IRC-Galleria

Elyse

Elyse

Etsivä löytää.

Selaa blogimerkintöjä

Näin uusimman PotterinTorstai 23.07.2009 02:22

Toden totta. Menin sen katsomaan pikkusiskoni kanssa. Ennen sitä kävimme sushilla ja se oli Caritalle ensimmäinen kerta. Se piti nigiri-susheista, mutta inkivääri maistui kuulemma saippualle ja maki-sushi pupun ruoalle. Olisihan sitä pitänyt odottaa.

Vielä ennen leffaan menoa ehdin lainaamaan siskon kortilla kirjastosta kasan japanilaista kansanmusiikkia. Melkein kaiken, mitä sieltä löytyi. Etsin tietynlaista kappaletta, vielä en ole oikeaan törmännyt.

Sitten elokuvasta: Se yllätti ja ei yllättänyt. Jo trailerista näki, että ainakin puolet juonesta oli sävellettyä. Se ei aivan kulkenut J.K.Rowlingin aivoitusten mukaan muutenkaan, mutta kukapa nyt Hollywoodissa siihen olisi pystynytkään? Toisaalta uuden juonen takia elokuvassa oli todella monta hassua kohtaa, paljon enemmän kuin kirjoissa on varmaan yhteensä. pieniSPOILER: Nauroin vimmatusti kohdalle, jossa eräs tyyppi kysyy jotain tämän tapaista: "What am I eating?" Harry vastaa: "Dragonballs" Nauroin eniten katsomossa. Minkä sille mahtaa, että on otaku?

Päivä pulkassaTiistai 21.07.2009 03:05

Polttelen tässä suitsukkeita jälleen ja pistin pari kynttilääkin palamaan, kun huoneessani ei oikein muuta valaistusta ole saatavilla. Ihan tosi. Ei ole lampun lamppua. Pöytä lamput ja jouluvalo olivat ainoat, mutta kaikista on mennyt lamppu. Äiti lupasi huomenna laittaa niihin uudet. Pitääköhän lupaustaan?

Sunnuntaina on sisarella rippijuhlat ja sitä varten oli tässä jotain viikon putkeen omien huoneiden siivousta ja vihdoin alkaa näyttämään valmiilta! Pitäisi vain vaivautua siirtämään se 1000:n palan Mikki Hiiri -palapeli tänne omaan huoneeseen, eikä se tule olemaan helppoa kun se on kekskeneräinen ja kahdella epämääräisellä alustalla koottu. Oli tarkoituksena saada se valmiiksi ja seinälle rippijuhliin mennessä, mutta koska lähdemme keskiviikkona serkuille Espooseen, siitä ei taida tulla mitään. Vaikeimmat osat jäljellä ja noin puolet vasta koottu. Mikki Hiiri saattaa monen korvassa kuullosta todella randomilta ja mauttomalta, mutta sitä se ei ole. Se on nimittäin näitä 20-luvun leffajulisteita (...Vai lieneekö aivan niin vanha?).

Nyt tunnen oloni onnistuneeksi, kun huone on kerrankin siisti! Cossejen tekemisen takia täällä on ollut todella kamalaa. Kuin sikala. Nyt se alkaa muistuttaa jonkun huonetta. Olisi tehnyt mieli sanoa opiskelijan huonetta, mutta se ei olisi käynyt laatuun, koska tämä muistuttaa todella enemmän jonkun ipanan huonetta, lukuun ottamatta mustaa jätti-Noteani kuoleman sanoineen. Mutta muissa suhteissa kyllä. Menisi vielä ehkä 6.-luokkalaisen huoneesta. Täytyykin ottaa kuvia, niin voisi tänne virtuaalimaailmaan niitä joskus lisätä.

Periaatteessa huoneeni on melko yksinkertainen. Se on neutraalitapettinen ja neliön muotoinen ja normaalin kokoinen, yhdistettynä makuusoppiini, joka on aika kapeaa luokkaa. Mahtuu kapea sänky ja yöpöytä sinne. Huoneessani on työpöytä ja pieni ompelupöytä (sitä sitten rakastan). Sitten. Olen vähän koristellut... Löytyy Fate Stay Nightin juliste, cosplayalttari, Jack Sparrow -julisteita, kuvia Burtonin animaatioista, Grellistä kuvia, värikäs mangahylly, HAMTARON PÄÄ, lyhyen ihmisen kokoinen Death Note, krääsää, Japanista tuotuja pehmoleluja, cosplaykisan numerolaput, viuhkoja.... Joo. Vedenpitävä otaku olen. Final Fantasy X:n Lulun kuvankin olen kehystänyt työpöydälleni.

