IRC-Galleria

FryGuy

FryGuy

https://www.facebook.com/jarellphoto

Selaa blogimerkintöjä

JARMO ELLILÄ PHOTOGRAPHYKeskiviikko 02.10.2013 16:02

Tänne ei olekaan tullut aikoihin mitään lisättyä, mutta yhtä sun toista muutosta on tullut vastaan. Merkittävimpiä muutoksia ovat uusi nettisivu: www.jarmoellila.com sekä kaupparekisteriinkin vihdoin päätyneet muutokset; OUR Visions lakkasi olemasta ja teen nykyisin hommia Jarmo Ellilä Photography nimen alla, joka on "no shit Sherlock" henkilökohtaisempi.

Myös facebook-sivusto on kokenut päivityksiä ja pyrin pitämään toiminnan aktiivisena. Itse en ole mikään innokas tai halukas kerjäämään tykkäyksiä, mutta tässä tapauksessa niitä olisi kiva saada hieman lisää :)

https://www.facebook.com/#!/jarmophoto

FarewellTiistai 11.09.2012 02:10Tarkempi blogiteksti on syntymässä, mutta tiivistetään tähän. Tämä on kuva, joka on ollut työn alla jo pitkään. Samoin olivat pari viimeisintäkin ja kaikissa piilee taustalla sama ongelma; motivaatio sekä inspiraatio.

Ala, jolla aina halusin olla ja olenkin, on tässä parin vuoden aikana päässyt tappamaan kaiken hienouden koko "luomisprosessista". Jatkuva stressaaminen, rahanpuute, laskelmointi, laadun määrittely ja kaiken kukkuraksi ne fiilikset, jotka syntyvät kun asiakas tilaa paskaa, jonka päätä seinään hakaten toteutat ja sitten ensimmäisenä kommenttina julkaistulle materiaalille on, että "ihan kiva, mutta olisitte ottaneet ammattilaiset tekemään".

Mielenkiinto ja motivaatio on kuollut pois. Eivät täysin, mutta pelastuksena koko touhulle olen saanut työpaikan nyt muualta. Ehkä tulevien kuukausien aikana nähdään mihin tämä muuttuu, mutta tähän viimeisimpään julkaisuun kiteytyy aika hyvin tämänhetkinen tilanne. Sattumoisin tuli käytettyä Neill Armstrongin kuvaa tässä projektinimeltään "Neighbour" olleessa kuvassa. Kuvan nimi vaihtui ihan viimehetkillä kun väkisin vein projektin loppuun. Taustassa käytin laiskuuttani samaa nebulaa kuin "The Colony"-kuvassa. Alkuperäistä visiota en edes muista, mutta olkoon tämä kuva vaikka edesmenneelle astronautille omistettu...

Toistaiseksi tähän päättyvät meikäläisen osalta myös avaruustaiteilut sun muut.

It's over when it's over.

Dokumenttiprojekti: Talouden madonluvutTiistai 31.07.2012 20:19

http://areena.yle.fi/tv/1594821

Ehdottomasti yksi parhaista näkemistäni dokumenteista, joka avaa vallitsevan taloustilanteen koukeroita. Ratkaisut ja lähestymistapa eivät ole ihan niin syvällisiä ja vaikeita kuin Zeitgeistilla, mutta asteen verran realistisempia.

Mielestäni Zeitgeistin suurin ongelma on siinä, että ehdotetut ratkaisut ovat liian radikaaleja eivätkä tulisi käytännössä tapahtumaan "tuosta vaan". Siirtymäprosessin tulisi olla myös pitkä, mutta käytännön tasolla onnistuakseen, sen tulisi tapahtua monella osa-alueella lähes samanaikaisesti. Siirtyminen resurssipohjaiseen talouteen on niin korkealla, että sinne pääseminen vaatii rappuset ja tämän dokumentin pohjalta niitä olisi hyvä rakentaa.

Iso yhteinen piirre tällä dokumentilla ja Zeitgeistilla on kuitenkin se, että suurimman muutoksen tulisi tapahtua ihmisten omassa päässä.

Dreamy (Uni)Sunnuntai 20.05.2012 04:50Nostalgia kategoriaan toiseksi viimeisenä putoava OUR Productionin elokuva, joka ei suurta mainetta niittänyt. Tämä on kuitenkin alkuperäisen "Uni"-elokuvan ns. remake ja tarkoittaa tässä tapauksessa vain täydellistä uudelleenleikkausta.

