduuri ja hanasta ihanasti vaahtoavaa guinnesia, mutta jäin vaan jumimaan. itunesia, yleltä tullutta ranskalaista leffaa puolestavälistä ja kaiken kruunuksi vielä äskettäin heitetty lenkki. vettä tuli kuin sieltä itsestään, ja kastuinkin vitosen pyrähdyksellä läpimäräksi.

että tämmöistä, vähän vaihtoehtoinen iltama! nukkumatti saa kuitenkin vielä odottaa, sillä vajaan tunnin päästä canalilla starttaa new jersey - tampa bay. siispä mars kahvia keittelemään! :D

The Ducks have made it!Perjantai 20.04.2007 12:17

Äskettäin päättyneessä NHL:n läntisen konferenssin neljännevälierässä Anaheim Ducks passitti Minnesota Wildin kesälaitumille numeroin 4-1. Minnesotan ehdoton ykkösmies oli maalivahti Nicklas Bäckström, jonka huipputorjunnat eivät kuitenkaan yksin riittäneet liian mahtavaa Ducksia vastaan. Pronger, Niedermayer, Selänne, Getzlaf, McDonald... uskomaton ryhmä.

Teemun unelma siis elää. Suomen kisakone saanee puolestaan täydennystä Minnesotan pelimiehistä, sillä Bäckströmin lisäksi Petteri Nummelinille ja Mikko Koivulle löytyy varmasti käyttöä Moskovan valoissa.

Muista NHL-jengeistä Moskovaan matkaa mitä luultavimmin Pittsburghin Jarkko Ruutu veljensä Tuomon seuraksi. Penguinsin viimeöinen putoaminen Ottawa Senatorsille mutkistaa monien maiden MM-haaveita, sillä maailman yksi parhaimmista duoista, maailman ykköstähti Sidney Crosby ja supertaitava Jevgeni Malkin pukevat mitä todennäköisimmin maajoukkuepaidat ylleen. Hyviä uutisia siis Kanadalle ja Venäjälle, mutta ei ehdottomasti muille.

Dallasin ja Vancouverin välinen maraton-ottelu päättyi lopulta Starsin voittoon. Teksasilaiset olivat jo puoliksi sillassa, mutta niin vain ranchilla nähdään vielä ainakin yksi peli. Mikäli Canucks onnistuu pistämään sarjan poikki seuraavassa ottelussa, Suomen maajoukkue saa käyttöönsä liudan kovia vahvistuksia. Rapakon takaa kantautuneiden huhujen mukaan jopa itse Jere Lehtinen olisi valmis kisoihin! Muita tähtipaidoista tulijoita olisivat Antti Miettinen, Jussi Jokinen ja Niklas Hagman. Jos taas Dallas kampeaa itsensä jollain ihmeellä väkisin jatkoon, Vancouverin Sami Salo olisi enemmän kuin tervetullut pommittaja Leijonien siniviivalle.

Entä miten käy tulikuumassa parissa Calgary Flames - Detroit Red Wings? Detroit oli jo marssimassa jatkon näytöstyyliin mentyään otteluvoitoissa 2-0 johtoon, mutta Flames - yksi liigan parhaimmista kotijoukkeista - punnersi tasoihin. Nyt sarjaa siis jatketaan paras kolmesta -systeemillä, ja kaikki on käytännössä mahdollista. Kivenkovan Detoitin putoaminen olisi sittenkin yllätys, vaikka Calgary on myös kovan luokan jengi. Sinivalkoisin silmin on mukava jossitella jatkoonmenijällä: Red Wingsistä tulisi loistovireessä oleva tulevaisuuden johtotähti Valtteri Filppula, Flamesista taas planeetan kovin torjuja Miikka Kiprusoff.

Kävi vahvistusten kanssa miten tahansa, varmaa on että Suomi saa jalkeille kilpailukyisen mm-ryhmän. Maalivahtiosasto on koko kisojen paras ja hyökkäyksestäkin löytyy ratkaisuvoimaa. Ainoastaan puolustus on pieni kysymysmerkki, mutta sekin osa-alue paranee merkittävästi mikäli Nummelin tai veitsi kurkulla pelaava Nashville ja kapteeninsa Kimmo Timonen päättävät NHL-kautensa.

Kisoihin on aikaa enää viikko, ja pelit Atlantin takana senkun kovenevat. Mitä loistavinta aikaa kiekkojännäreille!

TAHDOTAAN MATKASEURAAPerjantai 20.04.2007 02:32

arvoisat ihmiset. olemme ystäväni juhon kanssa lähtemässä ruotsin risteilylle tulevan viikon maanantaina (23.4.). etsimme kuumeisesti kahta lisähenkilöä tälle kaikkia aisteja avartavalle matkalle.

hintaa ei ole juuri nimeksikään: hki-tukholma-hki VAIN 8 EUROA. luonnollisesti syömingit ja varsinkin juomingit lisäävät matkakuluja, mutta kyseessä on silti varsin halpaa lystiä.

varaa paikkasi auringossa neljän hengen hyttiimme ja pistä kanssamme ranttaliksi. aivot narikkaan ja hirveät naamat!

HUOM! tiistaina tukholmassa ollessamme ohjelmassa myös kiertelyä kaupoissa ja mm. kevätkenkien seulontaa.


välkömna boten!

[Ei aihetta]Perjantai 20.04.2007 02:17

viikset kasvaa. aion hurmata niillä kaikki tsiksit huomen yökerhos.
Yksityisyys