IRC-Galleria

FryGuy

FryGuy

https://www.facebook.com/jarellphoto

Selaa blogimerkintöjä

Päivän KuvatLauantai 28.05.2011 04:37

kansio heitetty roskiin, koska Päivän kuvia ei IRC-Galleriassa enää ole. Lajittelin kuvat siis uusiksi ja tuolle tarinapohjaiselle sarjalle tein täysin uuden ja oman kansion nyt tännekin. Facebookiin tein sen jo ajat sitten, mutta täällä nyt on asiat muutenkin puoli vuotta jäljessä :P

SE ON SIINÄ!!!Maanantai 16.05.2011 03:25MM 2011 ja Ruotsi murskattu maan rakoon 6-1!!!

Täällä Pohjantähden alla, eiku...Tiistai 19.04.2011 18:32

Eduskuntavaalit 2011Maanantai 18.04.2011 17:23

"Everything went better than expected"

Kun ennakkoäänten tulokset räpsähtivät ruudulle tasan klo 20.00, en ollut uskoa silmiäni. Persujen 18,7 % kannatus ampui reippaasi yli Niinistön, Heinäluoman ja Kääriäisen veikkauksista sekä oli samalla Suomen historian suurin vaalivoitto. Omat veikkaukseni menivät siis lähes täysin nappiin Keskustan jättitappio mukaan lukien. Tämän vaaleja seuranneen aamun tunnelmat olivat kuitenkin hyvät ja puolueiden järjestys on juuri oikein. Kokoomus ns. "järkipuolueena" suurimpana, SDP aika hyvänä välimallina ja Perussuomalaiset uutena muutosmielisenä puolueena kolmantena.

Vaikka toivoinkin Persujen nousua niin ääntenlaskennan puolivälissä about 60% paikkeilla oli pienet rytmihäiriöt lähellä kun Persut olivat hetken kaikkein suurimpana puolueena 19,5% kannatuksella. Aivan suurimman puolueen paikkaa en olisi heille suonut, mutta kuten jo totesin niin "Everything went better than expected".

Kaikista naurettavinta tänä aamuna on ollut seurata tuota sosiaalisessa mediassa esiintyvää vihanpurkaus-aaltoa, joka on todellinen shitstorm. Kaikkia heitä voisi rahoitella sillä, että Persut eivät olleet se suurin puolue. "Hys hys nyt!" Hieman heräsi myös sellainen fiilis, että vanhojen puolueiden kannattajiin kuuluvat lehdet (HS, IS, Iltalehti jne.) ja TV-kanavat (YLE, MTV3 jne.) onnistuivat syöttämään paskaa kymmenille tuhansille tarrautumalla mm. Timo Soinin henkilökohtaisiin asioihin. Jos Soinilta olisi esimerkiksi kysytty, että tykkääkö hän kaalilaatikosta ja vastaus olisi ollut "kyllä" niin nyt facebookista löytyisi kymmenen ryhmää, joissa itketään sitä, että sitä on nyt pakko syödä 4 vuotta. Näissä vihanpurkauksissa ei ole ollut siis päätä eikä häntää. Timo Soini kuuluu katoliseen kirkkoon ja vastustaa täten naispappeutta, aborttia, homoliittoja, esiaviollista seksiä ja avioeroa. Kyseessä on henkilökohtaiset mielipiteet eivätkä suinkaan puolueen kannat. Itse kannatan aborttia, naispappeus on yhdentekevää, ihminen saa vapaasti rakastaa ketä/mitä haluaa kunhan se on lakien sallimissa rajoissa, suosittelen esiaviollista seksiä ja jos siitä pidättäytyy niin avioerokin voi olla hyvin mahdollinen. Muistutan myös, että maahanmuuttokriittisyys ja maahanmuuttovastaisuus eivät ole sama asia eikä yksikään suomalaisista puolueista edusta jälkimmäistä. Kyse ei myöskään ole rasismista kuten monet aina onnistuvat väittämään eivätkä Perussuomalaiset kykene viemään Suomea ajassa taaksepäin, sillä aikakonetta ei ole keksitty. Kokoomuksen ollessa suurimpana puolueena en myöskään usko, että Suomi luopuisi eurosta aivan hetkessä, joten hengittäkää rauhassa.

