IRC-Galleria

Perinteinen tervehdys ”Rauhallista joulua ja railakasta uutta vuotta” tuntuu olevan aivan totta myös juomistottumuksissa. Joulun aika on pyhitetty rauhoittumiselle ja hiljentymiselle ja useimmiten mielipide on, että joulun aikaan ei kuulu alkoholi, paitsi kohtuudella nautittuna. Sen sijaan pikkujouluihin ja uuden vuoden juhlintaan liitetään railakas juhliminen. Aiheesta pidettiin chat 17.12. Osallistujat olivat samoilla linjoilla:

”Kyllähä meillä pennusta lähtie porukat ovat juoneet alkoholia mut kohtuullisesti. ei me sitä olla pidetty pahana yhtää”

”ei täälläkää oo ollu kännijouluja :) eikä tuu olemaankaa”

”noh, jos on joulun yksin tai kavereiden kaa, nii siinähän tinttaa, mut ei kailapsiperhees pitäs...enintää terveydeks joku snapsi porukal”

”uutena vuotena kunnon perseet”

Pikkujouluissa tai uutena vuotena rakettien parissa ördääminen tuntuu olevan ihan odotettua ja perinteisiin kuuluvaa toimintaa, juomattomuutta pidetään kummallisena. Olisi mukava nähdä juhlimiskulttuurissa tapahtuvan sellainen muutos, ettei kännääminen ole ainoa tapa juhlia, vaan niillä muilla perinteillä kuten yhdessäololla, hyvällä ruoalla ja saunomisella olisi suurempi merkitys.

Jos sanoo ääneen, että alkoholin ei tarvitse kuulua pikkujouluihin tai uuteen vuoteen, saa useimmiten vastauksissa vähättelevää suhtautumista: ”Mitä sä nyt oikeen selität” ”ääääh, totta kai pitää krebaa”. Se on harmi.

Siispä hauskaa joulua ja rauhallista uutta vuotta kaikille!

Alkoholia joulupöytään?Torstai 12.12.2013 10:01, 544 vastaajaa

Aiheena Juolu ja alkoholi. Chat aiheesta on tiistaina 17.12. klo 18:00-19:30 Elämä On Parasta Huumetta (Minä ja muut) -yhteisössä. Elämä On Parasta Huumetta (Minä ja muut)
Onko ok juoda alkoholia jouluna, jos paikalla on lapsia?
Onko alkoholilla liian suuri asema suomalaisissa juhlissa?
Tehdäänkö Suomessa alkoholin käytöstä liian suuri ongelma?
Harmittaako alkoholiton joulu?
Parasta joulussa onÂ…
Näytä tulokset
Vastataksesi tähän kyselyyn ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.