IRC-Galleria

Enelyn

Enelyn

block... artblock

No voihan perkele!Keskiviikko 26.03.2008 23:16

Oli kiva yllätys tänään ku kävelin labraan! Olin jättäny pääsiäiseksi toisen määritettävän yhdisteen, joka oli kiinteää, kuivumaan kellolasille... ja ku tänään kattoin et missäs kunnossa se on niiin... SE OLI HAIHTUNUT! PRKL miksei kukaan kertonu mulle et se voi sublimoitua siitä viikonlopun aikana??? No, eipähän ollu assarikaan sitä arvannu joten ei voi syyttää mua, epäonninen sattuma vaan. Piti sitte aloittaa koko prosessi alusta, erottaminen, tislaaminen ja puhdistaminen. Ei siinä mennykään ku yli puoli päivää ylimääräistä aikaa!
Mut muuten oli ihan kiva analyysi, molemmat aineet pysty käytännössä tunnistamaan jo hajusta ;) nenällä mennään! Toinen tuoksui neilikalle ja toinen jollekin flunssalääkkeelle (tämä oli se kurja kiinteä). Aattelin aluks et se kiinteä olis mentoli, mut eipä ollukaan vaan sellainen vanhan kansan lääke, kamferi :D camphor-nimellä löyty spektri kirjasta.
Ja se neilikan tuoksuinen? Se kuului fenoleihin, ja löysinpä wikipediasta sen nimen: eugenol xD
Eli teoriassa mun analyysi oli piece of cake, mut siinä oli paljon säätöä, kuten ton kiinteän kohdalla piti eka tislata eetteri pois, jonka jälkeen tislausjäännös (ei tisle) muuttu kiinteäksi ja se piti sitten uudelleen kiteyttää. Säätöä siis. Sama fenolin kans, ensin rotavaporilla suurin osa eetteristä pois, sitte loput normaalissa tislauksessa, ja lopuksi itse aine vakuumitislauksessa... HUOH!

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.