IRC-Gallerian tietosuojakäytännöt päivittyvät 25.5.2018 vastaamaan EU:n tietosuoja-asetuksen (GDPR) vaatimuksia. Lue päivitetty Tietosuojaseloste. Lisäksi käyttöehdoissa on tarkennettu ikärajaa ja kohta 6.2 viittaa Suomen lain lisäksi Euroopan unionin lakiin.

IRC-Galleria

Filosofer

Filosofer

katselemassa tähtiä

Uusimmat blogimerkinnät

Selaa blogimerkintöjä

Blogimerkintä

- Vanhempi »

ElämäntavatMaanantai 26.11.2007 18:42

Vaikka elämä kuinka mielekästä täällä pohjolassa onkaan ei meidän silti tulisi käyttää mitään liiaksi. Kiinan kasvava väestö ja sen vaurastuminen tulevat kallistamaan ruuan hintaa, puhumattakaan ilmastonmuutoksesta. Luonnonvarat ovat rajalliset ja niitäkin tuhlataan kuin viimeistä päivää. On paljon köyhiä jotka näkevät nälkää, lisäksi on niitä jotka saavat ruokaa liiaksikin ja silti ovat surullisia. Esimerkiksi Afrikassa on paikkoja joissa eletään hyvin vaatimattomasti onnellista elämää.
Vaikkei olisikaan tutkija-ainesta voi silti tehdä jotain asioiden helpottamiseksi. Aloittaa voi itsestään. Jätteiden kierrätyksellä ja turhan välttämisellä pääsee pitkälle. Laajakulmatelevisio, kotiteatteri-järjestelmä ja Mercedes-Benz voivat houkutella, mutta tosiasia on ettei ihminen tarvirse muuta kuin vettä ja leipää.
Itse aloitin asioiden muuttamisen jätteiden kierrätyksellä, turhan välttämisellä ja kasvissyönnillä. Kasvissyönti voi kuulostaa oudolta tavalta parantaa maailmaa, mutta jos kaikki maapallon ihmiset olisivat kasvissyojiä, niinkuin valtaosa keskiajan ihmisistä ilman aatetta, riittäisi ruokaa kaikille pitkälle tulevaisuuteen.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.