IRC-Galleria

FryGuy

FryGuy

https://www.facebook.com/jarellphoto

Selaa blogimerkintöjä

Uutta!Maanantai 11.12.2006 01:46

- Jo oli aikakin kirjoittaa yksi merkintä joulukuulle. Kaikille Peto-elokuvaa odottaville semmoinen uutinen näin alkuun, että leffa julkaistaan keskiviikko 13. joulukuuta mennessä. Nettikelpoinen versio on tehty ja sen lataamista serverille odotellaan ihan minä päivänä tahansa. Heti kun se ilmestyy, teen uuden merkinnän johon laitan myös linkin.

- Kuvauskalustoni saa pian uudista kun Canon PowerShot A95:n rinnalle ilmestyy EOS 400D, jonka juuri perjantaina sain tilattua. Innolla odotellaan.

- IRC-Gallerian ulkoasu ja kuvat ovat mietityttäneet jo pitemmän aikaa (siis oma ulkoasu ja omat kuvat). Modien suhteen olen ollut todella kyllästynyt jo pitkään ja miettinyt mitä niille voisi tehdä. Tänään aloitin innolla tekemään "hienoimpia koskaan"-modeja, mutta mielikuvitus teki katkoksen pariin kertaan ja lopulta valmiiksi saamani h1-palkki oli kooltaan yli 900kt, joten leikki jäi siihen. Sain kuitenkin jo uuden erittäin yksinkertaisen vision jota lähden toteuttamaan ensi viikolla tai seuraavan viikonloppuna.

- Koulussa alkaa nyt viihdeohjelma-viikot, jolloin teemme ryhmässä yhden "uuden formaatin" pilottijakson. Idea on jo kehitetty ja käsikirjoitusta lienee jo viikonlopun aikana aloiteltu. Ensi viikolla alkaakin sitten todella kiireinen suunnittelu, lavasteiden rakentaminen, vaatteiden hommaaminen ja kuvauspaikkojen suunnittelu.

- Kuvankäsittelypuolella on ollut viimeaikoina suhteellisen hiljaista, mutta siihenkin tulee muutos pian. En tarkoita pelkästään uuden kameran saapumista vaan sitä että olen aloittanut "Armageddon (2007)" projektin tekemisen. Kuvan pohjalla on Eeron (Undast) ottamat loistavat kuvat Tampereen kaupungista (sori vaan taas). En ala tämän enempää paljastelemaan kuvasta, mutta massiivinen panoraama pohjana näyttää jo pelkästään loistavalta.

Se on siinä!Maanantai 27.11.2006 17:37

Leffa tuli valmiiksi tänään klo 00.30 ja sen ensimmäinen DVD-versio on poltettu, testattu ja se toimii.

Leffan nettiversio myöhästynee hieman ennakoidusta aikataulusta. Sanoin jo aamulla että leffa julkaistaan viikolla 48 eli tällä viikolla. Realistisempaa on, että leffa ilmestyy vasta ensi viikonloppuna tai ensi viikon alussa. Syynä tähän on pienoiset pakkausongelmat. En nimittäin viitsi laittaa 1.5Gb tai 4.9Gb kokoista videota levitykseen. Premiere ei jostain syystä suostunut tekemään lupaamaansa 324Mt kokoista versiota, joten joudun etsimään toisen keinon.

Ensi-ilta kuvauksissa paikalla olleen työryhmän kesken on tänään klo 16.30 ja sen jälkeen mietitään onko leffassa vielä jotakin korjattavaa.

..::Jälkikäteen kirjoitettu::..

-Leffan ääniraitaa täytyy hieman säädellä ja pienoisia muutoksia tulee kuvaankin. Koitan kuitenkin saada vielä tämän päivän aikana kaiken tehtyä, että viikonloppuna saan tuottaa täysin valmiin leffan DVDlle sekä nettilevitykseen. Voi olla että nettilevitykseen tuleva versio on juurikin tuo minkä tänään katsoimme, sillä render on paraikaa meneillään enkä viitsi sitä keskeyttää. Jos muutokset ovat todella suuria niin teen tuonkin uudestaan kun on aikaa.

..:: Päivitetty 4.12.2006 klo 14.42::..

-Leffa olisi tarkoitus saada jakoon tällä viikolla. Viimeisetkin korjattavissa olleet asiat on nyt korjattu ja leffa täytyisi tiistaina/keskiviikkona kääntää MPEG-2 DVD formaatista Windows mediaksi. Heti kun tämä tapahtuu, leffa julkaistaan.