Itsehän en siis äänestänyt Persuja vaikka heitä hieman puolustelenkin.

Tässä vielä puolueiden ääniprosentit ja äänimäärät:

KOK 20,4% 598 369
SDP 19,1% 561 049
PS 19,0% 559 342
KESK 15,8% 463 160
VAS 8,1% 238 473
VIHR 7,2% 212 837
RKP 4,3% 125 865
KD 4,0% 118 514
PIR 0,5% 15 164
MUUT 0,4% 11 742
SKP 0,3% 9 375
M11 0,3% 7 480
VP 0,1% 4 266
ITSP 0,1% 3 389
SSP 0,1% 3 183
STP 0,1% 1 874
KTP 0,1% 1 678
KÖY 0,0% 1 326

Vaalitulos 2011?Maanantai 18.04.2011 17:22, 165 vastaajaa

Näytä tulokset
Vastataksesi tähän kyselyyn ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

PärstäkuvaSunnuntai 17.04.2011 00:41

Oman tyylin hakemista osa 87,32

Muutaman eläinkokeen jälkeen taas tuli testattua tekniikkaa omaan kuvaan ja alkaa se pikkuhiljaa löytyä. Kyseessä on siis täysin itse kehitetty efekti. Jonkin verran on tullut selailtua tutoriaaleja ns. "Dave Hill" ja "Dragan" efekteistä, mutta lähes kaikki ovat olleet aika paskoja eikä kukaan ole löytänyt ainakaan sitä Daven oikeaa tapaa käsitellä kuvia. No eipä siinä mitään... tajusin jo hyvissä ajoin, että on aivan turhaa lähteä jäljittelemään toisen valokuvaajan jälkeä vaikka se näyttäisikin vidun mageelta. Paras ratkaisu on löytää se oma tyyli.

Tämä ei ole siis mikään make in off tai tuto rituaali vaan ihan vaan nopea heitto viimeisimmästä pärstäkuvasta, että mistä lähdettiin ja minne päädyttiin. Jotkut jaksavat avautua, että "tämmöstä paskaa wnb HDR kuvaa", mutta ottakaapa itse se 3 kuvaa elävästä kohteesta eri valotuksella. Sen faktan voi lyödä pöytään, että se on täysi mahdottomuus ja ns. fake HDR:n saa aikaseksi kuvaamalla RAW muotoon, ottamalla kuvasta kolme eri exposure-versiota ja rendaamalla ne sitten HDR:si. Jep jep, mutta vitun turhaa säätämistä omasta mielestäni... RAW tarjoaa jo sellaisenaan eväät paljon puhtaamman ihmisen HDR:n tekoon kunhan kohde on saatu kuvattua siten, että mustat eivät mene tukkoon eikä mikään pala puhki... ... jooh, se siitä ;D

EDIT: ja tämä oli juuri sellainen kuva jossa mustat ovat menneet tukkoon :D

Ajan HenkiTiistai 05.04.2011 03:57

Nyt se on vihdoin katsottavissa! Suosittelen kaikille. Hyvin kerrottua asiaa ja saa varmasti ajatuksen lentämään. Todella positiivinen yllätys.

No niin, nyt sitten voisin hankkiutua eroon osasta näistä vanhoista miniatyyreistä. Näitä en enää ikinä maalaa uudestaan tai mitään, joten pois vaan. Olen pariin kertaan yrittänyt jo saada jonkinlaisissa erissä menemään kaupaksi, mutta nyt pitäisi olla jo siedettävät hinnat.

