IRC-Galleria

Selaa blogimerkintöjä

:DTorstai 24.12.2009 17:15

Hahaa, sain aikaan oikein kausi 2009-tarinoiden suman ;)

Kausi 2009, FanniKeskiviikko 23.12.2009 22:05

12.4.2009 Näin Fannin myynti-ilmoituksen ja tiesin heti, että tuo poni on PAKKO saada. Ja ei siinä mennyt kuin alle 2 viikkoa, kun poni pihassa seisoi. Lihava, karvainen, kunnoton poni, mutta niin suloinen tamma. :) 8v poni, joka oli 3 vuotta seisonut, pari varsaa tehnyt ja 2.40 ennätykseltään. "Jos sen vaikka loppuvuodesta starttiin saisi..."
:)

Poni oli alusta asti oikein mukava ajaa ja käsitellä, ihan varovasti sitä alettiin treenailla. Omat ongelmansa toi valtava maha, minkä takia esim. mahavyö hankasi kainalon auki.

N. kuukauden treenin jälkeen ensimmäisen kerran ajoin hieman reippaamman pätkän ponilla ja sanoin, että tämä poni tulee menemään alta 2.30 vielä tällä kaudella. Kesäkuun alussa ensimmäisen kerran käytiin radalla ja poni meni pidellen 2.33. Ponihiiteille osallistuttiin kesäkuun lopussa ja Mammutti painatti silloin 2.29 eli starttikunnossa alettiin olla jo. ;)
Mitennii ponil oli menohaluja? :D

Kausi avattiin Suur-Hollola päivänä Lahdessa, voitolla ja uudella ennätyksellä 2.37. Koska Rolle ei enää Kouvolan montéen mukaan mahtunut ja tamma toimi ratsastaessa ihan kivasti, päätettiin se ilmoittaa sinne sitten. Viivi ratsasti tammaa hienosti, tuloksena voitto uudella SE-ajalla 2.33,4m.
1. / m2.33,4, SE! :)

Vähän tulisuuttaan tamma näytti seuraavassa startissaan Loviisassa, kun kävi startissa niin kierroksilla, että jäi vaan ihan pomppimaan laukkaa paikalleen. Taisi ensimmäisen 200m aikana laukata 200m ja jäi 50m seuraavan perään. Noh, sitten tamma ryhdistäytyi ja kiersi takasuoralla 15 ponin ohi keulaan. :)
2.16,5a :))

Kouvolan poniravien ryhmäajoa odotin kovasti - pääsisi auton takaa vähän katsomaan miten poni kulkee. Ennen starttia poni tuntui treenissä hyvältä ja sanoinkin tytöille, että tämä pääsee alta 2.20, mutta tuskin se siihen vielä startissa yltää. Mutta kuinka kävikään, tuloksena murskavoitto upealla ajalla 2.16,5a, mistä viimeiset 800m 2.14.

Yksi kauden kohokohdista oli montén SM-kisa, jonka Viivi ja Fanni voittivat taas ylivoimatyyliin kotiin hienosti, tehden uuden SE:n 2.28,9am.

Loppusyksystä tuli taas uusi ongelma, ponin suu. Nyt sitä on jouduttu viimeiset 3kk ajamaan kotoa käytännössä riimusta, suu tuntuu aukeavan heti, kun pistää kuolaimen suuhun. Startteja on kuitenkin pystytty jonkin verran ajamaan, sen verta on kestänyt ja toivottavasti alkaisi olemaan jo ihan normaali. Toinen ongelma on se, että poni käy yksinkertaisesti niin kierroksilla.

Kauden toinen iso voitto oli alkutalvesta ajettu Ponien Tammer-ajo, jonka voitto irtosi tuloksella 2.25,8. Koska starttiin valmistautuminen oli ollut aika puolitehoista ja suu ja kierroksillä käynti aiheutti ongelmia, olin hieman epäileväinen ja vielä lämpän jälkeen sanoin, ettei poni ole nyt missään alta 2.20 kunnossa. Kuitenkin 3. puolikas mentiin aikaan 2.19, eli poni kyllä osaa ravata oikeassa paikassa.
Hih! :' D

Kauden viimeinen startti ja samalla 10. peräkkäinen voitto irtosi Vermossa. Tamma kävi kuitenkin niin ylikierroksilla, etten voinnut kertaakaan sitä käskeä koko kierroksen aikana. Tuolla tasolla se on vielä riittänyt, mutta olisihan se mukava, että voisi edes vähän imutella startissa... ;)

Upean kauden saldoksi tuli 10 starttia ja yhtä monta voittoa ennätyksin 2.16,5a, 2.25,8, 2.28,9am ja 2.33,4m. Rahaa poni juoksi 1290€.
Kantakirjaus, 39p ja IIp

Poni myös kantakirjattiin hienosti pisteillä 39 ja II-palk.

