IRC-Galleria

Selaa blogimerkintöjä

Kausi 2009, RolleKeskiviikko 23.12.2009 21:41

Kausi toi mukanaan Rollen kanssa niin onnea kuin epäonneakin.

Joskus reilu vuosi sitten, kauden 2008 jälkeen kun jäätiin tauolle, sanoin vitsillä tytöille, että "ensi kaudella otetaan Rollen kanssa tavoitteeksi sitten uusi ME, alle 2.17 kun menisi..." Lähinnä tuo ajatus nauratti, vaikka tiesin silloin, että ponilla riittää kapasiteettia tuohon, jos vain kaikki sattuu kohdilleen.
Suihkukone ;) Eka hiitti 5 kuukautee :)

WRUUUUUM!

Talvi oltiin treenailtu ja maaliskuun alussa ensimmäinen kunnon hiitti, ponihiiteillä 1100m ryhmä, sujui aikaan 2.25, antoi odottaa hyvää kesää ajatellen. Kausi alkoi 8.4. Vermossa helpolla voitolla ajalla 2.38. Keskinopeita lähtöjä ehdittiin sitten ajella keväällä 5, kovimpana aikana 2.28 (jonka päällä ennätys haluttiin myös pitää Poni-Hollolaa ajatellen). Poni tuntui hyvältä startteihin ja kovasti odotettiin Poni-Kymin ryhjäajoa.

Pari viikkoa ennen Poni-Kymiä kävimme radalla, ja kun poni paineli kierroksen menemään 2.17 "käsijarru" päällä, toiveet oikeasti tuosta ME-ajasta heräsivät, toki pienin varauksin.

Sitten se päivä koitti, poni oli suorastaan jäätävä lämmityksestä. Olisi mukana tietää, kuinka kovaa se otti palaa lämpässä (vaikkakin levisi vähän väliä laukalle, kun kävi niin kierroksille), uskaltaisin väittää ettei ollut 2 minuuttia kovin kaukana. Startissa pitikin ottaa kiihdytys vähän varman päälle, että poni jotenkin edes pysyisi maanpinnalla. Se, mitä avauspuolikas oli, ei olisi kukaan uskaltanut edes villeimmissä unelmissaan odottaa, 1. 500m aikaan 2.10! Hyvä tempo säilyi maaliin asti Etan ja Fasun seuratessa tuntumassa. Loppuaika oli uskomaton 2.11,2a ja uusi ME! Poni oli sinä päivänä todellakin parhaimmillaan, olisi ollut mielenkiintoista tietää, miten lujaa se olisi mennyt kirittäjän kanssa...
2.11,2a

Seurasi pieni tauko ja kuukauden päästä yksi kesän kohokohdista, Poni Suur-Hollola. Tuloksena kauden 7. ja 16. peräkkäinen, mutta samalla myös kauden viimeinen voitto. Poni teki täydellisen soolojuoksun, vain Apassin noustessa lopussa tuntumaan. Aika 2.20.

Kuukauden verran oli taas starttiväliä ja seuraavana Kouvolan poniravit. Tuloksena tiukka tappio Apassille, mutta tuloksena uusi ME 2.16,4. Keulasta poni heitti kuitenkin ihan löysäksi, vaikka oli ihan hyvä toinen.
SM 2009

Viikon päästä SM, ja tämän viikon aikana tapahtui jotakin. Ilmeisesti poni oli saanut jostain kurkunpääntulehduksen, joka näkyi vasta startissa. Tuloksena 5. sija kovassa ryhmässä, kuitenkin ihan hienolla ajalla 2.18. Lämpän jälkeen olin vähän epäileväinen ja heti auton irrotessa kävi selväksi, ettei aivan kaikki ole nyt kunnossa. Vajaa kierros ajettuna harkitsin jo keskeyttämistä, mutta koska välit olivat isot molempiin suuntiin, ajattelin ajaa maaliin asti.

Poni piti lähes 2kk:n paussin, vasta reilu kuukauden jälkeen se alkoi olla yhtään eloisan oloinen edes hölkkälenkeillä. Poni alkoikin treenata ihan kivasti ja positiivisin mielin kohti Turkua. Siellä kuitenkin poni oli jumissa selästä, viikkoa edeltänyt klippaus sai ponin palelemaan ja lihakset jumiin. Ponia hierottiin ja ihan toiveikkaina suunnattiin kohti muutamaa starttia vielä. Jokin osa ponista kuitenkin puuttui, se ei enää ollut se Rolle mikä oli Kouvolan huimassa juoksussaan. Kauden päätöksessä poni puristi rehdisti toiseksi, mutta 5s vauhdeista oli kadoksissa.

Toki poni on tehnyt aivan uskomattoman kauden 5 vuotiaaksi nuorukaiseksi, etenkin juuri tämän kauden ollessa monelle "ikäluokkatähdelle" suuri floppi. Poni alitti vanhoja SE-aikoja 6 kertaa ja hipo niitä vielä kerran, mikä on sinänsä jo kunnioitettava tulos. Yllättävän hyvin se kesti harppauksen kivenkoviin avoimiin lähtöihin. Kuitenkin ensimmäisen kerran eläissään tänä syksynä poni on joutunut oikeasti juoksemaan niin, että joutuu koville eikä enää riitä kun vähän hölkkäilee.

Kauden saldo 12 7-2-0 2.11,2a 2.16,4 ja 1365€.

Viime viikkoina Rolle on ainakin ollut niin oma itsensä, kaikkine metsäreissuineen ja sattumuksineen, että ihan positiivisin mielin suuntaan kohti seuraavaa kautta. Se, palaako poni omalle tasolleen, jää nähtäväksi. Jospa ikä ja rutiini toisivat varmuutta tuolla tasolla ja poni pystyisi kilpailemaan tasaisesti lähellä 2.15 tasoa.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.