IRC-Galleria

ErQ

ErQ

Hey baby, give me a chance to show you I'm a good guy.

Selaa blogimerkintöjä

Sain vähäsen aikaa sitten sähköpostissa ilmoituksen, että ii2.org -sivusto lopettaa vaiheittain toimintansa. Kuvat voi edelleen siirtää kuvat.fi -sivustolle tai ladata koneelle kansioksi.

No, eipähän tuo hirveästi mitään merkannut - kakkosessa oli viimeksi elämää vuonna 2008 ja tenukakkonen tapasi yleensäkin raiskata kuvat niin laadukkaiksi, ettei sieltä mitään ladattavaa koneelle löytynyt - muutaman mahtavan tasokkaan (aistittavissa sarkastisuutta) blogimerkinnän otin kuitenkin muistoksi talteen.

Tenukakkonen on joka tapauksessa paikka, johon lähes jokaisella itseni ikäisillä, itseäni vanhemmilla ja hieman nuoremmillakin liittyy muistoja. Vaihtoehdoksi IRC-Gallerian rinnalle perustettu ii2.org keräsi parhaimmillaan 200 000 käyttäjää ja myös Siilinjärven viime vuosikymmenen puolivälin ala- ja yläasteikäiset sitä tapasivat käyttää. Viimeistään 2009 keväällä oli kuitenkin huomattavissa, että sivusto alkaa olemaan kuollut. Sen jälkeen kuvagallerian suosio on jatkanut tasaisesti ja varmasti alamäkeään.

Ii2.org oli kuitenkin se sivusto, joka tutustutti minut ja monet muut internetin kuvagallerioiden maailmaan. Sivuston kuoleman kunniaksi pidän kolmen rivin mittaisen hiljaisen hetken ii ii kakkosen muistolle.Aika on hoidellut tämän nuorten entisen tapaamissivuston. Uudet tuulet puhaltavat. Todennäköisesti seuraavaksi ii2:n viitoittamaa tietää seuraa sen esikuvanakin toiminut IRC-Galleria, jonka käyttäjämäärät ovat romahtaneet (niin aktiivisten käyttäjien kuin myös rekisteröityjen tunnusten) sitten 2009.

Perinteisten kuvagallerioiden aika alkaa olla ohi. Yksi galleria on näet yltänyt suosiossaan, käytettävyydessään ja koukuttavuudessaan reilusti ylitse muiden. Lärvikirja (siis se Facebook) oivalsi sen, mitä muut eivät tajunneet - parasta on pakottaa ihmiset olemaan toistensa kavereita ("jos et ole henkilön A kaveri, et näe hänen kuviaan etkä tilapäivityksiäkään"), tarjota joukko palvelussa säännöllisesti pakottamaan käyviä pelejä ("jos et kastele turnipsiasi kahden päivän päästä Farmvillessa, se kuolee") ja tarjota jatkuvasti uudistuva, ilmainen palvelu. Myös mainostajat ovat rakastuneet Lärvikirjan suomiin mahdollisuuksiin, sillä Lärvikirja mahdollistaa juuri oikeiden ja aiempaa laajempien kohderyhmien löytämisen.

Tenukakkosen on nyt kuitenkin aika asettua lepoon. Tenukakkonen, pohjalta sinä olet tullut ja pohjalle sinä olet jälleen palaava. Aamen.

RIP
ii2.org
2002 - 2011
Jäämme kaipaamaan lagituksiasi, kuvaraiskaustaitojasi ja viime vuosikymmenen puolivälin huippuhetkiä
Muistaen,
90-luvun alkupuolella ja puolivälissä syntyneet tenut

Ps. Aikoinaan tenukakkosta muistuttavaksi perustettu sivusto iii2.org (kolme i-kirjainta siis) ja ii3.org toimivat edelleen, käykää katsomassa! xD

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.