UpdateLauantai 25.11.2006 16:44

Tulin vähän siihen tulokseen että päivitän oman galleriaprofiilini kokonaan. Olen poistanut jo monta kuvaa ja vähennän esillä olevien kuvien määrän puoleen. Taustakuviksi kelpaavat kuvat jäävät omaan albumiinsa, päivän kuvat jäävät omaansa ja kaikki muut jäljelle jäävät säilytettävät kuvat jäävät "history" kansioon.

Suuri osa taidekuvista katoaa kokonaan ja siirtyvät deviantARTin puolelle. Poistanen myös osan modeistani ja uudistan yhtä modia siten että se sopii kaikkiin kuviin.

Tämmöistä päivittelyä tiedossa.

Uudet modit vai ei...Keskiviikko 08.11.2006 19:50

Aloitin alkuviikosta tekemään aivan uusia modeja DarkArt pohjaisella teemalla ja haluaisin korvata kaikki nykyiset modini sillä. IRC-Galleriaan on tullut paljon muutoksia aikojen kuluessa ja nykyisistä modeistani ei mikään toimi kunnolla. Motivaatio uusien modien kanssa on jatkuvasti vaakalaudalla ja pahimmassa tapauksessa deletoin kaikki modini galleriasta. Syynä motivaatioon on se, että en ole innokas tekemään näitä "GaLtsuModeja" jos niitä pitää kaikkien toiminnallisten muutosten takia päivitellä kerran kuukaudessa. Yhdet hyvät modit riittäisi minulle, mutta paras ratkaisu tulevaisuudessa lienee panostaa omiin kotisivuihin kunnolla ja jättää galleria ilman "suurta graafista ulkonäköä".

"Tästä se lähtee!"Maanantai 06.11.2006 19:56

Nyt on ollut taas vähän taukoa kaikesta ja syynä on ollut tuo windows joka sekotti koko koneen. HUOM se oli windows eikä kovalevy joten kaikki tiedot on saatu talteen ja mm. Peto - elokuvan tekeminen jatkuu pian. Leffaa tuskin julkaistaan 13. päivään mennessä, mutta pääasia on että se on tallessa. Kovalevy itse on täysin ehjä, mutta iäkäs windows teki tenän. Formatoin koneen siirrettyäni kaiken datan talteen ja aloitin asentamaan kaikkea uudelleen. Joitakin ongelmia vielä kuitenkin on kuten langattoman verkon kytkeminen päälle. Kone ei jostain kumman syystä suostunut tunnistamaan verkkosovitinta koneessa joten tarvitsen ammattiapua nyt tähän pulmaan.

...ja eiköhän sitä uutta kuvamateriaaliakin jonain päivänä ilmesty...

MSN MessengerLauantai 14.10.2006 01:52

Poistin tänään mesestä noin 70 ihmistä, joita en tuntenut tai ketkä olin laittanut muusta syystä ryhmään nimeltä "unknown".

Jos sulla (poistetulla) on jotain asiaa mulle oikeasti niin voit pyytää päästä takaisin tai lisätä mut uudelleen. Jos asiasi koskee vain kuvien muokkaamista galleriaan tai johonkin "ei-kaupalliseen"-projektiin niin älä suotta vaivaudu ottamaan yhteyttä mesen kautta.

Projects, projects and some other projects.Keskiviikko 04.10.2006 17:55

OUR Production esittää...

P E T O

Jere on joutunut vakavaan auto-onnettomuuteen ja kadonnut jälkiä jättämättä. Paikkakuntaa on myös häirinnyt jo hetken ajan tuntematon salaseura, jolla poliisi epäilee olevan tekemistä saatananpalvonnan kanssa. Muutaman päivän kuluttua selviääkin, että Jeren ruumis on saattanut joutua jonkinlaisen saatanallisen rituaalin uhriksi. Paikkakunnalla alkaa tapahtumaan omituisia asioita ja raa'at surmat lisäävät tilanteen sekavuutta. Pahaa aavistamattomat nuoret päättävät kaikesta huolimatta suunnata lähiseudulla olevalle mökille pitämään hauskaa kavereiden kesken. Perillä ollessaan nuoret huomaavat pian, että jokin on saattanut seurata heitä...

Elokuva valmistuu marraskuun aikana ja julkaistaan toivon mukaan 13. päivä marraskuuta FinFilms.net sivustolla.

Rooleissa: Joni Koivuniemi, Jari Näsi, Jarmo Ellilä, Tommi Maijala ja Aki Heinonen

Ohjannut & Käsikirjoittanut: Jarmo Ellilä

Suunnittelu: Jarmo Ellilä, Joni Koivuniemi

Kuvannut: Jari Näsi, Joni Koivuniemi ja Jarmo Ellilä

Tuotanto: OUR Production

Leikannut/Editoinut: Jarmo Ellilä

Musiikkia/Äänimaailma: Tommi Ollikainen, Henri Vauto, Matti Mikkonen

______________________________________________________________________

OUR Production esittää...