Käsikirjoitus kertoi alunperin kirjaston siivoojasta, joka synkissä unissaan haaveili olevansa työhönsä vannoutunut palkkatappaja. Tämän lyhyen teoksen oli tarkoitus antaa katsojalle mielikuva miehestä, joka oikeasti olisi palkkatappaja ja matkalla kohteeseensa, mutta viimeisillä metreillä joutuisi palaamaan todellisuuteen ja ottamaan harjan käteen. Tämä opiskeluajan teos kuitenkin kaatui kuvauspäivien puutteeseen ja aikataulujen hankaluuteen, mutta... kuvatusta materiaalista syntyi jotain aivan muuta. Mahdottomalta tuntuvasta materiaalista saatiin kasaan "Dreamy", joka sai nimensä Nokian saman nimisestä soittoäänestä. Elokuva kertoo puhtaasti unesta.

Elokuva-arvostelu: Iron SkyPerjantai 27.04.2012 01:07

Ohjaus: Timo Vuorensola
Vuosi: 2012

Tätä on odotettu ja kauan. Star Wreck oli jo mahtava ravistus koko findie scenelle, että jos tahtoa ja kiinnostusta löytyy niin mikä tahansa on mahdollista. Aikansa se ottaa, mutta antaa vieläkin enemmän. Iron Sky ei ole enää findie-elokuva, mutta alan tekijöille tämä on mitä paras esimerkki siitä mihin kovalla työllä ja tahdonvoimalla voi yltää.

"Findie goes pro"

Ensimmäistä kertaa pitkään aikaan tuli lähdettyä teatterista sellaisella fiiliksellä, että tuli koettua jotain virkistävää. Varoitus jo tässä vaiheessa siitä, että teksti saattaa sisältää joitakin spoilereita. Tämä elokuva kannattaa todellakin käydä yleissivistyksen vuoksi katsomassa, koska tämmöistä elokuvaa ei ole muutenkaan suomalaisvoimin tehty. Auttavia tekijöitä ja rahoittajia elokuvalla on toki ollut kaikkialta maailmasta, joten täysin puhdasverisestä suomalaiselokuvasta ei voida puhua. Elokuvan parhain puoli kuitenkin tuntui olevan se, että pinnan alla sykkii voimakkaasti findie-sydän, mutta ulkokuori on raudanlujaa ammattilaistyötä.

Ensimmäistä kertaa myös nauroin samoille vitseille muun yleisön kanssa ja vaikka kyse ei enää ensi-illasta ollutkaan niin yleisö antoi aplodit elokuvan päätteeksi. Ensimmäistä kertaa myös katselin lopputekstit aivan loppuun, bongaten sieltä ihan mielenkiintoisen ajatuspierun, joka meni monelta hätäiseltä lähtijältä ohitse. Seurailin Iron Skyn kehitystä vuosien varrella ja monen muun ikuisuusprojektilta tuntuvan joukossa sen valmistumista ei voinut kovin realistisesti edes kuvitella ennen kuin 2012 koitti. Hype oli kova ja odotuksia vain nostatettiin ensimmäisten trailerien myötä. Youtube päiväkirjaa ja tuotannon edesottamuksista lukeneena annoin jo koko projektille täydet viisi tähteä kun kuulin, että elokuva on valmistunut. Star Wreckin kaltainen teos oli kunnianhimoinen, talkoovoimin ja pitkällä työllä loppuun saatettu elokuva, mutta siinä oli paljon findien perusheikkouksia, joihin lukeutuu näyttelyn taso, käsikirjoitus sekä tehosteet (ensimmäinen versio). Siitä huolimatta se meni heittämällä findien aatelistoon ja suuren suosionsa avulla tarjosi mahdollisuuden tehdä jotain, mitä kukaan muu ei ollut aikaisemmin tehnyt. Hyppy findiestä sekä ilmaislevityksestä suoraan suureen maailmaan ja elokuvateattereihin tuntui ehkä ennen monen mielestä utopialta, mutta Iron Sky onnistui siinä.

Eikä onnistunut ollenkaan huonosti. Elokuva alkaa jenkkien täysin turhasta kuulennosta, jossa ideana on ollut lähettää ensimmäinen musta mies kuuhun ja taata tällä tapahtumalla vaalivoitto Sarah Palinia parodioivalle USA:n presidentille. Lento päätyy kuun pimeälle puolelle, jossa lentue törmää välittömästi kuunatsien kaivokseen ja lennon päätähti joutuu vangiksi. Musta mies (James Washington) kuunatsien tukikohdassa tarjoaa jo monta rasistista rohkeaa vitsiä, joista valkaisuhoito on yksi. Jamesin omistama älypuhelin osoittautuu natseille lottovoitoksi, sillä se tarjoaa suuren sota-aluksen käynnistykseen vaadittavat tehot. Akku kuitenkin loppuu ja tulevan Führerin Klaus Adlerin pitää vierailla maassa ja noutaa lisää älypuhelimia...