Warhammer 40 000: Necrons

Necronit ovat vain kerran maalattuja. Uutukaisina näyttäisivät maksavan tällä hetkellä 163€ mutta tämä paketti lähtee 50€:lla.

Jarmo kokkaa, mitä sattuu, miten sattuuMaanantai 14.03.2011 18:30


Ei romantikoille! Ei pienille lapsille! Ei eläimille! Ei sydän- ja verisuonitaudeista kärsiville! Ei fiksuille ihmisille!

Munakas Makkarapannu Ilman Munaa

Makkaroita
3-4 valkosipulinkynttä
1 punasipuli
Pussi pikkuporkkanoita
Grillimaustetta (fiiliksellä)
Olut
3-4 isoa perunaa viipaloituna
1 Naga Morich tai Scotch Bonnet

Paista kaikki ainekset pannulla ja heittele päälle chili- ja paprikajauhetta. Unohda pikkuporkkanat pakastimeen ja juo olut kokkauksen alussa, koska myöhemmin siitä ei ole enää mitään iloa.

Jarmo kokkaa, mitä sattuu, miten sattuuSunnuntai 13.03.2011 19:52

Oma bravuuri hieman muunneltuna versiona.

- Kanan suikaleita
- 1 Sipuli
- 3 valkosipulin kynttä
- 1 kokonainen Scotch Bonnet habanero
- Chilijauhetta (hieman normaalia enemmän. About ruokalusikallinen)
- Paprikajauhetta (mielen mukaan)
- Currya (mielen mukaan)
- Oreganoa (ripaus)
- Basilikaa (mielen mukaan)
- Tinjamia (ripaus)
- Mustapippuria (ripaus)
- Indian Garam Masalaa (about 1 tl)
- Tomaattimurskaa
- Tomaattisosetta
- 1dl vettä

Samahan toimii hyvin jauhelihan kanssa. Vettä voi sillon laittaa 2 dl enemmän niin ei jää turhan paksuksi. Puoli kourallista vehnäjauhoja myös sakeuttaa kastiketta. Chili-jauhetta käytän tuomaan chilin makua, koska tulisuutta tuosta peruskaupan chilijauheesta ei irtoa. Tuore chili toimii parhaiten tuomaan potkua niin paljon kun sietokyky kestää.

http://www.entretien-orchidee.com/10-health-benefits-of-eating-spicy-food

Taide?Torstai 10.03.2011 02:00

Mikä on oikea määritelmä taiteelle? Tämä ikuisuuskysymys tuntuu nousevan aina sillontällön esiin. Tällä kertaa Perussuomalaiset ottivat tähän kantaa ja aloittivat ehkä hieman typerän keskustelun. He varmasti tietävät itsekin, että tässä maassa on tärkeämpiäkin asioita mietittävänä kuin se, että millaista taidetta tuotetaan ja, mitä ei. Tuolta pohjalta aloin taas asiaa itsekin miettimään ja kun ei näin flunssasena muutakaan tekemistä ole niin kirjoitanpa siitä siis ajatuksenlentoa.

Taide:
"Taide on yksi kulttuurin peruselementeistä. Se koostuu ihmisen luomista teoksista, jotka saavat hänessä aikaan esteettisen kokemuksen. Taide on ilmaisun, viestinnän, kannanoton ja mielihyvän tuottamisen väline. Taiteessa pyritään yleensä kauneuteen; silti taidetta voi olla myös sellainen, joka aiheuttaa kokijassaan muitakin kuin esteettisyyden tunteita. Se, onko jokin teos taidetta, riippuu tarkastelijan omaksumasta taidekäsityksestä."
-Wikipedia


Itse pidän tuota viimeistä lausetta typeränä ja ristiriitaisena kolmannen lauseen kanssa. Kaikki taide ei välttämättä herätä kaikissa samoja tuntemuksia, mutta on väärin lähteä tuomitsemaan kenenkään tuotosta väittämällä, ettei se olisi taidetta. Henkilökohtaisesti kelpuutan "Vittu, mitä paskaa"-kommentin paremmaksi tuomioksi kuin tuon väittämän. Se, että syöttää marsulle ruutia, laittaa sen mikroon ja kutsuu lopputulosta taiteeksi, saattaa sitä olla tekijälle kun taas tarkastelija ei näe muuta kuin eläinrääkkäystä.

