IRC-Galleria

Ephemera

Ephemera

Se söpöin mielenvikainen...

Aistin vittuilua..Maanantai 19.11.2007 23:52

Sattuipa silmiini tällainen mielenkiintoinen lehtikirjoitus:

N:o 46 - 3.12.2003

Laura Schlesinger on yhdysvaltalainen radioesiintyjä, joka jakaa elämänohjeita ohjelmaan soittaville ihmisille. Aiheet koskevat parisuhteen pulmia, rahahuolia ja lastenkasvatusta. Taannoin "Tohtori Laura" sanoi ohjelmassaan homoseksuaalisuutta iljetykseksi ja viittasi 3. Mooseksen kirjaan (18:22). Hän totesi, ettei homoseksuaalisuutta voi hyväksyä. Lauran kerrotaan saaneen sen jälkeen eräältä kuulijaltaan seuraavan avoimen kirjeen:

"Hyvä tohtori Laura,

Kiitos siitä, että teet niin paljon opettaaksesi ihmisille Jumalan lakia. Olen oppinut paljon ohjelmastasi ja pyrkinyt myös jakamaan tietoani niin monelle ihmiselle kuin mahdollista.

Aina kun joku yrittää puolustella homoseksuaalien elämäntapaa, viittaan 3. Mooseksen kirjaan (18:22), jossa selkeästi tuomitaan se iljetyksenä. Keskustelu loppuu siihen. Tarvitsisin kuitenkin neuvoasi muutaman muun lain suhteen, miten niitä pitäisi noudattaa.

Kun poltan alttarilla polttouhria, tiedän, että siitä syntyy Herralle mieluisa tuoksuva tuliuhri. (3. Moos. 1:9). Ongelmana ovat naapurit. Heidän mielestään tuoksu ei ole mieluisa. Pitäisikö minun kirota heidät?

Haluaisin myydä tyttäreni orjaksi, mikä 2. Mooseksen kirjassa hyväksyttään (21:7). Mikä olisi mielestäsi nykypäivänä sopiva hinta hänestä?

3. Mooseksen kirjassa (25:44) sanotaan, että voin omistaa orjia, sekä mies- että naispuolisia, sillä ehdolla että he ovat naapurikansojen edustajia. Eräs ystäväni on sitä mieltä, että tämä pätee meksikolaisiin, mutta ei kanadalaisiin. Voisitko selventää? Miksi en saisi omistaa kanadalaisia orjia?

Minulla on naapuri, joka jatkuvasti työskentelee sapattina. 2. Mooseksen kirja (35:2) määrää selkeästi, että hänet olisi surmattava. Onko minulla moraalinen velvollisuus tappaa hänet itse?

Eräs ystäväni on sitä mieltä, että vaikka simpukoiden syöminen on iljetys (3. Moos. 11:10), se on kuitenkin vähemmän iljettävää kuin homoseksuaalisuus. Olen eri mieltä. Voisitko selventää?

3. Mooseksen kirjan (21:20) mukaan en saa lähestyä Jumalan alttaria, jos minulla on näössä vikaa. Myönnän, että käytän lukulaseja. Pitääkö näköni olla virheetön, vai voiko tätä jotenkin kiertää?

Useimmat miespuoliset ystäväni antavat leikata hiuksensa, myös ohimolta, vaikka tämä on ehdottomasti kielletty 3. Mooseksen kirjassa (19:27). Kuinka heidän tulisi kuolla?

Olen oppinut 3. Mooseksen kirjasta (11:6-8), että kuolleen sian koskeminen tekee minusta saastaisen. Voinko kuitenkin pelata amerikkalaista jalkapalloa, jos käytän käsineitä?

Sedälläni on maatila. Hän rikkoo lakia (3. Moos. 19:19) kylvämällä samaan peltoon kahta eri siementä. Hänen vaimonsa rikkoo lakia käyttämällä vaatteita, joiden valmistuksessa on käytetty kahdenlaista kuitua (puuvilla-polyester-sekoitetta). Hän myös kiroilee paljon. Onko todellakin tarpeellista nähdä vaiva kutsua koko kaupungin väki kivittämään heitä (3. Moos. 24:10-16)? Emmekö voisi vain polttaa heidät perhepiirissä niin kuin teemme ihmisille, jotka makaavat puolisonsa perheenjäsenten kanssa? (3. Moos. 20:14)

Tiedän, että olet tutkinut näitä asioita laajasti, joten olen varma, että voit auttaa. Kiitos, että muistutit meitä siitä, että Jumalan sana on ikuinen ja muuttumaton.

Uskollinen kuulijasi
ja palvova ihailijasi
Sean Hayes"

Ohjelmalla lasketaan olevan 12 miljoonaa kuuntelijaa. Ohjelman tarkoitus on "saarnata, opettaa ja nalkuttaa moraalista ja arvoista."

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.