Kausi 2010 olisi tarkoitus aloittaa heti tammikuussa ja ajaa kilpaa, kunhan vaan suu kestää ja poni pysyy hanskassa. Pienenä haaveena olisi päästä hätyyttelemään SE-aikoja, mutta ne voivat jäädä kauaskin.

Kausi 2009, RolleKeskiviikko 23.12.2009 21:41

Kausi toi mukanaan Rollen kanssa niin onnea kuin epäonneakin.

Joskus reilu vuosi sitten, kauden 2008 jälkeen kun jäätiin tauolle, sanoin vitsillä tytöille, että "ensi kaudella otetaan Rollen kanssa tavoitteeksi sitten uusi ME, alle 2.17 kun menisi..." Lähinnä tuo ajatus nauratti, vaikka tiesin silloin, että ponilla riittää kapasiteettia tuohon, jos vain kaikki sattuu kohdilleen.
Suihkukone ;) Eka hiitti 5 kuukautee :)

WRUUUUUM!

Talvi oltiin treenailtu ja maaliskuun alussa ensimmäinen kunnon hiitti, ponihiiteillä 1100m ryhmä, sujui aikaan 2.25, antoi odottaa hyvää kesää ajatellen. Kausi alkoi 8.4. Vermossa helpolla voitolla ajalla 2.38. Keskinopeita lähtöjä ehdittiin sitten ajella keväällä 5, kovimpana aikana 2.28 (jonka päällä ennätys haluttiin myös pitää Poni-Hollolaa ajatellen). Poni tuntui hyvältä startteihin ja kovasti odotettiin Poni-Kymin ryhjäajoa.

Pari viikkoa ennen Poni-Kymiä kävimme radalla, ja kun poni paineli kierroksen menemään 2.17 "käsijarru" päällä, toiveet oikeasti tuosta ME-ajasta heräsivät, toki pienin varauksin.

Sitten se päivä koitti, poni oli suorastaan jäätävä lämmityksestä. Olisi mukana tietää, kuinka kovaa se otti palaa lämpässä (vaikkakin levisi vähän väliä laukalle, kun kävi niin kierroksille), uskaltaisin väittää ettei ollut 2 minuuttia kovin kaukana. Startissa pitikin ottaa kiihdytys vähän varman päälle, että poni jotenkin edes pysyisi maanpinnalla. Se, mitä avauspuolikas oli, ei olisi kukaan uskaltanut edes villeimmissä unelmissaan odottaa, 1. 500m aikaan 2.10! Hyvä tempo säilyi maaliin asti Etan ja Fasun seuratessa tuntumassa. Loppuaika oli uskomaton 2.11,2a ja uusi ME! Poni oli sinä päivänä todellakin parhaimmillaan, olisi ollut mielenkiintoista tietää, miten lujaa se olisi mennyt kirittäjän kanssa...
2.11,2a

Seurasi pieni tauko ja kuukauden päästä yksi kesän kohokohdista, Poni Suur-Hollola. Tuloksena kauden 7. ja 16. peräkkäinen, mutta samalla myös kauden viimeinen voitto. Poni teki täydellisen soolojuoksun, vain Apassin noustessa lopussa tuntumaan. Aika 2.20.

Kuukauden verran oli taas starttiväliä ja seuraavana Kouvolan poniravit. Tuloksena tiukka tappio Apassille, mutta tuloksena uusi ME 2.16,4. Keulasta poni heitti kuitenkin ihan löysäksi, vaikka oli ihan hyvä toinen.
SM 2009

Viikon päästä SM, ja tämän viikon aikana tapahtui jotakin. Ilmeisesti poni oli saanut jostain kurkunpääntulehduksen, joka näkyi vasta startissa. Tuloksena 5. sija kovassa ryhmässä, kuitenkin ihan hienolla ajalla 2.18. Lämpän jälkeen olin vähän epäileväinen ja heti auton irrotessa kävi selväksi, ettei aivan kaikki ole nyt kunnossa. Vajaa kierros ajettuna harkitsin jo keskeyttämistä, mutta koska välit olivat isot molempiin suuntiin, ajattelin ajaa maaliin asti.

