IRC-Galleria

Funlovin

Funlovin

on Eetu Sylvester Ripatti

Vietnam baby.Keskiviikko 02.04.2008 11:43

Huomasin tässä hiuksiani kuivatellessani, että on hauskaa miten voi tuntea myötähäpeää itseään kohtaan. Tietenkin puhun nyt siitä, kun luin vanhoja päiväkirjamerkintöjäni. Aikoinaan kuvittelin olevani niin hauska ja niin asian mukainen, mutta olin todella pahasti väärässä. Ehdin jo ärsyyntyä toisella rivillä, koska välimerkkien puuttuminen aiheutti suunnatonta häpeää siinä mielessä, että millaisen kuvan olen antanut itsestäni.

Mutta! Ajatukseni tuleekin tässä. Minkälaista olisi päästä tästä kaksi vuotta eteenpäin, katsomaan esimerkiksi tätä merkintää? Olisinko tyytyväinen itseeni, vai kaatuisiko maailmani muutamaan kielioppivirheeseen ja tekstin epämääräiseen sommitteluun.
Olen nuoresta asti saanut järkyttyä tasaisin välein, että minkälaisia kielipoliiseja tämä kosmos on täynnä, joten ehkäpä taannoinen "suora ilmaisuni", on ollut eräänlaista kapinointia niitä kaikkia vastaan. Tosin, olenhan luonnollisesti huomannut, että tekstin ulkoasu antaa todella paljon erilaisempia kuvia ihmisistä.

Sekin on oikeastaan hirveän hauskaa, miten ihmiset tuppaavat analysoimaan toisia ihmisiä, heidän kirjoitusasun perusteella. Esimerkiksi: Jos ihminen tykkää kirjoittaa kirjakielellä ja käyttää välimerkkejä internetissä, niin yleensä ihmiset saattavat saada todella kyynisen kuvan tästä henkilöstä. Sitten taas, jos toinen ääripää taas hylkää kaiken tekstin ulkoasuun liittyvän huomion ja käyttää paljon hymiöitä ja lyhenteitä, kuten "ihQ, wtf, btw..." Saadaan ihmisestä todella rempseä ja elämäniloinen kuva.

Tietenkään en millään tavalla tässä yritä leikkiä kielipoliisia, ja katsoa alaspäin niitä ihmisiä, jotka eivät kiinnitä huomiota kirjoituksensa ulkoasuun. Ensinnäkin, koska sellainen on dorkaa ja toiseksi, eihän kenelläkään ole varaa/oikeutta, arvostella toisen ihmisen puhetapaa. Metaforaksi aiheesta voisin antaa, että se olisi sama kuin nauraisi sille miten kehitysvammainen kirjoittaa, mikäli he kirjoittaisivat kuten puhuvat.

Joten, mitä tästä opimme lapset?

Ensi kerralla, jos joku ihminen vastaa rempseän oloiseen kommenttiisi kirjakielellä, niin se ei välttämättä tarkoita, että vastapuolenpeluri halveksii kaikkea mitä edustat. Niin sanotut "kirjakielelliset" vaikuttavat omalta undergroung alalajiltaan, mutta ovat ihan leppoisia mikäli sattuvat käymään ulkona!

Sitten taas toisaalta, ei se ole niin vitun vakavaa.

Kiitos.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.