Findien olemassolo sykkii rohkeuden muodossa viedä tarinaa vauhdilla eteenpäin ja tuoda oikeasti vakavaan aiheeseen huumoria sekä puhdasta älyttömyyttä. Elokuvassa on paljon vitsejä, joita en voisi kuvitella kenenkään vakavasti otettavan ennestään tunnetun "mainstream" ohjaajan käyttävän elokuvissaan. Osa vitseistä tosin tuntuu turhilta ja itseltäni meni täysin ohi se kannabispelto-vitsi. Yksinkertaisesti elokuva on tapahtumiltaan todella värikäs ja huumori elää paikoin ajan hermolla. Vitsiä väännetään maailman nykytilanteesta, USA:n ahneudesta, rasismista, arjalaisuudesta ja elokuvan lopetus on kaiken huumoripommituksen jälkeen melko pysäyttävä vaikka vitsi on sekin.

Toivon kovasti, että tämä persoonallinen ote jatkuu ja vastaavalla tavalla toteutettua elokuvaa nähdään isoilta screeneiltä enemmänkin, sillä Iron Sky on kerrankin erilainen kaikin puolin rohkea elokuva. Tämä oli juuri sitä, mitä toivoin vielä joskus teatterissa näkeväni ja kokevani.


* * * * ½

ÄäliökyselyTorstai 15.03.2012 21:28

Gallerian käyttäjille taas kerran. Mm. "Millaisista elokuvista pidät?" "Action, perhe, komedia, Blu-Ray, Twilight" "valitse yksi vaihtoehto".

Hieno kysely Hermanni :P

MM-Lätkä: "Koko kansan" huviPerjantai 02.03.2012 22:24

15. Toukokuuta 2011 tapahtui jotain, mitä oli odotettu vuosikausia. Suomi voitti vihdoin jääkiekon maailmanmestaruuden ja teki sen näytöstyyliin Ruotsia vastaan. Ruotsin murskatappio (1-6) vain toi oman lisämausteensa voitonjuhliin ja koko maa oli sekaisin useamman päivän. Kaiken juhlinnan keskellä alettiin myös hehkuttaa 2012 tulevia kotikisoja, joissa Suomi tulisi esiintymään hallitsevana maailmanmestarina. En tiedä kuinka tarkasti tätä mietti tavallinen lätkäfani, mutta MTV3:n tiimi ainakin oli hereillä. Karu totuus tulee kaikille taviksille eteen viimeistään kun kisat alkavat.

YLE:n lopettaessa kisalähetykset ja maikkarin tullessa tilalle, tulee eteen monenlaisia muutoksia. Lätkän suosio on tietenkin nyt huipussaan ja maikkari on nähnyt tässä asiassa loistavan rahareiän eikä jätä sitä hyödyntämättä. Alkusarjan pelejä pääsee katsomaan 265€ lipulla ja jokaiseen lippuun sisältyy neljä ottelua, joista yksi on Suomen matsi. Kaikki alkusarjan pelit katsomosta käsin tulisivat siis kustantamaan 1855€. Neljännesfinaalit irtoavat myös 265€ lipulla, semifinaaliin joutuukin jo pulittamaan 345€ ja itse finaalista peräti 445€. Koko lysti nyt vain 2910€, tilaa heti omasi ettet jää ilman paikkoja. Tässä vaiheessa suurin osa ei edes rupea laskemaan lompakkonsa sisältöä vaan ajatus kotisohvalle jäämisestä tuntuu selvältä. Vuodesta 1995 asti Antero Mertarannan selostuksella seurattuja kisoja tosin tulee monelle ikävä, koska mies on äänessä ainoastaan Canal+:lla nähtävissä suorissa kisalähetyksissä. Koitin selvittää hintoja, mutta ainakin Katsomossa oli maininta "Leijona-tuotteen hinnoittelu ei sisällä MM2012-kotikisojen lähetyksiä. Tiedotamme MM-kisojen sisällöistä erikseen", joka viittaisi siihen, että pommi pudotetaan aivan viimehetkellä. Canal+:n 3kk paketti maksanee noin 40€, mutta en ole varma pitääkö tuokaan sisällä sitten itse kotikisoja. MTV3:n ilmaispuolella on luvattu näyttää jonkun muun selostuksella ottelu, mutta suorasta lähetyksestä ei muistaakseni ole ollut mitään mainintaa. Pahin pelko on, että maikkari tekee MM-kiekolle saman, minkä se teki Formula 1:lle kun Kimi Räikkönen siirtyi ajamaan voitokasta Ferraria eli siirsi suorat lähetykset maksukanavalle ja jätti ilmaispaikalle kisakoosteen, joka näytettiin myöhemmin samana päivänä. Jääkiekkofaneja Mertarannan menettäminen maksukanavalle ärsyttää jo riittävästi, mutta jos ilmaispaikalle tulee joku kuppanen kisakooste, joka näytetään voitonjuhlien jälkeen niin kunnian kukko ei laula. Itsehän en TV:tä omista, joten harmittaa tuo Katsomo, joka ei varmastikaan tule olemaan ilmainen kuten oli YLE:n Areena, josta kisat näki vieläpä suorana.

