IRC-Galleria

np: Il Divo - MamaSunnuntai 18.12.2005 23:45

Äiti,

muutan pois kotoa, käyn lukioni kyllä loppuun, tahdon nähdä ylpeydestä loistavat kasvosi kun painan viimein valkolakin päähäni. Saavutan sen tavoitteen itseni ja sinunkin takiasi, äiti. Sain sinulta elämäni, kodin, kaiken mitä tarvitsen. Hyvän kasvatuksen jonka olisin toivonut sisäistäneeni paremmin. Olen mokannut kerta toisensa jälkeen aina vain pahemmin, muttet silti ole minua tuominnut, kannustanut vain eteenpäin ja ottamaan opikseni.
Jokaisena yönä, kun nukun yksin kotona, herään tyhjään taloon ja elottomaan keittiöön, tunnen oloni vielä niin pieneksi ja avuttomaksi. Olen vielä pikkuvauva joka kaipaa sitä hellyyttä ja hoivaa, turvallisuuden tunnetta ja lämpöä. Mikään ei rauhoita niin kuin äidin rakastava syli ja kattilallinen äidin tekemiä lihapullia. Olenko valmis luopumaan siitä vielä, en tiedä, kaikki on niin kylmää ja pelottavaa ilman sinua. Vielä 16-vuotiaanakin olen pohjimmiltani täysi mammantyttö, äitiriippuvainen lapsi. Kuinka tulenkaan kaipaamaan lämpimiä aamuja kun alakertaan hiipiessäni touhuat persikanvärinen kylpytakki päälläsi aamiaista, tuoreen kahvin tuoksu leijuu ilmassa kananmunien hiljalleen poksuessa kattilassa.
Sisimmässäni aina odotan sinun soittavan ja kysyvän missä menen, mitä teen, onko kaikki hyvin, silloin tiedän että välität, tiedän että olen turvassa vaikka olisin toisella puolella maailmaa.
Menen kiinnittämään joululahjoihisi sydämin koristellut pakettikortit. Millään materialla en voi koskaan sinulle kertoa kuinka tärkeä olet minulle, mutta tuntuu vain niin lämpimältä nähdä hymy kasvoillasi.

Rakastan sinua, äiti.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.