Blogimerkintä

« Uudempi -

Uskaltaisitko katsoa?Keskiviikko 21.11.2007 18:58

Mikä tahansa kaupunki, kylä tai taajama Suomessa keskiviikkona, 21. marraskuuta, 2007. Kello on jo yli puoli kaksitoista (EET), ja ilta on kaikin puolin kostea. Ilmassa on selviä hermostuneisuuden merkkejä. Kaikki tietävät, että tänään se tapahtuu.

Tiedot Belgradista kertovat vierasjoukkue Puolan johtavan maansamyyneitä serbejä vastaan 2-0, ja peli on jo pelattu. Stadio do Dragaolla sen sijaan tilanne on aivan toinen: Hannu Tihinen oli tehnyt ottelun avausmaalin jo pelin seitsemännellä minuutilla maailman rumimmalla puskulla. Portugalin 67. minuutilla syntyneen 1-1 -tasoitusmaalin jälkeen kotijoukkue on vetäytynyt kuoreensa, ja vierasjoukkue - piskuinen Suomi Euroopan laidalta - vyöryttää kotiyleisön tyrmistykseksi hyökkäyksen toisensa jälkeen kohti isäntien maalia. Pallo käy jo lusitaanien ylärimassa, ja Mikael Forssellin maali hylätään paitsiona kolme minuuttia ennen täyttä aikaa. Siinä ja siinä, mutta kyllä se paitsio oli. Ei auta.

Neljäs erotuomari näyttää lisäajan pituudeksi kolmea minuuttia. 180 sekuntia erottaa nämä kaksi joukkuetta EM-lopputurnauksesta. Jussi Jääskeläinen lähettää pitkän pallon kohti Portugalin rangaistusaluetta, ja pallo menee puolustajan päästä päätyrajan yli. Kulmapotku Suomelle - viimeinen mahdollisuus!

Jari Litmanen antaa ulospäin kiertävän kulmapotkun vasemmalta - ja KYLLÄ! Aivan selvästi portugalilainen liimatukka repii vaihdosta kentälle tulleen Shefki Kuqin paidasta nurin estäen tätä puskemasta pallon kolmesta metristä takaisin kulmalipulle! Slovakialaistuomari Lubos Michel ei epäröi hetkeäkään, vaan puhaltaa pilliinsä ja osoittaa päättäväisesti kohti pilkkua. Rangaistuspotku Suomelle, kun on jo pelattu 91 minuuttia! Kotijoukkueen pelaajat protestoivat raivokkaasti!

Katse viilipyttymäisen tyynenä Jari Litmanen, maailman kaikkien aikojen hyvin jätkä ja epätodennäköisin muoti-ikoni, ottaa pallon käsiinsä ja asettelee sen huolellisesti rangaistuspilkun maalia lähimmälle reunalle. Portugalilaisnäätä Maniche käy sanomassa Jarille jotakin materazzimaisen ala-arvoista, mutta meidän Litti ei ole moksiskaan! Maalivahti on valmiina, ja Michel puhaltaa pilliinsä.

Litti painaa päänsä alas, ja lähtee vauhtiin. Kautta Suomen suuren valtakunnan isät, pojat ja isoisät tuijottavat lamaantuneina televisioruutujaan - nytkö se tapahtuu? Nytkö feeniks-huuhkaja nousee kaskipellon tuhkasta lentoon ja liihottaa kiiltävin, sinivalkoisin siivin Alppien kesäaurinkoon? Vain kahden ikuisuudelta tuntuvan sekunnin päästä kaikki on ohi. NYTKÖ SE VITTU TAPAHTUU!!!!!!