Poni piti lähes 2kk:n paussin, vasta reilu kuukauden jälkeen se alkoi olla yhtään eloisan oloinen edes hölkkälenkeillä. Poni alkoikin treenata ihan kivasti ja positiivisin mielin kohti Turkua. Siellä kuitenkin poni oli jumissa selästä, viikkoa edeltänyt klippaus sai ponin palelemaan ja lihakset jumiin. Ponia hierottiin ja ihan toiveikkaina suunnattiin kohti muutamaa starttia vielä. Jokin osa ponista kuitenkin puuttui, se ei enää ollut se Rolle mikä oli Kouvolan huimassa juoksussaan. Kauden päätöksessä poni puristi rehdisti toiseksi, mutta 5s vauhdeista oli kadoksissa.

Toki poni on tehnyt aivan uskomattoman kauden 5 vuotiaaksi nuorukaiseksi, etenkin juuri tämän kauden ollessa monelle "ikäluokkatähdelle" suuri floppi. Poni alitti vanhoja SE-aikoja 6 kertaa ja hipo niitä vielä kerran, mikä on sinänsä jo kunnioitettava tulos. Yllättävän hyvin se kesti harppauksen kivenkoviin avoimiin lähtöihin. Kuitenkin ensimmäisen kerran eläissään tänä syksynä poni on joutunut oikeasti juoksemaan niin, että joutuu koville eikä enää riitä kun vähän hölkkäilee.

Kauden saldo 12 7-2-0 2.11,2a 2.16,4 ja 1365€.

Viime viikkoina Rolle on ainakin ollut niin oma itsensä, kaikkine metsäreissuineen ja sattumuksineen, että ihan positiivisin mielin suuntaan kohti seuraavaa kautta. Se, palaako poni omalle tasolleen, jää nähtäväksi. Jospa ikä ja rutiini toisivat varmuutta tuolla tasolla ja poni pystyisi kilpailemaan tasaisesti lähellä 2.15 tasoa.

Kausi 2009, MuppeKeskiviikko 23.12.2009 21:19

Mupen aktiivikilpaura on ollut ohi jo pitkän aikaa ja viime syksyn jälkeen on ollut epävarmaa, tuleeko poni enää juoksemaan kilpaa. Puolitehotreenillä se kuitenkin 3 starttia juoksi, ajoin 2.36,5aly ja 2.37,5ly eli ihan ponin omaan tasoon nähden hyvin.

Odotuksia ei kaudelle siis ollut ja 31.10.2009 Muppe juoksi uran viimeisen ravistarttinsa, ainakin minun käsistä ja ajamana.
Kouvola 31.10.2009, yhteisen uran päätös

Kiitos Hennalle hyvästä ohjastuksesta Poni-Kymissä. :)

Kausi 2009Keskiviikko 23.12.2009 21:15

Florian
Nyt on sitten tämä, samalla viimeinen kokonainen kausi, ponien kanssa takana. Ja ei voi muuta sanoa, kuin huh huh kuinka uskomattoman upea vuosi oli. Viime vuoden 13 voittoa oli jo todella hienoa ja silloin oli puhe, ettei tälläistä kautta tule toista ja jalat maassa kohti ensi vuotta. Mutta kuinka kävikään...
Gunpower

Vuosi alkoi hieman ikävästi, ponien ajamiset kokonaan tammikuuksi, kun solisluu murtui. Omat ponit oli lomalla ( ja muut onneksi treenasivat niitä ) silloin eikä lähtöjä olisi muutenkaan kyllä oikeastaan ollut...
Pikebay's Wille

Kausi alkoi V.V. Taikan kanssa 2. ja heti perään voitolla. Sama, aivan uskomaton tahti jatkui ja parhaimmillaan oli 7 voittoa putkeen minulla. Ensimmäinen toton ulkopuolinen sijoitus tuli vasta 7.7. Ruutin kanssa. Huima tahti eri ponien kanssa jatkui kuitenkin koko kauden ja lopputuloksena 52 starttia, 23 voittoa, 8 kakkosta ja 2 kolmosta ja rahaa ajettuna sisään peräti 3713€! Koko kaudella vain 7 rahatonta starttia.
Carat

