IRC-Galleria

Millainen lahja Herraa miellyttää?Keskiviikko 11.01.2006 18:45

1. Mooseksen kirja 4: 3-5 Ja jonkun ajan kuluttua tapahtui, että Kain toi maan hedelmistä uhrilahjan Herralle. Myöskin Aabel toi uhrilahjan laumansa esikoisista, niiden rasvoista. Ja Herra katsoi Aabelin ja hänen uhrilahjansa puoleen; mutta Kainin ja hänen uhrilahjansa puoleen hän ei katsonut.

Miksi näin? Eikä Kaikin antanut omastaa ja halullaan. Herra ei huomioinut Kainin lahjaa, mutta tämä kohta, ei tarkoita sitä että Herra ei olisi Kainia huomioinut. Vaan lahja ei kelvannut. No, mikä siinä oli syynä? Tuo Raamtunkohta nousi joku hetki ylös, ja ajattelin nyt sen tähden hieman sitä miettiä tässä, ehkä se voi puhua jollekin tietyllä merkityksellä.

Kain siis toi maan antimia ja Abel toi sielun, esikoisen sielun. Laumansa parhaimman esikoisen. Abelin uhri oli saanut rakkautta, hoitoa, ravintoa ja kaikkinaista huolenpitoa. Abel osasi varmaankin samastua eläimiin, jollakin tavalla. Mutta Abel ei vain uhrannut eläimen sielua, vaan myös lihan. Tekikö Kain tälläistä? Ei tehnyt.

Jumala ei mielisty ulkokultaisiin lahjoihin. Ne ei ole otollisia. Mutta kun antaa lihan mielensä Herralle, ja oman suunsa, ja olemuksensa Herran valtaan ja Pyhitykseen, se on lihan uhraamista. Se on Hänelle antautumista. Ja sitä ei tapahdu ilman sieluamme sydäntämme. Se myös edellyttää itsensä sisimmän antaumuksen Herralle.

Kainia voi verrata moneen nykyajan uskovaan, jotka vain palvelee, suorittaa, antaa ja tekee. Mutta kun Herra kysyy, missä olet, Kain pelästyy, enkö ole sinua aina palvellut, enkö sitä ja tätä. Mutta Herra tahtoo sydämemme uhrin. Ei tekojamme. Teoilla palvelemme seurakuntaa ja lähimmäisiä. Mutta sydän ja mieli kuuluu Herralle.

12.10.2006 alk...

Jeesus rakastaa Marioita ja Marioita. Samoin kuin tuhlaaja poikaa ja sitä joka oli aina uurastanut suorituksillaan. Jumala rakastaa niitä jotka suorittaa ja niitä jotka ei suorita, vaan on vain Herran lähellä. Mutta läheisen suhteen saadakseen Herraan, on todella seurusteltava Hänen kanssaan. Ei muuten todella voi tuntea Herraa, tai silloinkin ainoastaan vain kirjaimessa ja teossa.

Jumala ei tarvitse tekojamme, Hän haluaa tahtomme, aikamme, sydämemme, kätemme, suumme - siis ihan kaiken. Varsinkin ajatukset. Teoilla palvelemme maailmassa, ei itseämme, vaan Jumalan lähetyskäskyä - ''menkää ja tehkää''. Tämä menkää ja tehkää on kaikkea palvelemista, joka liittyy evankeliumiin. Jeesus sanoi '' minun opetuslapsikseni'', no mitäpä siis on opetuslapseus?

Siis otollisempi on Herralle sellainen, joka seurustelee Hänen kanssaan paljon, ja ehkä ei niin paljon touhua ja huolehdi, että ei jää aikaa Hänelle. Jumalalle otollisempi uhri on Abelin kaltainen uhri, sielu ja olemus. Toinen esittää tekoja, toinen itseään. Uhri on ihmisen sijaisuhri, vanhan liiton aikana se uhri oli edellytys. Ja uuden liiton aikana, Jeesus Kristus on sijaisuhrimme.

Kun on Herran kanssa paljon ja syvästi, niin siinä tulee tuntemaan Häntä myös syvemmin. Sitä muuttuu toiseksi ihmiseksi. Mieli muuttuu. Se mikä on maailmallista ja tyhjänpäiväistä, se ei enää tartu ja vaikuta. Ja ne asita ja teot, mitä tapahtuu, ne tapahtuu Hänen mielisuosionsa alaisuudessa, Hänen rakkaudessa ja ymmärtämyksessä.

Silloin kun on paljon lähellä Herraa, lähtee pois sellainen kaikkinainen pahuus. Se ei voi silloin hallita. Mutta jos ei surustelekaan Hänen kanssa aikoihin, tai joku asia tulee väliin, niin voi olla että se vanha parantumaton luonto, ottaa vallan, sillä Herra joka on pää, on väistynyt. Tulee jatkuvasti olla Hänen kanssansa. Täyttyä Hengellä päivittäin.

Pyhällä Hengellä täyttyminen ei ole kielillä puhumista. Vaan kielillä puhuminen on rukousta varten. Mutta voima latingin eli täyttymisen saa, kun janoaa ja avautuu Pyhälle Hengelle. Mutta ei se ole itsestään selvää. Ensin on tehtävä parannus, ja pitäydyttävä siinä.

On todella ihanaa olla täynnä Hengen virtaa. Sen tuntee koko kehossa. Sen tuntee, kun rukoilee, se on todellista Jumalan Voimaa. Minä tunnen Pyhän Hengen Voimana, Hän on todella Voima. Hän on persoona. Kun toimin väärin, niin tiedostan sen. Kun toimin hyvin, koen sen. Hän on Henki ja minun Henkeni tunnistaa Hänet. Hän on kanssani, ja vaikuttaa minussa tekemistä.

RAAMATTU 2005 ~ Käännös: http://www.nettiseurakunta.net/2005

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.