IRC-Galleria

F-3000

F-3000

Viallisten androidien äiti

Parisuhdeterapiaa? :DTorstai 05.06.2008 16:48

"Mulla on nykyään melko useesti kaiken näköistä kinaa mun poikaystävän kanssa. Olen jo pidemmän aikaa ajatellu tehdä jonku hauska pikku yllätyksen, ja tavallaan anteeksi pyyntönä.. koska vika on ollu paljon myös minussa.. Meidän on pakko parantaa välejä.. mut en millää keksi miten mitä voisi tehdä ,, en siis yhtään keksi. joten tuli mieleen et laitan tänne ja kysyn teiltä järkeviä neuvoja ja vinkkejä .. yllätksen ei tarvisi olla mikään järkyttävä mutta mukava sellainen mistä pojat voisi tykätä.."


Hellittelytuokio ilman suurempia keskusteluja. Ja opettele antamaan periksi sopivasti, tai olemaan välittämättä joistain pikkujutuista.

"Joka asiasta nipottaminen" on pahinta mitä voi suhteelleen tehdä. Asioista voi ja kannattaa keskustella, mutta valittaminen ei ole sitä. Ja keskustellessa kannattaa pitää huoli siitä, että oma äänensävy saatika lausesisältö ei ole millään tavalla edes alentava. Eräs keino antaa negatiivista palautetta on alentuva äänensävy + elekieli. Joskus toimii, joskus ei.

Ja jos toisella pettää kontrolli, että ärähtää takaisin ilman selkeää provokaatiota, niin kannattaa punnita että josko toinen hermostui vain hetkellisesti vai kunnolla. Jos hetkellisesti, niin kannattaa koettaa jatkaa keskustelua varovaisesti. Mutta jos kunnolla niin "kertaluontoisena" vahinkona tapahtuessa voi olla hyväksi yrittää myöhemmin uudelleen. Jatkuvana reagointitapana se on vakavan keskustelun aika, koska silloin toinen ei ole kiinnostunut pysyvästä suhteesta, tai yrittää alistaa sinut. Kaikilla meistä on vikamme, mutta jos oman puolison kanssa niistä ei suostu keskustelemaan, niin silloin on aika pahasta asennevammasta kyse. Ja karkeana yleistyksenä, jos toinen ei jousta suhteessa yhtään, niin suhde ei kestä kauaa, tai toinen alistuu joustamaan "liikaa" jotta suhde kestää.

Ja kompromisseja kannattaa pohtia aina. Esimerkiksi, jos toiselle imuroiminen on mieletön taakka kun taas "unohtuneet roskat ja astiat" pitkin poikin tulee kerättyä lähes automaattisesti, mutta toiselle vuorostaan roskien vieminen roskikseen asti ja astioiden koneeseen vienti on ylitsevuotava rasite kun taas imurointi menee kuin itsestään, niin sen sijaan että kummatkin kitisee ja valittaa siitä että toinen ei tee, niin eikö kompromissi ole suhteellisen yksinkertainen ratkaisu tässä tilanteessa? Toinen keskittyy pöytien putsaamiseen, kun taas toinen lattian. (harmi kun en tajunnut tuota riittävän ajoissa)

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.