IRC-Galleria

Elyse

Elyse

Etsivä löytää.

Selaa blogimerkintöjä

Haluan jo lomalleTorstai 20.12.2012 01:46

Muutan kohta johonkin luolaan palvomaan todellista elämän tarkoitusta ja sitten pyydän kaikki kaverit sinne hengailemaan ja ainut sääntö on, ettei saa puhua koulusta eikä yhteiskunnasta.

Joka päivä tulee hetki, kun täytyy vähän peruuttaa ja katsella todellisuutta eri silmin. Oikeasti. Yhteiskunta toitottaa, että kiire, kiire, sinun pitää olla enemmän, mikset ole jo?! Nouse ylös, luuska, on oma vikasi kun et pysty. Sitten, kun avaan silmäni, se tarkoittaa yleensä sitä, että hengitän syvään ja mietin, mikä elämässä on oikeasti tärkeää. Minulla on katto pääni päällä, ruokaa, vaatteita ja jossain tuolla perhe, joka välittää ainakin välillä. Ja ennen kaikkea ihania ystäviä, joiden kanssa haluaisin viettää enemmän aikaa kuin uskallan myöntää. Ja ehkä parhaat harrastukset ikinä.

Miksi Suomessa vuonna 2012 on lähes mahdotonta irrotuatutua illusioista edes suurimmaksi osaksi ajasta? Onneksi joululoma alkaa ihan pian ja aion talloa mielessäni opettajan syyllistävän katseen jalkojeni alle, tartun erinomaiseen kirjaan ja annan karvapallojen pöristä kainalossani.

cat_book.jpg

Voehan ketutusLauantai 08.12.2012 22:25

Kaikki junnaa elämässäni ja tekisi mieli vain valittaa. Tällaisia aikoja on aina ja ne pitäisi pikemminkin kääntää voitoksi esimerkiksi laiskottelun avulla. Mutta ei. En saa siitäkään nautintoa.

Miksi tämä ahdistus?! Olen meinannut kuukauden mittaan kirjoittaa noin kymmenen miljoonaa tekstiä Ahdistus-otsikolla. Mikä mua vaivaa. Mitään en ole saanut julkaistua.

Tästä päästääkin sitten toiseen ahdistuksen aiheeseen. Kirjoittaminen. On todella ironista, että olen saanut rakasta kirjamaailmaani varten lisää ideoita ja virikkeitä tehdä siitä mielenkiintoisemman. Viimeisin ajatus ON radikaali: Minä-muodossa kirjoittaminen. :I Yritän nimittäin keksiä tapoja, joilla saada tekstin suoltumaan ruudulle. Tarvitisisi jonkun kannustelemaan (ja tämän sanoessani taidankin pistää postia, mutta saa nyt nähdä kykenenkö siihenkään). Mutta juu, pointtina, että haluaisin kovasti kirjoittaa, mutta se teksti ei vain tule. Kirjoittajaummetus?

Oli muuten joulumyyjäiset tänään. Pääsin 6e plussalle 20e pöytävuokran jälkeen: Hiukan ehkä otti pottuun, kun oli siinä ne kalleimmat tuotteet ihan kelpohintaisia ja loistavia joululahjaideoita, mutta ei kelvannut kellekkään. :x Noh, tiedän ainakin, mitä annan isälle joululahjaksi!

Olisin halunnut viettää muiden kanssa aikaa täällä Kaalimaassa rentoilun merkeissä over 9000, mutta KUN. Kun ei tipu seuraa, niin sitten ei tipu. Olisipa ollut niin paljon rahaa, että olisin voinut edes harkita extemporé trippiä Treelle ja mennyt jonkun kaverin kanssa leffaan ja syömään. Mutta ei.

