IRC-Galleria

Rasistisuus ja IsänmaallisuusSunnuntai 30.04.2006 13:38

Rasistisuutta esiintyy Suomessa erittäin paljon. Isänmaallisuutta sitäkin enemmän. Monesti nämä kaksi liitetään auttamatta toisiinsa sekä väitetään niiden kulkevan käsikädessä. Asia ei kuitenkaan ole niin yksinkertainen.
Isänmaallinen ihminen on kaikin puolin ylpeä maastaan, perinteistä, kulttuurista ja luonnosta. Välttämättä aatteeseen ei liity kuitenkaan rasistisuus. Isänmaallinen ihminen voi suhtautua suvaitsevaisesti ulkomaalaisiin ja erirotusiin ihmisiin. Pääasiassahan sitä ollaan kuitenkin ylpeä kotimaastaan. Maahanmuuttajat ovat asia erikseen.
Tietenkin isänmaallisilla ihmisillä voi olla tiukempi kanta maahanmuuttoon. Monesti on todettu, että monet maahanmuuttajat ovat kunnon väkeä, mutta löytyy niitä jotka eivät taas ole. Nämä huonommin käyttäytyvät aiheuttavat rasistisia aatteita ulkomaalaisia kohtaan. Järkevät isänmaalliset kuitenkin osaavat pitää kunnialliset ja rikolliset ihmiset kahtena eri ryhmänä.
Suomi ei loppujen lopuksi ole mikään rasismin pesä, kun ajattelee koko maailmaa. Lähi-idässä tilanne on vaikea, eikä siellä voi kulkea kovinkaan erilaisena, ettei joudu ammutuksi. Muualla maailmassa taas Lähi-idän kansalaisiin, sekä Islamuskoisiin suhtaudutaan varsin epäilevästi. Suomessa olemme kuitenki menossa parempaan suuntaan asiassa, eikä erilaisuuteen loppujen lopuksi enään suhtauduta niin epäilevästi.
Järkevää isänmaallisuutta ei pidä paheksua. Ihan yhtälailla olemme mekin kunniallisia ja järkevästi ajattelevia, kotimaasta ylpeitä ihmisiä, niin kuin varmasti pakolaisetkin. Haalimme kaikki omia perinteitä ja kehitämme parempaa maailmaa Suomessa.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.