IRC-Galleria

The BoxTiistai 06.04.2010 09:07

Vielä lyhyt arvostelu elokuvasta The Box jonka näin jo viime viikolla.

Elokuva oli hyvin taitavasti ohjattu draaman, scifin ja trillerin välimaastossa risteilevä hichcockin elokuvat mieleen tuova ohjaustyö jossa voi nähdä myös tiettyjä yhteyksiä David Lynchin tuotantoon. Kerronnallisesti, sekä tunnelman ja dialogin puolesta enemmän lynchiä, kun taas ohjauksen puolesta paikoin enemmän hichcockia.
Elokuvassa yhdistyi monta genreä sangen saumattomasti (draama/trilleri/scifi) ja kun vieläpä osissa loistivat lahjakkaat näyttelijät alkaen veteraani Frank Langellasta ja päätyen Cameron Diaziin niin näyttelijäsuoritukset olivat kyllä todella uskottavia ja hyviä.

Elokuvan eettiset ja moraaliset valintatilanteet joihin päähenkilöt joutuvat ja joiden merkitykset tuodaan mikrotasolta makrotasolle, myös nostavat sen esiin massasta. Elokuvan katsojakin kyllä tarvitsee hyvän tietopohjan ja yleisivistyksen ymmärtääkseen muutaman kohtauksen sijasta elokuvan kokonaisvaltaisesti, niin viestiensä kuin taiteellisen toteutuksensakin osalta. Leffassa kun siis koetellaan päähenkilöiden moraalista selkärankaa, niin elokuva itsessään myös koettelee katsojiaan.;)

Niin ohjaus kuin roolituskin elokuvassa toimi.
Jos haluat omaperäisen elokuvan joka herättää ajatuksia ja nostaa ilmaan kysymyksiä ja jonka muistaa pitkään niin katso tämä elokuva, jos taas haluat nähdä elokuvan jossa kaikki asiat selitetään kuin pikku lapselle ikään niin vältä tätä elokuvaa...


The Box 9

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.