IRC-Galleria

E-estebanos

E-estebanos

jäätävä kesä

yöllistä kohellusta kampissaTorstai 31.05.2007 21:13

lähdin eilen illansuussa käymään mäkisessä kahvilla. asuntolan käytävällä oli joku nuori neiti kovissa muuttopuuhissa, ovi auki ja kämppä lähes tyhjänä.
kysäisin tytöltä varmuudeksi, että kuinka kauan muuttoaikaa torstaina oli. perjantaina asuntola muuttuisi kesähostelliksi, ja siskoni mukaan koko torstai oli aikaa muuttaa. tyttö sanoi kuitenkin:
"niin siis aamu ysiltähän pitää olla avaimet hoasin toimiston postilaatikossa!"
aamulla?
puhelu himaan, ja iloinen uutinen: tulkaas muuttopuuhiin.
porukat oli peräkärryineen päivineen puoli kahdentoista maissa yöllä perillä. saatiin kamat nopeasti pakattua ja kyytiin, kotona lahdessa oltiin silti vasta 01.30.

mutta onni onnettomuudessa! pikamuuton ansiosta pääsin siis kotiin katsomaan NHL:n toista finaaliottelua, jonka ducks hoiti hienosti 1-0. suomen aikaa 03.00-05.45 välillä pelattu trilleri piti hyvin hereillä, mutta taiston tauottua nukahdin syvään uneen, heräten vasta puoli yhdeltä päivällä.
makoisista unista huolimatta olen ollut tänään reipas! katsoin leffan, siivosin huushollin ja kävin pitkällä lenkillä. loppupäivän ohjelma on rennonpuoleinen, pitää kerätä voimia huomista action-päivää varten. silloin luvassa on ainakin hengailua kaupungilla, fc lahden ottelu (työkeikka, mutta eipä tuo haittaa) ja kaverini iitin ja hänen orkesterinsa, paintandwefallin, keikka komeetta-klubilla!

[Ei aihetta]Keskiviikko 30.05.2007 19:03

Marlon Brandon Kapina Laivalla, vuodelta 1962.

"1787. HMS Boynty lähtee purjehdukselle, joka vie sen yli vaarallisten merten trooppiseen paratiisiin... ja historiaan yhtenä huono-onnisimmista aluksista, joka koskaan kuninkaan alaisuudessa purjehti."

varmaan aika kovan luokan leffa.

[Ei aihetta]Keskiviikko 30.05.2007 18:11

kirjastossa jälleen. koneelle pääsyn vuoronumeroa odotellesani tsekkailin tän mestan muitakin antimia, ja löysin aika valloittavan laina dvd-hyllykön. siellä on vanhoja leffoja, aikansa klassikkoja! audrey hepburn, marlon brando, akira kurosawa, grace kelly... nappaan sieltä jonkun ja menen kämpille katsomaan kahvikupillisen kera. mainio ajatus.

zodiacista vielä. mietin eilen pitkään elokuvan kohtauksia. monet niistä on niin pelottavan hyvin näytelty ja realistisuudessaan vertaansa vailla, että tarinan tosipohjaisuus vain korostuu. tyypillisestihän trillereissä - tai jännäreissä yleensäkin - katsoja voi jossain vaiheessa puistella päätään, ja todeta jotakin tyyliin: "ei ei, miksi se nyt noin tekee? ei kukaan ole oikeasti noin tyhmä... kukaan ei toimisi oikeassa elämässä noin." mutta zodiacissa ihmisten käyttäytyminen on luontevaa ja järkiperäistä. silloinkin, kun murhaaja uhkaa nuortaparia rannalla, nuoret toimivat juuri niin fiksusti kuin kuka tahansa.

niin, se rantakohtaus... katsokaa elokuva, ja tiedätte mitä tarkoitan.

>:D

hesassa tihkuttaa. hiostava keli yhdistettynä ärsyttävään satunnaiskuuroonon yhtä kuin monsuuni. onneksi voitelin kainalot huolellisesti valentinolla. so fresh!

[Ei aihetta]Keskiviikko 30.05.2007 00:31

helsingissä on ollut tänään kuumempaa kuin rap-musavideon kuvauksissa. ihan sama mitä teet, minne meet... läkähdyttää silti. koko päivänä en ole muuta syönyt kuin jäätelön aamupäivällä kannelmäessä, juustosämpylän café picnikissä ja ison säkillisen karkkia tennispalatsissa. tennarista päästäänkin mukavana aasinsiltana päivän puheenaiheeseen, ZODIACIIN.

zodiac.

david fincher on loistava ohjaaja, ja hän tekee loistavia elokuvia. niitä ilmestyy tosin aivan liian harvoin, mutta sitten kun ilmestyy, lippuluukulle on pakko mennä.
zodiac perustuu siis täysin tositapahtumiin. se kuvaa inhottavan todenmukaisesti san fransiscoa 60- ja 70-luvuilla kauhun vallassa pitänyttä sarjamurhaaja zodiacin tapausta. vaikka elokuva on hyytävä, on se enemmänkin dokumentti-draama kuin varsinainen trilleri. elokuvallisia tehokeinoja, kuten tunnelman pilaavaa musiikkia, ei käytetä juuri lainkaan. ja hyvä niin, tapahtumat pitävät otteessaan, eikä elokuvaan pitkästy sen pitkästä kestosta huolimatta.

olisi ollut kiva kirjoittaa enemmänkin, mutta koneaika loppuu. sitäpaitsi täällä kirjastossa on aivan vitun kuuma...

heipähei, lähden kallioon.