Kello näyttää olevan pari minuuttia yli puolen yön. Voisi cosplaykisa videoiden katsomisen jälkeen mennä tutimaan, joten... Öitä, oyasumi nasai. o7
Desussa ei tosiaan ollut Sweeneylle kuuluvaa paitaa, vaan isän vanha kauluspaita ajoi sitä asiaa. Muutenkin olen rakastunut miinus 1900-luvun kauluspaitoihin... Pellavaa. Ahh........

Olen huomannut muuten olevani aikamoinen deppmaani. Käsissä kihelmöi kun ajattelen Salaisen Ikkunan Mortin aamutakkiversiota............. Gaaah. Kuolaa. Veikkaan, että tulen cosplayurani aikana aika montaa Deppin roolihahmoa cossimaan. En tiedä miksi. Tai tiedänhän minä. Varmaan yksi harvoista pysyvistä ihannoinnin kohteista elämässäni. Olen aika monelle selittänyt, että en ole (ainakanaan mielestäni) mikään Johnny Depp -pikkuernestifani, vaan klassinen ihailija. Hänen elämäntyönsä kiehtoo minua enemmän kuin ulkonäkö, vaikka toki siinäkin on varsin puoleensa vetävät piirteensä, täytyy myöntää.

Nämä Deppin roolit varmaan tulen toteuttamaan elämäni aikana:

-Salaisen Ikkunan Mort Rainey (aamutakkinen versio)
-Sweeney Todd (uusittu versio)
-Jack Sparrow (TIETENKIN)
-Sleepy Hollown Ichabod Crane (Katherina olisi kyllä yksi ihastuttava hahmo myös)
-Corpse Briden Victor van Dort
-Mikä ettei myös Ed Wood, jos tulee tylsää
-Once Upon a Time in Mexicon Sands (todella suurta fanitusta Deppin roolisuoritukselle)
-Edward Scissorhands (Ei ykkösenä listalla, mutta mikä ettei)
-Finding Neverlandin Mr. Barrie (Peter Pan on aina ollut suosikkejani)

Aa. Mitäs jos minusta tulee joskus joku Depp-imitaattori, niin kuin on niitä Elvis-imitattoreitakin? : DDD Saisin rahaa. Mutta totta kai vetäisin paremmin kuin monet muut. Siis jos laatu on yleisesti sama kuin Elvisten kanssa.

Hahmoehdotuksia yksinkertaiseen asuun?Sunnuntai 19.07.2009 21:09

Tuli halu tehdä tässä välissä jotain yksinkertaista, eikä ole mitään ideaa, mitä toteuttaisi.

Pidän tämän tyyppisitä sarjoista/peleistä/elokuvista:

Kuroshitsuji: Ehdottakaa jotain! Mikä on yksinkertainen tästä?
D.Gray-man: Miranda Lotto arkivaatteissa? *kallistaa päätään*
Haibane Renmei: Rakka, Kuu
Kingdom Hearts 1&2: Tiedemies versio Ansem the Wisesta?
Rozen Maiden: Jun, ähh. EI.
Death Note: Mikami, pukutakki ja housut. Kuolisin. En mielellään olisi L. Koitan välttää sitä kliseetä.
Ranma 1/2: Ryoga
Salapoliisi Conan: Conan? Ehkei sittenkään.
Loveless: Soubi. Mut raiskattaisiin. Ei kiitos.
Depp&Burton -leffat: Salainen Ikkuna -Depp on jotain... Ahh. Aamutakki, hei! Sitä voisi harkita. Hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm. *Heiluttaa kulmakarvojaan*
Ghibli-leffat: Ponyo. Mussa ei ole tarpeeksi lasta siihen.
Final Fantasy X: Okei tässä ei ole mitään yksinkertaista...


Yöks./Ei kelpaa

Inuyasha
Naruto
Bleach
shoujo-sarjat
One Piece
Hetalia


Muita kumpaankin kategoriaan toki lisää löytyy. Ehdotuksia?