Voittajakehään pääsin kaartamaan seuraavien ponien kanssa: Broängens Ghosakrama, Ekslätts FanIdole, Gunpower, Florian, V.V. Taika ja Dust Mane. Virallisia startteja näiden lisäksi ajoin: Pikebay's Wille, Carat, Helmiäinen, Heinäahon Rikhart, Matador, Ferie Swe, Aarteen Hemuli, Jussilan Mustafa ja Broängens Mittimellan.
Matador

Valmentajanakin kausi oli hieno, 26 starttia, 18-2-0 ja 2755€. Eikä se hullummin mennyt omistajankaan näkykulmasta, 2 ponin saldo 22 starttia, 17-2-0 ja 2655€.
Helmiäinen :)

Enää on sitten 5,5kk aikaa näiden pikku palleroiden kanssa kisata, tavoitteena 50 voiton raja (nyt 49 ;D).
Dust Mane

Kiitos kaikille ponien omistajille, valmentajille, hoitajille ja muille yhteistyökumppaneille kaudesta 2009! :)
Ferie Swe

Broängens Mittimellan

V.V. Taika

Taitavaa!Keskiviikko 23.12.2009 19:42

Tänään tuloksena Vermosta

3 Gunpower / Henna Pakkanen Poissa hll

Nyt tulokset on kyllä jo korjattu ihan oikein... :D

Wau :oKeskiviikko 23.12.2009 14:23

Ennenkin olen kyseisen ratsukon ratoja katsonut ihaillen, mutta on tämä kyllä aivan omaa luokkaansa.

Edward Galin ja Totilaksen Lontoon ennätysrata oli kyllä aivan upea, miten hevonen voi liikkua noin hienosti ja RENNOSTI. Ei ole yhtään sellaista jännittyneisyyttä mitä monella tuon tason hevosella näyttäisi olevan. Hevonen menee aivan kuin vähän hölkkäilisi. Ihan kuin hidastettua kuvaa katsoisi piaffeissa jne. Taitaa olla kouluratsastuksen todellinen malliesimerkki. :)

http://www.youtube.com/watch?v=vEvGcIVoHW4

Ei ihan miun päiväTorstai 17.12.2009 16:46

Tänään ei oikein ole mennyt putkeen.

Yhä kipeänä ja arvauskeskuksestakaan ei ollut mitään apua.

Ulkona on kylmä, hrrrr.

Ja tuon ajokortin kanssakin ollut niin paljon ongelmia, nyt ne on hukannut miun passikuvan sieltä. -.-' Ehdin jo pelästyä, kun soittivat poliisilaitokselta, että mitä mie oon nyt tehny :o

Ja sitten Hippos taas tapansa mukaan osaa hoitaa asiansa niin hienosti, että ihan kateeksi käy.

Kohta pitäis lähteä raveihin illaksi.

Ainoa hyvä puoli on se, että seuraavan kerran koulua 4.1. ja sängyn pitäisi tulla huomenna, saa nähdä.

Niin ja Lorellakin jotain virustautia ollut, onneksi parempi ollut jo, mutta verikokeet paljastin sen mitä epäilinkin. Että näin :D

Kauden 2009 päätösKeskiviikko 16.12.2009 14:52

1. ponilähtö klo 17:20 A-Ponit tasoitusajo 1100 m Vermon Ravinuorten joululähtö p. 2.45.0 + 20 m/ 3,0 s P. 120 e.

1 Svedens Medalj / Toni Multanen 1100: 1 3.01,9aly 2.45,9ly 833 €
2 Cantore / Ilona Kuhna 1100: 2 2.49,5ake 2.47,5ly 720 €

3 Gunpower / Henna Pakkanen 1100: 3 2.45,4ake 2.48,0ly 660 €

4 Nappe SWE / Janniina Helenius 1120: 1 2.43,4ly 1 115 €
5 Impala 1024 SH / Melina Mauno 1120: 2 2.39,4ake 2.42,7ly 1 036 €
6 Hurja-Severi / Jutta Salmi 1140: 1 2.43,3ake 2.40,9ly 2 599 €
7 Mollamaija / Hanna Salkolahti 1180: 1 2.34,3ke 1 799 €
8 Johannesbergs Lexus / Teemu Tuomikoski 1200: 1 2.59,1aly 2.30,6ke 1 838 €
9 Fruitbat / Nikita Sundholm 1200: 2 2.36,4ake 2.32,0ly 858 €
10 Mantella / Ilona Sulku 1220: 1 2.28,7ake 2.28,8ly 822 €

8kkKeskiviikko 09.12.2009 23:24

Hihii :) <3
Love you <3