Taiteilijan tulisi kuitenkin muistaa lait ja noudattaa niitä parhaansa mukaan. Erilaisiin eläinrääkkäyksiin perustuvasta taiteesta on ollut internetissä paljon adresseja ja protesteja liikkeellä. Syyt ovat täysin ymmärrettävissä, sillä lähes aina kyse on oikean eläimen kiduttamisesta. Suomessa tiedän vastaavaa tapahtuneen ainakin kerran kun Kiasmaan lähetettiin paljon puhuttu "kissantappovideo", mutta muuten kyse on ollut lähinnä ulkomailla tapahtuneista tempauksista. Eläimiin kohdistuvavasta väkivallasta ei välttämättä saa esim. Etelä-Amerikassa yhtä kovia tuomioita kuin Suomessa. Laki on oikeastaan ainoa rajaava tekijä taiteelle käytännössä ja sen takia onkin hieman vaikea lähteä muissa maissa tapahtuvaa taidetta kommentoimaan jos laki ei sano asiasta mitään.

Tämä kaikki on siis vain omaa näkemystäni taiteesta, mutta uskallan rohkeasti väittää, että Wikipedia on väärässä tuossa määritelmässä. Syy, jonka takia asia on noussut Perussuomalaisten keskuudessa esiin oli muistaakseni nämä valtion budjettiin liittyvät leikkaukset. Tähänkin keskusteluun uskaltaisin väittää olevan osasyyllisenä Kiasman tarjoama taide. Onko järkevää maksaa apurahaa taiteilijalle, joka kiinnittää wc-pönttöjä kattoon tai ampuu paskaa tuulettimen läpi verhoihin? Hyvä kysymys. Tarvitseeko heille kenellekään maksaa tuota apurahaa? Tässä vaiheessa en ehkä enää omaa riittävästi tietoa asiasta, mutta jos henkilö päättää ruveta täysipäiväiseksi taiteilijaksi niin eikö tavallinen starttiraha riitä? Sitä ei toki myönnetä jos toiminnan ei katsota olevan kannattavaa, joten aika epätodennäköistä, että saisi mitään. Tästä asiasta päättäkööt sitten ne fiskummat päät. Täysin turhan toiminnan tukeminen on tietenkin hukkaan heitettyä rahaa valtiolta.

Taide itsessään on niin valtava yläkategoria, että kyseisen termin käyttäminen olisi varmaan syytä jättää kokonaan vähemmälle. Kategoriana taide kattaa aivan kaiken, mitä ihminen voi tehdä ja kutsua taiteeksi. Esim. Ikean halpaa kahvimukia ei monikaan välttämättä väittäisi taiteeksi, mutta senkin on joku suunnitellut ja hän voi olla tuotoksestaan toista mieltä. Tältä pohjalta kun lähdetään kategoriaa purkamaan niin siinä menee ikuisuus. Itselleni taide ja tarkennettuna monet kuvataiteen ala-kategoriat sekä elokuva-ja mediataide ovat olleet aina lähellä sydäntä. Sen vuoksi ehkä tämä aihe aina välillä hieman ärsyttääkin kun siitä tehdään niin omituisia määritelmiä ja tuomioita. Yhden taide-sivuston (Harhakuva.org) olen aikoinaan hylännyt sen vuoksi, että osa kuvistani poistettiin ylläpidon toimesta ja vastaukseksi sain: "Eivät olleet taidetta".

Tiivistettynä: Oma määritelmäni taiteelle on "mikä tahansa ihmisen tuotos on taidetta, mutta alakategoria voi olla vaikkapa "Kengät".