Tarkalleen viikko lomaa...Sunnuntai 19.07.2009 18:00

Periaatteessa minulla olisi ihan normaali opiskelijan loma, mutta viikon päästä alkaa työnteko. Työnteko isolla T-kirjaimella. World Cosplay Summit esityksen suunnittelu, taustamusiikin metsästys ja kankaiden, materiaalejen alustava hankinta ja mietintä. Saattaa olla, että päädymme suhteellisen yksinkertaisiin hahmoihin, joissa kuitenkin on niitä yksityiskohtia paljon, joita toteuttaa. Ei mikään ihan helppo homma siis.

Kiikarissa on jo pari hahmoparitusta. Saa nyt nähdä mihin päädymme, mutta itse olen rakastunut... Hmm. Erääseen miespuoliseen parivaljakkoon. Ja pelottavinta on tehdä esitys. Jonka koreografia on päätä huimaava minun laiselleni laiskiaiselle. Onneksi olen suorastaan syntynyt taiteelliset visiot päässäni. Ja onneksi olen aikanani harrastanut breakdancea. Homma vielä hallussa.

Näin viime yönä unta, oikeastaan monia unia, jotka liittyivät cosplayesityksiin. Ihmettelen jälkeen päin, miten pystyin unessani olemaan niin luova. Viimeisin, jonka muistan, oli uni Animeconin ryhmäcosplaykisasta. Kyseessä oli jälleen kerran jokin KH II-esitys. Hahmoina oli tiedemies pukuinen Ansem the Wise, Larxene, Axel ja Saïx. Hmm. Esitysaihe itsessään klisee, mutta sentään ei ollut vielä Roxas sekoitettuna mukaan. Meillä ei ollut esitystä varten mitään muuta, kuin musiikki ja alkoi tulemaan pieni paniikki. Yritin häthätää keksiä juonta esitykseen backstagella. Ja kyllä sitä juonta sieltä tulikin ja oli aika hauska.

Ansemilla oli tehtävänään kouluttaa organisaatiolaisista salaisia agentteja. Juonessa heidän pitää ensin näyttää parhaimmat liikkeensä, jotka ovatkin tietenkin liian äänekkäitä varjoissa hiippailuun. Niimpä alkaa koulutus, jonka jälkeen heidät pistetään ensimmäiseen tehtäväänsä, jossa heidän pitää varastaa jostain kartanosta Moogle (unessa se oli pöytien lisäksi ainoa varuste, joka meillä oli esitystä varten varattu). Samalle "rikospaikalle" sattuu toinen koulutettava agenttiryhmä, jossa on Sora, Riku ja Kairi. Molemmilla ryhmillä oli aikeinaan sama: varastaa Moogle ja siitähän syntyy aikamoinen kilpailu, kumpi ryhmä ehtii ensin. Uni loppuu tähän kohtaan, eikä esitystä vielä siinä ehditty esittämään, ennen kuin heräsin. Onneksi. Oltaisiin varmaan jäädytty lavalle, kun ei oltu vielä ehditty harjoittelemaankaan.

Mistä tämä uni kertoo? Että pelkään tuon meidän esityksen puolesta, joka on vain muutaman kuukauden päässä edessä päin. Harjoitella täytyy, ettei pahin pelko toteudu.

Hip hei.Torstai 16.07.2009 17:26

Ongelma ratkaistu :P

Helvetillisiä ongelmia.Torstai 16.07.2009 01:21

Okei, suunnitelmissa on hakea uusi World Cosplay Summit-pari. Edellinen alkoi näyttämään pahaa vastahakoisuutta, joten se taisi jäädä sitten siihen.

Niimpä nyt tarvitsee löytää se uusi. Mistä? Kuka? Help me...


Joo, Zero, sori vaan, mutta tää jäi nyt tähän. Sä et tainnut enää tahtoakkaan olla jutussa mukana muutenkaan.

PERKELE!Tiistai 14.07.2009 18:34

PurkautumistaMaanantai 13.07.2009 00:28

Okei, Animecon ei todellakaan ollut paras con jossa olen ollut. Animeohjelmaa ei ollut kovin laajalla skaalalla, vaikka olisikin kiinnostanut kovasti mennä katsomaan Strike Witches -luento, Miyazakin leffojen intertekstuaalisuudesta kertovan... luennon(?) ja sen sunnuntain ohjelman, jossa puhuttiin cosplayn oikeista pimeistä puolista (hiukkasen eri tavalla ilmeisesti, kuin Tre Kuplii '08:ssa). Missään niistä en kuitenkaan käynyt, vaikka olisi oikeasti paljon kiinnstanut. Sen sijaan ainoiksi ohjelmiksi meikälle jäivät cosplay-kisa (kisasinkin), Yunan ja Seymoren häät, sekä Deittishow, jossa myös olin osallisena kysyjänä. Cossit olivat btw pe Lulu Final Fantasy X:stä ja DiZ KH II:sta.

