IRC-Galleria

KUTSUA SAA LEVITTÄÄ

Tervetuloa Jyrki Kasvin virtuaalivaalitilaisuuteen:

VAPAUS VAI KONTROLLI VIRTUAALIMAAILMASSA

Aika: Maanantaina 11.5. kello 20
Paikka: EduFinland I:n keskustelukehä, Second Life -virtuaalimaailma
Tilaisuuden järjestäjä: Viite - tieteen ja teknologian vihreät, <http://viite.fi/>


Virtuaalimaailmat tarjoavat ihmisille paikan, jossa he voivat tehdä
virtuaalisesti asioita ja tavata ihmisiä, joita eivät koskaan todellisessa
elämässä tekisi tai tapaisi. Virtuaalimaailmat ovatkin monille tärkeä itsensä toteuttamisen muoto ja terapeuttinen harrastus.

Heti virtuaalimaailmojen synnyttyä alkoi kuitenkin esiintyä väitteitä myös siitä, että virtuaalimaailmojen vapaus johtaa moraalin rapautumiseen myös todellisessa elämässä. Lisäksi kansalaisten kontrollia ja totalitarismia kannattavat poliittiset tahot kokevat uhkaksi virtuaalimaailmojen demokraattisuuden. Virtuaalimaailmojen suosion kasvaessa vaatimukset
virtuaalimaailmojen saattamisesta kontrolliin ovatkin lisääntyneet.

Jyrki Kasvi puhuu Second Life -virtuaalimaailmassa pidettävässä tilaisuudessa siitä, miksi virtuaalimaailmojen vapaus koetaan uhkana. Kasvi esittää näkemyksiään muun muassa virtuaalimaailman vaikutuksia demokratialle ja pohtii sitä, millaisia seurauksia olisi yrityksillä pystyttää virtuaalimaailmojen kontrollijärjestelmiä. Lisäksi Kasvi pohtii erilaisia suhtautumistapoja virtuaalimaailma ääri-ilmiöihin ja sitä, miten virtuaalinen yhteisö voi kontrolloida jäseniään.

Tilaisuuden osallistujilla on mahdollisuus esittää Kasville kysymyksiä ja tilaisuuden jälkeen hän voi antaa tiedotusvälineille haastatteluja Second Lifessä.

Tilaisuuden pitopaikka löytyy Second Lifestä syöttämällä Second Lifen
paikkahakuun "EduFinland I". Kun olet siirtynyt sinne, klikkaa vierestä löytyvästä opaskartasta punaista pistettä, joka on merkitty keskustelukehäksi. Ongelmatapauksissa ota yhteyttä SL:ssä Quintus Yebutiin.

Second Life on virtuaalimaailma, jonka sisällön luovat käyttäjät. Second Lifen vaatiman ohjelmiston voi ladata koneelleen osoitteessa www.secondlife.com. Ohjelma ja Second Lifen käyttö ovat ilmaisia. Kirjautuessasi sisään ensimmäisen kerran sinulle luodaan virtuaalihahmo eli avatar. Aloitusavatarit valitaan rajallisesta määrästä perusvaihtoehtoja, mutta omaan avatariaan voi muokata
lähes loputtomiin.

Lisätietoja:

Quintus Yebutiin alias Tino Warinowski, Viitteen puheenjohtaja
+358 40 5456 998

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.