IRC-Galleria

Tunteikas ihminen, herkkä ja romantikkoMaanantai 14.07.2008 22:31

Usein olen miettinyt tuota kuinka kauniiden/komeiden, tunteikkaiden ja herkkien romantikkojen on niin kovin vaikea kohdata sitä elämänsä rakkautta. Että kun itse asettaa rakkauden ja romantiikan tärkeimmäksi arvokseen, mutta maailma ympärillä ei kuitenkaan niin tee. Vaatiiko rakkaus niin paljon ihmisiltä, että hyvin harvalla on lämmin sydän jolla rakastaa? Ei suhteet perustu nykyään enää rakkauteen ja tunteisiin, vaan kyllä ne on status, seksi, materiaaliset arvot ja toisen jonkinlainen hyväksikäyttö useimmiten suhteen ytimessä, ne ajavat ihmiset suhteeseen. Itse taas en mieti mitä joku tekee työkseen ja paljonko tienaa, mitä autoa ajaa tai omistaako autoa ollenkaan tai asuuko omistus-, tai vuokra-asunnosssa tai kaupunginosaa missä hän asuu, ne kaikki on turhia juttuja, koska kyllä mulle se ihminen on tärkein, ei se kaikki materia vaan sen ihmisen ajatukset, luonne, tunteet ja niiden näyttäminen, rakkaus ja välittäminen. Me luodaan keinotekoisia luokkarajoja ihan turhaan jokapäiväisessa elämässämme ja estetään itseämme ihastumasta ja rakastumasta.

Me ikään kuin asetetaan rakkaudelle vaatimuksia millaisen sen tulee olla ja kun me ei koskaan juuri sellaista vaatimuksiamme kaltaista ihmistä kohdatakaan niin sitten valitamme, vaikka kyse on ihmisessä itsessään. Ymmärtämällä että rakkaus ei vaadi mitään, se on puhdas ja kaunis itsessään ja maailma turmelee ihmisen luulemaan että sen tulee olla juuri tietynlainen ennen kuin voi rakastua.
Otetaanpa lyhyt esimerkki.
Kun mä kohtaa uuden ihmisen josta kiinnostun, niin sen sijaan että kysyisin mitä työtä hän tekee, mitä autoa hän ajaa, mikä koulutus hänellä on tai paljonko hän tienaa, niin noiden suhteessa täysin turhien asioiden sijaan haluan tietää mistä asioista hän pitää, mistä hän nauttii elämässä, mitä hän ajattelee asioista ylipäänsä ja ennen kaikkea: onko hänellä sydän ja sielu jolla rakastaa?

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.