Kaiken lisäksi voin myöntää olleeni tänään huonolla tuulella. Unirytmi on ilmeisesti ihan päin persettä ja huomasin sitten, että olen kiukutellut koko ajan äidille, kun ollaan nähty tänään aamusta livenä ja myöhemmin on tullut myös soittoa (kesken unien). Eli olen vähän mörrimöykky. Väsytti koulun jälkeen niin paljon, että otin viiden tunnin päikkärit. Olisin todella kovasti halunnut nukkua aamuun, mutta 20h yöunet olisivat olleet varmaan hiukan liikaa. Kuvitelkaa jälkiseuraamukset.

Ainut asia, joka tänään on oikeasti onnistunut, oli meidän improvisaatioryhmän 15-minuuttinen esiintyminen koululla. Loisitin ihan mukavasti. Erään improlaisen äidin kommentt koko härdellistäi: "Parempaa kuin TV:ssä."

Äideistä puheen ollen, äiti onnistui ärsyttämään koulussa sitten oikein olan takaa kavereideni äärellä hiljaisessa tilassa: "Henniina, sun pitää hankkia täältä poikaystävä. Täällä on tosi järkeviä miehiä----" Ja jatkoi samaa rataa tätä keskustelua vähän liian kauan, jota en edes muista koska defenssit. Kiitos kavereiden edessä häpäisemisestä. Oikeasti. Tämä merkataan äitänoloiluideni historiaan.

Ja viimeisenä kerronkin sitten päässeeni yli aiemmasta ihastuksesta. Jeah. Eipä kinosta enää. En tiedä, mitä edes tapahtui. : D

EPÄHEHKEIDEN PÄIVIEN HUIPENTUMA. ODOTAN, ETTÄ SE EHTISI VIELÄ PARANTUMAAN......... Brotherhoodkaan sitä tuskin pelastaa. (Ulkoilukin kuulostaa kivemmalta)

Cirque du Cosplay päivittääTorstai 29.11.2012 23:23

Minä vahingossa meikkikokeiluTiistai 27.11.2012 01:21Juu juu, on skarpattavaa. Sitten kun esim. ripsari ei ole hukassa ja saan oikeat mömmöt huulia varten. Kulmien muoto nyt on vähän mitä on, koska en jaksanut juuri tuolla hetkellä tuijottaa kuvaa. :P (Tulee myös kalpeampi pohja)

Mutta ihan hyvä ensiyritykseksi?

Kiire. KIIRE.Maanantai 19.11.2012 20:12

Äääääääh, tiesin, että viime viikolla punnitessani erinäisiä vaihtoehtoja Gaalaprojektin kohtalon suhteen, tämä olisi juuri se, joka olisi kaikista epävarmin ja saisin panikoida taas lavan eteen pääsyn kanssa viime hetkille asti. :x

Ahdistusmittarit posahtelevat, kun vain kävelenkin ohi. Pidän toista tuntia taukoa, mikä on tietenkin aivan turhaa, mutta sitäkin varmemmin se tarkoittaa, että

-menen kauppaan ja ostan kauheasti energiajuomaa ja jotain ruoan tapaista, jolla selvitä.

-palatessani otan hiekkapaperin käteen ja hion nuo yhdet kakkiaiset pois altani

-ompelen lopun yötä alushousuja ja pukuni alaosaa

-huomenna perkelöin ja kuolen ahdistukseen

Amen.

Kannustus on sallittua.

Terveisiä täältä jostainPerjantai 09.11.2012 20:24

Olen ollut jonkin verran hiljaisena. Se johtunee osittain siitä, että olen ollut toki erittäin, erittäin kiireinen mutta myös siitä, että se on vaimentanut sielunelämäni säästöliekille. Ei mitään puhuttavaa.

