IRC-Galleria

Selaa blogimerkintöjä

Kausi 2009, FanniKeskiviikko 23.12.2009 22:05

12.4.2009 Näin Fannin myynti-ilmoituksen ja tiesin heti, että tuo poni on PAKKO saada. Ja ei siinä mennyt kuin alle 2 viikkoa, kun poni pihassa seisoi. Lihava, karvainen, kunnoton poni, mutta niin suloinen tamma. :) 8v poni, joka oli 3 vuotta seisonut, pari varsaa tehnyt ja 2.40 ennätykseltään. "Jos sen vaikka loppuvuodesta starttiin saisi..."
:)

Poni oli alusta asti oikein mukava ajaa ja käsitellä, ihan varovasti sitä alettiin treenailla. Omat ongelmansa toi valtava maha, minkä takia esim. mahavyö hankasi kainalon auki.

N. kuukauden treenin jälkeen ensimmäisen kerran ajoin hieman reippaamman pätkän ponilla ja sanoin, että tämä poni tulee menemään alta 2.30 vielä tällä kaudella. Kesäkuun alussa ensimmäisen kerran käytiin radalla ja poni meni pidellen 2.33. Ponihiiteille osallistuttiin kesäkuun lopussa ja Mammutti painatti silloin 2.29 eli starttikunnossa alettiin olla jo. ;)
Mitennii ponil oli menohaluja? :D

Kausi avattiin Suur-Hollola päivänä Lahdessa, voitolla ja uudella ennätyksellä 2.37. Koska Rolle ei enää Kouvolan montéen mukaan mahtunut ja tamma toimi ratsastaessa ihan kivasti, päätettiin se ilmoittaa sinne sitten. Viivi ratsasti tammaa hienosti, tuloksena voitto uudella SE-ajalla 2.33,4m.
1. / m2.33,4, SE! :)

Vähän tulisuuttaan tamma näytti seuraavassa startissaan Loviisassa, kun kävi startissa niin kierroksilla, että jäi vaan ihan pomppimaan laukkaa paikalleen. Taisi ensimmäisen 200m aikana laukata 200m ja jäi 50m seuraavan perään. Noh, sitten tamma ryhdistäytyi ja kiersi takasuoralla 15 ponin ohi keulaan. :)
2.16,5a :))

Kouvolan poniravien ryhmäajoa odotin kovasti - pääsisi auton takaa vähän katsomaan miten poni kulkee. Ennen starttia poni tuntui treenissä hyvältä ja sanoinkin tytöille, että tämä pääsee alta 2.20, mutta tuskin se siihen vielä startissa yltää. Mutta kuinka kävikään, tuloksena murskavoitto upealla ajalla 2.16,5a, mistä viimeiset 800m 2.14.

Yksi kauden kohokohdista oli montén SM-kisa, jonka Viivi ja Fanni voittivat taas ylivoimatyyliin kotiin hienosti, tehden uuden SE:n 2.28,9am.

Loppusyksystä tuli taas uusi ongelma, ponin suu. Nyt sitä on jouduttu viimeiset 3kk ajamaan kotoa käytännössä riimusta, suu tuntuu aukeavan heti, kun pistää kuolaimen suuhun. Startteja on kuitenkin pystytty jonkin verran ajamaan, sen verta on kestänyt ja toivottavasti alkaisi olemaan jo ihan normaali. Toinen ongelma on se, että poni käy yksinkertaisesti niin kierroksilla.

Kauden toinen iso voitto oli alkutalvesta ajettu Ponien Tammer-ajo, jonka voitto irtosi tuloksella 2.25,8. Koska starttiin valmistautuminen oli ollut aika puolitehoista ja suu ja kierroksillä käynti aiheutti ongelmia, olin hieman epäileväinen ja vielä lämpän jälkeen sanoin, ettei poni ole nyt missään alta 2.20 kunnossa. Kuitenkin 3. puolikas mentiin aikaan 2.19, eli poni kyllä osaa ravata oikeassa paikassa.
Hih! :' D

Kauden viimeinen startti ja samalla 10. peräkkäinen voitto irtosi Vermossa. Tamma kävi kuitenkin niin ylikierroksilla, etten voinnut kertaakaan sitä käskeä koko kierroksen aikana. Tuolla tasolla se on vielä riittänyt, mutta olisihan se mukava, että voisi edes vähän imutella startissa... ;)

Upean kauden saldoksi tuli 10 starttia ja yhtä monta voittoa ennätyksin 2.16,5a, 2.25,8, 2.28,9am ja 2.33,4m. Rahaa poni juoksi 1290€.
Kantakirjaus, 39p ja IIp

Poni myös kantakirjattiin hienosti pisteillä 39 ja II-palk.

Kausi 2010 olisi tarkoitus aloittaa heti tammikuussa ja ajaa kilpaa, kunhan vaan suu kestää ja poni pysyy hanskassa. Pienenä haaveena olisi päästä hätyyttelemään SE-aikoja, mutta ne voivat jäädä kauaskin.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.