JYRINNN!Maanantai 28.05.2007 20:46

duunit tehty, lenkillä käyty, itunesi huutanu taas koko päivän.

nyt kahvet hörp hörp ja sitten junaan kipi kapi.

helsingissä kuulemma ukkostaa.

pilvet pauhaa ja salamoi.

[Ei aihetta]Maanantai 28.05.2007 17:38

kui hyvä tää rubik on?!! vitu hyvä. edelleen. ei tähän kyllästy!

oo aa oo tuhlaan aikaani moiseen mehusteluun, takasin töiden ääreen!
- - - >

*klikkaa näytön alalaidasta wordin takaisin esille*

unimatti on EMOMaanantai 28.05.2007 02:29

loistavat kelit olluna! suorastaan kuuma, ja aurinko on huudattanu koko päivän täydellä höyryllä. toivottavasti samanlainen hiillostus jatkuu huomenna!

tulin vasta äsken kotiin duuneista. tein pari haastattelua ja yhtä monta galluppia. erittäin rentoa, väsäsin kaikki yhtä pelaajahaastista lukuunottamatta satamassa, ja pelaajankin kotona sain jäätelöä ja kaffetta. on mullakin työ.

ihmeen hyvin on tämän epelin eväät riittäneet tänään. aamulla olin tosissaan rättiväsynyt, ja päikkäritkin vaihtui jalkapalloon ja uuvuttavaan lenkkiin. nyt alkaa kuitenkin tulla raja vastaan. väsyttää, vaikka MIKA laulaa taustalla iloisesti. väsymisen huomaa mm. siitä, että on yrittänyt puoli tuntia painia duunien kimpussa saamatta kuitenkaan mitään aikaiseksi. itunes, galtsu, mese, espn.com.... väsymistila konkretisoituu myös paskoina juttuina. kuten sellaisina, että nukkumatti olisi emo.
oletteko ikinä miettineet? kulahtaneen yökkärin sijaan partasankarilla olisikin otsatukka, raitapaita ja palestiinalaishuivi. jalassaan shakkiruutuiset vansit, ja unihiekkakin olisi uni-skitta, jota mattinen rämpyttäisi aitoon indie-tyyliin.

. . .

ehkä käyn vaan nukkumaan. kerkeää ne hommat huomennakin.

[Ei aihetta]Sunnuntai 27.05.2007 12:29

onpas aikaisin kirjoitettu merkintä!

...tai ainakin ottaen huomioon sen tosiseikan, että menin nukkumaan vasta puoli kolmen maissa. heräsin kuitenkin mystisesti pari tuntia sitten, eikä nukuttanut enää pätkääkään. niinpä päätin hipsiä alakertaan keittelemään kahvia ja vetämään älyttömät mätöt! nyt tulin tähän koneelle väsäämään duuneja, jotta kerkeän tänään muutakin kuin vaan istua läppärin ääressä. lämpötilan on ennusteltu nousevan yli 24 asteen, joten kaikenlainen ulkona maleksinta olisi dataamista huomattavasti suotavampaa.

selitin kaverilleSunnuntai 27.05.2007 04:43

emilio sanoo (1:40):
san fransiscossa riehui 60-ja 70-luvuilla sarjamurhaaja, joka ei koskaan jäänyt kiinni
emilio sanoo (1:41):
juttua tutkinut poliisitutkija alkoholisoitui pahasti tapauksen johdosta
emilio sanoo (1:41):
murhaaja käytti nimeä zodiac, ja vaati viestiensä julkaisua san fransisco tribute-lehdessä sillä uhalla, että tappaisi koulubussista tulevia lapsia
emilio sanoo (1:42):
yksi niistä pelon vallassa eläneistä kouluikäisistä nassikoista on elokuvan ohjaaja, david fincher
emilio sanoo (1:42):
zodiac perustuu siis täysin tositapahtumiin
emilio sanoo (1:42):
on saanut joka paikassa loistavat arvostelut.

menen katsomaan tiistaina.

[Ei aihetta]Lauantai 26.05.2007 16:14

ensimmäistä kertaa tällä viikolla sain nukkua pitkään, siis ilman häiriötekijöitä. ei porausta, räjäyttelyä tai kovaäänistä latvialaistyömiesten keskustelua. kuten tästä voi päätellä, tulin eilen kotiin piipahtamaan. huomenna illalla taas takaisin helsinkiin, mutta nyt nautitaan rauhasta.

eilinen meni mukavasti. aamupäivällä kattelin suvilta ja timolta lainaamani leffan, the prestigen. christian balen, hugh jackmanin ja ah-niin-ihanan scarlett johanssonin tähdittämässä taikuritrillerissä oli hyvä ja mielenkiintoinen juoni. the prestige on näitä viiden euron vuokraamisen arvoisia ensi-ilta elokuvia.
viiden maissa istahdin z-junaan. vierekkäisillä istuimilla sattuivat matkustamaan tupsu ja krista, joten matka lahteen sujui rattoisasti. himaan päästyäni vetäsin minishortsit ja lenkkarit jalkaan, oli mahtavaa päästä kunnon lenkille ennen saunaa. illan pimetessä asentelin porukoiden ostamaa kopiointi/skannari/tulostinta ja seurasin edvard nortonin leffaa canalilta.
baariton ilta oli hyvä ilta, ja samalla linjalla jatketaan tänäänkin. elokuvaa koneeseen ja sohvalle löhöämään!
Yksityisyys