Oli neljä syytä, jotka saivat conini menemään pilalle. Epämukavuus. Yksinäisyys. Väsymys. Feilaus.

Neljä erittäin vahvaa tekijää, jotka varmistivat, että olin jokseenkin masentunut, varsinkin nyt.
Ensinnäkin asuni oli SUPER epämukava. Muuten se olisi ollut ihan hyvän tuntuinen cossi päällä, mutta bindit sattuivat aika hitosti, jouduin koko ajan nostamaan helmaani kävellessä ja pahinta olivat korkokengät: En ole todellakaan luotu käyttämään sellaisia jo senkin puolesta, että jalkani ovat aavistuksen lättäjalat, jolloin päkiöiden isoihin sisäsyrjän luihin sattui ihan hemmetisti.

Toinen ISOISOISO syy, miksi olen masentunut, on se, että asuni feilasi tosi pahasti sen takia, että aikaa ei ollut tarpeeksi, vaikka aloitin heti Desun jälkeen DiZin kanssa ahertamaan. -.- En halua puhua siitä enempää. Se oli kauheaa. Vaikka ajan kanssa pystyn paljon parempaan, se on koettu. Ehkä tästä eteen päin pitäisi kaikkia asujani tehdä kaksi kuukautta, niin kuin ilmeisesti esimerkiksi Iiris Rönkkö tekee. Seuraavana huomattavasti yksinkertaisempi Gullwing-Paine jälleen KH II:sta. Samalla WCS-asu, jonka kanssa tällä hetkellä tuntuu epätoivoiselta parini suhde aikaan vaikuttaa todella kamalalta. En haluaisi WCS-asun takia tehdä Painea, mutta ei se niin kauhean vaikea edes ole.

Conissa oli yksin suurimman osan aikaa, koska en ollu missään tietyssä porukassa ja Zero lähti minnelie Hetalia-miitteihin.......... -.- Väsymys taasen johtui siitä, että en nukkunut la-pe välisenä yönä tuntiakaan ja siksi nuokuin Candyloven esityksen ajan.

Ehkä tosiaan seuraavasta convuodesta tulee parempi. Luulen, että teen Traconiin Madam Redin Kuroshitsujista, Bakaan Rakan, tai Kuun Haibane Renmeistä ja Jack Sparrown johonkin kesän tapahtumaan. Se EI OLE matkintaa, koska keksin Jackiä cossia jo melkein 3 vuotta sitten, jolloin en ollut käynyt, kuin Tampere Kupliissa.Toivottavasti pääsisimme kamppailemaan palkintopallista WCS:ssä. Itse tiedän pystyväni kamppailemaan sinne, mutta todellakin pelkään parini ja esityksemme puolesta. Koska tanssimme, ja harjoittelumahdollisuudet ovat erittäin rajalliset.
Jep, täällä tehdään asuja kauhealla kiirellä, hyvä että ehtii syödä välissä. Tai no, Zeron ei tartte, sillä on enää kengät hommattavana, siivet vaiheessa ja pari peruukkia.

Itselläni sen sijaan on nämä:

-muoviluuta viitan helmaan
-vöitä kolme kappaletta, yksi niistä on iso
-IHAN HITOSTI maalaamista
-päähine loppuun
-koristeiden kiinnittäminen hameeseen
-prkln vyölaukut
-kaulukseen kiinnityssysteemi (tarranauhaa niskaan)Ookei, ja tähän tulee sellainen prosentuaalinen lista kaikkien asuni osien edistymisestä, jota päivitän. Tai sitten en. Mutta kuitenkin:

vyönsoljet 90%
vyöt 35%
alaosan pohja 90%
koristeet alaosassa 98%
"paita" 97.5%
viitta 98.5%
päähine 78%
toisenlainen vyö 25%
vyölaukut 55%
kaulahuivi 0%