IRC-Galleria

Gamma

Gamma

Omne ignotum pro mirifico

Selaa blogimerkintöjä

Kerro, kuka kävi kylässä?Tiistai 08.01.2008 13:35

Uusin kuuma uutinen ufopiireissä on Britannian puolustusvoimien päätös julkistaa ufoaineistonsa viimeiseltä 30 vuodelta. Skeptikot ovat välittömästi käynnistäneet jälleen kampanjan ufojen leimaamiseksi huuhaaksi. Skeptikkojen keskuudessa vallitsee mentaliteetti, jonka mukaan on annettava ymmärtää, ettei ufoissa ei ole mitään mielenkiintoista saati tutkimisen arvoista. Propagandan kulmakivenä on, että ne ovat määritelmän mukaan "vain" tunnistamattomia lentäviä kohteita, joten ei ole mitään syytä, etteivätkö ne voisi olla vaikkapa kärpäsiä silmäkulmassa. Tähän retoriikkaan kuuluu tietenkin oleellisena osana, ettei kosketa kepilläkään todellisiin ufotapauksiin, ei ainakaan vakavasti otettavimpiin. Tämä strategia puolestaan tuo uskottavuutta ivalle, joka kohdistuu ajatukseen ufoista meitä kehittyneemmän teknologian ilmaisuna - sehän on lähtökohtaisesti mahdotonta että joku meitä kehittyneempi sivilisaatio olisi jotenkin päässyt meidän vaikutuspiirimme. Sehän kuuluu vain meille, meille, meille!

Onneksi julkisuus on kuitenkin hitaasti mutta varmasti kääntämässä selkänsä skeptikkojen lietsomalle ivalle asiallisemman uutisoinnin hyväksi, kuten Hesarin viime aikainen aktiivisuuskin osoittaa.
http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Britannia+julkistaa+ufohavaintonsa/1135233107896

"Ufo-ongelman selvittelyn kannalta on tärkeää, että jokainen tehty havainto tulee ufotutkijoiden tietoon. Paras tapa havainnon ilmoittamiseen on täyttää tämä sivu. Sivu on laadittu siten, että useat tärkeimmät havaintoon liittyvät seikat tulevat esiin. Jos et ole vielä ilmoittanut omasta ufohavainnostasi, ole ystävällinen ja tee se nyt. Henkilötietoja ei julkaista ilman asianomaisen lupaa. Suomen Ufotutkijat ry:n tutkijajäseniä sitoo vaitiolovelvollisuus."
http://www.suomenufotutkijat.fi/ufohavaintolomake.htm

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.