Viikon aikana olen käynyt kolmissa Halloween pippaloissa kaiken muun tohinan keskellä. Tämä toki tarkoitti sitä, että ompelin itselleni myös puvun. Todisteena siitä ainoastaan seuraava kuva:

Olipa kerran Halloween


Absolutistina sain naureskella, kun humalaiset ihmiset löysivät pöydälle jätetyn teesetin ja yrittivät kaataa nestettä kurkkuihinsa. Olin näppäränä tehnyt nesteestä pelkän silmänlumeen, eli olin pudottanut kuppiin läpinäkyvän tuoresjuustorasian kannen, josta olin leikellyt reunoja pois ja sitten valutin pinnalle pienen pullon tekoverta, joka kuivui sen pinnalle. Lopputulos oli yllättävän aidon näköinen. Tämän kanssa oli siis ihan turvallista bailata sotkematta ympärillä olevia ihmisiä splatterityylillä tekovereen (vaikka Halloweenit olivatkin).

Viimeinenkin puku on vihdoin (eilen) luovutettu oopperalle ja huomenna onkin sitten jo ensi-ilta. Pyörittelen edelleen hieman silmiäni sille, miten paljon enemmän minulle tuli tästä _pari_projektista vastuuta kuin oltiin suunniteltu. En muuten valittaisi, mutta jos tiedätte, miten kiireiseksi yleensäkin saan elämäni, kun haluan jotain, ryhmätyöskentelyn osittaisesta toimimattomuudesta tuli jossain välissä pieni rasite.

Huomiseksi pitäisi sitten keksiä äkkiäseltään jotain päälle pantavaa. Onneksi on pikkumusta, mutta se on omasta mielestäni liian lyhyt kirkkoon. Täytyy varmaan alkaa vähän luovaksi tämän yhdistelyn kanssa.

Kaiken kukkuraksi ohjaaja ehdotti ohimennen, että tulisin esityksen lopuksi käymään edessä kiitoksissa. Hui. Aikamoinen kunnia.

Nyt sitten parissa viikossa pitäisi vääntyä CosplayGaala-projekti, ja osaatte varmaan arvata, miten koko jutun tekemiselle jäävä aikaväli ahdistaa. Vaikka tänään oli ensimmäinen kunnollinen vapaapäiväni kuukausiin, olen vaivautunut vain siivoamaan tätä järkyttävää sotkua huoneestani ja kastellut yhden kankaan sen tulevaa sunnuntaista maalailusessiota varten. (Mitä olivatkaan Lulun jälkeiset "ei enää ikinä neliömäärien maalaamista" -lupailut?)

Lähden ihan tästä pian kaupan kautta kenraaleihin räpsimään kuvia portfoliota varten. Teen myöskin yli puolen vuoden tauon jälkeen isänpäivävierahille juustokakkua. Joten siksi kauppa. Kiire, itse asiassa. Hipsinpäs tästä pukemaan..... ;)

HalloweeniksiTiistai 30.10.2012 01:39Lähdin pitkän aikavälin tuskailun jälkeen muotoilemaan, ja siitä tuli jotain tällaista. Ensimmäisessä vaiheessa siis tämä figuuri/proppi/patsas vasta. Yksityiskohdat, hiomiset ja maalit vielä lisäämättä. Ja kyllähän nyt herra toukka piipunkin tarvitsee! :D

Olen itse asiassa tyytyväinen.

Minä vahingossa burleskilinkitMaanantai 29.10.2012 23:55

"Mäkin haluun~~~~"

Eksyin väärille sivuille taas välillä. Onko oikeasti paha haaveilla burleskiesiintymisestä harrastuksena?

(Mistä taas tuli mieleen, että jos en löydä oikeita asiakkaita päättötyölleni, se voisin olla myöskin minä. Gasp!)


Tekisiköhän tämä tuo hyvää itsetunnolle? Kunhan mietin ääneen.

Paljon kaikkea... Liikaa kaikkea?Maanantai 29.10.2012 02:16

Huhhuh, mikä viikko takana (ja toinen edessä)!