V*tun Ääliöt (Episode I)

Kuluneiden vuosien aikana on sekoiltu myös ilman mitään juonta tai ideaa ja saatu aikaan duudsonien kategoriaan kuuluvaa kohellusmateriaalia. Mitään yhtä hurjaa ei ole tiedossa eikä kaikki videolla oleva materiaali ole edes mitään hullua sekoilua. Video tulee sisältämään paljon surkeita ja ideattomia yrityksiä trampoliinilla, pulkalla, pyörällä ja jotain muutakin. Tämä paketti on koottu yli tunnin mittaisesta materiaalimassasta ja on pituudeltaan nyt alle kymmenen minuuttia. V*tun Ääliöt tekevät paluun ensi vuoden puolella ja suunnitelmissa on hölmöilyä ja sketsejä yhdistelevä "Episode II", mutta tämä tarkempaa tietoa ei vielä ole... odottakaamme mielenkiinnolla.

Episode I julkaistaan myös FinFilms.net sivustolla ehkä lokakuun aikana.

Ääliöt: Joni Koivuniemi, Jari Näsi, Jarmo Ellilä, Herman Tomperi

Ohjannut/Kuvannut: Kuka milloinkin...

Tuotanto: OUR Production

______________________________________________________________________


(Lisäystä tähän merkintään tulossa aivan pian. Tietoa tulossa mm. waS-Projektista)

FanClubKeskiviikko 26.07.2006 19:00

nonih... nyt on sit tämmönen XD

FryGuy

New lessonMaanantai 24.07.2006 01:18

Taide-puolen asiaa tälläkin kertaa tiedossa. Olin sukujuhlissa Vilppulassa eilen ja kamera oli tietenkin mukana. Siskot tosin hoitivat juhlakuvat ja minä keskityin hienoihin maisemiin. Otin ensimmäisen panoraama kuvani ja sain sen jopa onnistumaan. Pitkästä aikaa tosin jouduin turvautumaan good-tutorials.comin palveluihin, koska en keksinyt mitään järkevää tapaa liittää kuvia yhteen. Manuaalisesti kokeilin, mutta oli lähes mahdotonta. Lopulta paljastui, että panoraamoja varten on valmis toiminto photoshopissa, joten homma hoituikin vain yhtä nappia painamalla.

Muutaman uuden panoraamakuvan olen tänäänkin tehnyt ja uusimman lisään aivan piakkoin deviantARTiin. Tänne en lisäile niitä, koska ne ovat kokoluokkaa 400x2000. Käykää katsomassa miltä ne näyttävät.

Tänään myös syntyi uusi visio erittäin suositusta "Feel Free"-nimisestä avaruuskuvastani. Suosituksi sanon ihan vain siksi, että sitä kuvaa ladattiin kännyköihin taustakuvaksi niin paljon että VIP-aikani päättyy ensivuoden elokuussa.
Tällä kertaa paljastan kuvasta aika paljon: Kuva tulee olemaan samalta paikalta otettu, mutta tällä kertaa ilta-auringon valossa. Taivaalla on edelleen tuo yksi suuri kuu/planeetta, mitä siihen ikinä keksinkään. Kokonaisuuten tulee olemaan isompi kuva kuin edeltäjänsä, sillä kyseessä on kolmen kuvan muodostama panoraama. Tällä kertaa myös koitan muistaa korjata planeetan varjostuksen oikeaan suuntaan, sillä viimeksi se oli täysin väärinpäin. Kuvan värisävyt tulevat myös olemaan enemmän punertavat ja extrana lisään kuvaan (toivottavasti lisään) perhosia ym. luomaan enemmän fantasiamaista tunnelmaa. Extrana vielä lisään veneen keskelle järveä jos vain ilmaiset stock-kuvapalvelut sen suovat. Kuvan nimi ei ole enää "Feel Free" vaan "Summer Night"

Projects of tomorrowKeskiviikko 19.07.2006 20:26

Lienee taas aika kirjoittaa tännekin jotain. Minulla on aivan liikaa päiväkirjoja netissä enkä voi pitää kaikkia yllä kuten haluaisin. DeviantART Journal toimii lähinnä "ilmoitustauluna", jonne kirjoitan kaikki suunnitelmissa olevat työt ja muut niitä koskevat tiedot. LiveJournaliin pääasiassa valitan kaikkea, mitä mieleen juolahtaa ja tänne kirjoitan vähän noita kaikkia. MSN Space-tili on edelleen auki, mutta sinne en kirjoita enää mitään. Tulin yksinkertaisesti siihen tulokseen ettei se kannata.