Jos hinnat ovat tuota luokkaa, Mertaranta esiintyy vain maksukanavalla, ilmaispaikalla nähdään kooste ja Katsomon lähetyksetkin ovat maksullisia niin nämä kotikisat jäävät ainakin meikäläiseltä väliin.

Kuinka aiot seurata MM-jääkiekkoa 2012?Perjantai 02.03.2012 22:27, 51 vastaajaa

Näytä tulokset
Vastataksesi tähän kyselyyn ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Findie-toimintaSunnuntai 12.02.2012 02:09

Elokuvanteko on viimeisen 10 vuoden aikana muuttunut merkittävästi erityisesti harrastajien keskuudessa. Nykypäivänä lähes jokainen omistaa jonkinlaisen kameran ja suurin osa kännyköidenkin videokameroista on laadukkaampia kuin monen sadan euron "oikeat" videokamerat 10 vuotta sitten. Myös YouTuben kaltaiset sivustot ovat tarjonneet tekijöille paremmat mahdollisuudet näyttää tekeleitään suurelle yleisölle.

Findie Ry piti viikko sitten kokouksen, jossa puhuttiin tiivistetysti koko termin tulevaisuudesta. Yksityiskohtainen sisältö on toistaiseksi salaista, mutta henkilökohtaisesti otan osaa suunnittelu- ja kehitysprosessiin tuomalla esiin tämän jo jonkin aikaa sitten tehdyn kyselyn aiheesta:

Findie-elokuvat?Tiistai 08.02.2011 19:42, 302 vastaajaa

Skene elää ja muuttuu jatkuvasti video- ja elokuvakulttuurin kehittyessä. Kysehän on varmasti kaikille tutusta asiasta vaikka termi voikin olla vieras, joten tässä hieman syvennystä asiaan http://fi.wikipedia.org/wiki/Findie Findie Ry on kiinnostunut kaikista mielipiteistä findie-elokuvia kohtaan ja tässä olisikin yksinkertainen kyseli IRC-Gallerian käyttäjille.
Oletko katsonut Findie-leffoja?
Mistä olet elokuvia katsonut?
  • Voit valita 20 vastausta.
Näytä tulokset
Vastataksesi tähän kyselyyn ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.


YouTuben ja Vimeon ongelmia ovat ainoastaan se, että ne ovat median "kaatopaikkoja". Materiaalin määrä on niin valtava, että sieltä on mahdotonta löytää mitään. Hyvä puoli on materiaalin upottaminen muualle ja tämä on yksi asia, joka on varmasti näkyvässä roolissa kun uudistuksia tapahtuu. Itse olen seurannut Findie-elokuvia nyt 2006 lähtien aktiivisemmin ja pelkästään 6 vuodessa kehitystä on tapahtunut valtavasti. Tuloillaankin on paljon erittäin katsomisen arvoisia harrastelija-tuotantoja, joten Star Wreckiä ei pidä julistaa "ainoaksi" rajoja rikkovaksi suurteokseksi, joka on tehty Findie hengessä.

Tampereen Yo-talolla järjestetään 10.3. Tampere Underground Film Festival jossa esitetään Findietä pitkin päivää ja yleisöä on ollut aina paljon. Suosittelen tulemaan paikalle jos aikataulu sen sallii :) Festari tunnettiin vielä pari vuotta sitten Roskaelokuvafestivaalina, jonka mm. Ilta-Sanomat huomioi seuraavalla tavalla: http://www.iltasanomat.fi/videot/viihde/roskaelokuvafestivaali-oli-indie-juhlaa/vid-1288334459169.html

TUFF 2012 LAUANTAINA 10.3.2012 YO-TALOLLA! OHJELMISTO JULKISTETTU:

Näytös 1 (n. klo 14:30 alkaen)

Puu
Moster of Mad Mooney's Lake
Film Noir
Täydellinen paikka
Monster of Mad Mooney's Lake
play god


Näytös 2 (n. klo 16:00)

Jasu +tekijöiden esittely
Oneiric
Quiet You
Ulkopaikkakuntalainen
Martian Precursor
The Chair
Peto
Rahavalta
Boys Will Be Boys


Näytös 3 (n. klo 17:30)

Enter the Kino Dragon +tekijöiden esittely
Tartar
Male Bonding
Pakkanen
Delirium Tremens


Näytös 4 (n. klo 19:00)

Thy Kill Be Done
Bunny the Killer Thing
Safety First
Goremageddon +tekijöiden esittely

OUR VisionsKeskiviikko 01.02.2012 13:21

uusi video nettisivuille valmistui eilen.