Pikkuhiljaa pääsen varmaan siirtymään cossin äärelle. Tälle viikolle edelleen jää tiettyjä asiakastyöjuttuja. Jaksan ajatella koko juttua kunnolla vasta taas huomenna.

Kävin kirppareilla ja katsokaa nyt, mikä kaunokainen sieltä löytyi!Ne ovat nahkakannet, joiden sisään voi livauttaa esimerkiksi muistikirjan. Tämä on niiiiin hyvä proppi sinne Potter-larppiin, joka on tulossa tuossa keväällä. I'm gonna be Neville Longbottom... At last. : D (Mitä enemmän muistelen ja tutkin hahmoa, sitä enemmän löydän meistä yhteistä)

Ostin kanssa aika kivat kenkulit vitosella Radiokirppikseltä ja pelkäsin, että joudun tuhoamaan ne cossia varten. Mutta ei hätää, muistin melko väärin, miltä niiden tulisi näyttää, joten hankinkin erikseen kengät sitä varten toistamiseen. Eli saan nämä toiset käyttöön. Jesh.


Hiukan huolestuttaa ehkä tämä huoneeni kunto tällä hetkellä. :s Koitin järjestää kaappia, mutta se räjähti käsiin.


P.s. Hampaita kolottaa. Toivottavasti ei ole reikä.

Onnetar suosii!Keskiviikko 24.10.2012 22:36

Olen mahdollisimman tylsä ja listaan kaikki tänään tapahtuneet awesome-jutut yhdeksi pötköksi tähän.

1. Tein tänään sovituksen oopperapuvusta ja se meni nappiin. Mitään ei tarvitse muuttaa. Edes mittanauhaa ei käytetty sovituksen aikana! Asiakas oli tyytyväinen, samoin minä.

2. Materiaalien maalaamiskokeilut menivät nappiin ja kohta kulutan yöni niitä tehdessä (koska huomenna on iltapäivällä deadline ja sitä ennen on autettava arvon pariani)

3. Kävin kaupassa ja sain kaikkea nomnomia kiduttavan nuudelinsyöntijakson jälkeen.

4. Sain vihdoin selkeän kuvan esityksestäni CosplayGaalaa varten. Kaikki tapahtui matkalla kävellessäni kotiin. Idea vastaanotettiin vain "PIM" aivoihini.

5. Luokkalaiseni ehdotteli, että voisi antaa autokyydin Gaalaan, jolloin en joutuisi kohtaamaan kammottavia ongelmia lavasteeni kanssa.

6. Pitkään kadonnut tumppuni ja sakseni löydettiin.

7. Saan USEAMPIA ilmaislippuja puvustamaani oopperan esityksiin, vaikka sinne on kuulemma tunkua ja esityksiä piti olla aluksi vain yksi (mutta niitä tulee kaksi)

8. Minuun otti yhteyttä ottokissojen myynnistä ilmeisen täydellinen ostaja/tuleva loistava omistaja.

9. Kuulin, että pääsen EHKÄ puvustamaan opiskelijoiden valokuvausprojektia Grimmin saduista mm. post-apocalyptica-teemalla.


JA KAIKKI TÄMÄ ON TAPAHTUNUT TÄNÄÄN.


Eikä tässä vielä kaikki! Näin viime yönä unta, että rikoin peilin ja kiinnostuin heti tietämään, minkälainen selitys sille löytyisi. Freudilaisittain selitys oli varsin mielenkiintoinen ja ymmärrettävä. Mutta sitten enneunena se ennustaa kuulemma äkillistä kuolemaa, kuolemaa nuoressa iässä, tapaturmaista kuolemaa. Tätä kyllä pelästyy toki taikauskoisena hiukan. Mutta sitten muistin, että kuulin tänään yhden tekstiiliosastin opiskelijan lähiomaisen kuolleen. Creepy coinsidence? Jos kuolema oli tapaturmainen (kuten peilin rikkoutuminen unessa oli), yhteensattuma on vielä jännempi.