Ensimmäisenä voisi kirjoittaa tuon LiveJournalin kaltaiset tekstit ja jättää projekti-tiedotteet loppuun. Intin aikana poistin lähes kaikki päiväkirjamerkintäni täältä nollatakseni tilannetta. Kaikki tuntui jokseenkin selvemmältä kun intin loputtua (7.7.06) pääsi aloittamaan "puhtaalta pöydältä". Aika intin jälkeen kuluu todella nopeasti ja tuli erittäin hiljaista. Osa kavereista lähti inttiin ja osa jäi sinne vielä, joten ei ole oikein mitään menoja tiedossa. Koulupaikoistakaan ei ole kuulunut vielä mitään, paitsi Voionmaan opistolta, jonne on haastattelu 31. päivä tätä kuuta. Motivaation suhteen on ollut monessakin mielessä vaikeata. En ole saanut aikaiseksi aloittaa mielessä harhailevia projekteja, enkä ole kovinkaan halukas loikkimaan elämässä eteenpäin suurilla askelilla. Puoli vuotta on kulunut kuin en olisi tehnyt yhtään mitään. Aivan kuin intin alussa minut olisi kytketty johonkin Matrixin kaltaiseen maailmaan, jossa aivot hoitaa kaiken. Intin liikunnasta ja raskaasta toiminnasta huolimatta lihaskunto tuli ryminällä alas enkä ole jaksanut löytää sitä urheilukipinää, jolla sen voisi palauttaa. Harrastusten ym. suhteen tilanne on samankaltainen, muttei aivan. Sen vain tuntee, kun pitäisi aloittaa tekemään jotain, että puoleen vuoteen ei ole tullut tehtyä yhtään mitään.

Motivaatiota on nyt kerätty ja seuraavana on edessä rankka urheilusyksy. Kesä on lähes kokonaan livahtanut ohitseni ja lienee aika suunnata katseet sen suhteen tulevaisuuteen. Taide-puolella on tiedossa paljon uusia töitä vielä tämän vuoden puolella. Töitä olen sillointällöin täälläkin maininnut ja deviantARTin journalissa etusivullani ne on nähtävissä kaikki.

Viimeisin suuren luokan työ oli 2006-versio Wounded Angel teoksestani. Teos on nähtävillä täällä gallerian puolella, mutta suuri versio vain deviantARTissa http://www.deviantart.com/view/36153868/. Alla on listattuna lähitulevaisuuden työt.

Frozen Hell (Vol. 2 - jatkoa viimeisimmälle Wounded Angel kuvalle)
World of Balance (Vol. 3 - tämän pienimuotoisen teos-trilogian viimeinen osa)
Ariel (Avaruustaidetta ja kaunista järvimaisemaa hyödyntäen toteutettava merenneito-aiheinen kuva, jonka toteutus näyttäisi tällä hetkellä siirtyvän jonnekin tulevaisuuteen [sääli])
Eternity (Tämä avaruustaidetta ja naiskauneutta yhdistelevä teos siirtyy myöskin tulevaisuuden pimentoon)
Armegeddon 2006 (Teksi alapuolella)
Death Triangle (Tämä on vasta projektinimi, mutta kyseessä on raskaan luokan DarkArt teos)
Pinocchio 2006 (Projektinimi tämäkin ja toteutus on lykkääntynyt odottamaan lisää parempia ideoita)
Force of Poseidon (Massiivinen katastrofiteos, josta en suostu paljastamaan vielä mitään. Sanon vain, että kyseessä on toiseksi massiiviin teos tämän vuoden puolella)

FryGuy & Undast presents: ARMAGEDDON
(Jarmo Ellilä & Eero Koistinen)

Vuonna 2005 tein ensimmäisen suuren avaruusteokseni, jonka pohjana käytin Tampereelta ottamaani valokuvaa http://www.deviantart.com/view/23460295/
Lopputuloksena oli työ, jolle annoin yksinkertaisesti nimeksi "Armageddon". Kyseessä ei ole mikään jatko-osa tai päivitetty uusioversio kuten projektinimi "Armageddon 2006" antaa luulla. Lopullinen nimi tulee olemaan näillä näkymin pelkkä "Armageddon".
Eero hoitaa tässä tapauksessa sen haastavimman osuuden eli valokuvauksen ja itse valmistaudun tekemään paljon tuhoa siihen. Kuvan tavoitteena on olla suuri ja sen tulisi sisältää paljon näyttäviä yksityiskohtia.