IRC-Galleria

Hofferi

Hofferi

vannoutunut galtsulainen ja vippi siirtyi feispuukkiin galtsun uudistuksen takia.



Varoitus! Sivulla on kuvia, jotka saattavat järkyttää.

Lemmikkisi ruokinta on keskeinen osa rakkaan ystäväsi hyvinvointia. Tänä päivänä markkinoilla on tarjolla enemmän mitä koskaan aikaisemmin erilaisia ruokia ja ravintotuotteita lemmikeille. Miljardit eurot liikkuvat näillä markkinoilla. Kenelle sinä annat rahasi?






Valitettavasti kaikkein tunnetuimmat ja arvostetuimmat brandit syyllistyvät poikkeuksetta raakoihin ja julmiin eläinkokeisiin testatessaan uusia tuotteita sekä niissä olevien ainesosien vaikutusta lemmikkeihin. Lähes kaikki kokeisiin joutuvat kissat ja koirat elävät koko elämänsä pimeydessä ja päivittäisten testien sekä kokeiden alaisina esimerkiksi IAMS/Eukanuba (omistaja P&G Procter and Gamble - www.pg.com) koelaboratoriossa olevilta koirilta on leikattu äänihuulet, jotta ne eivät haukkuessaan häiritse työntekijöitä. Lisäksi koirilta leikataan toistuvasti reisistä koepaloja, eikä haavoja sidota tai suojata millään tavoin. Nestlé Purina puolestaan piti 9:ää Beaglea eristyksissä 15 viikkoa, jonka aikana niiden ruokavalio vaihdettiin joka kolmas viikko. Koirat kärsivät pahoista oireista ripulin ohella mm. sosiaalisesta häiriökäyttäytymisestä, koska eivät saaneet toteuttaa luonnollisia tarpeitaan.

Valitettavasti edellä kuvattuja testejä tehdään jatkuvasti eri puolilla maailmaa laboratorioissa ja yhteistyössä monien tunnettujen yliopistojen kanssa uusien erilaisten tuotteiden markkinoille saattamiseksi. Se mitä koira tarvitsee ravinnokseen on ollut jo kauan tiedossa. Tarpeettoman väkivallan jatkuva tuottaminen ruokia ja ruoka-aineita testattaessa ei voi olla puolusteltavissa millään tavoin. Tämän sivun tiedot on kerätty eri eläinsuojelujärjestöiltä ja viranomaisilta. Sivun lopussa on linkit em. lähteisiin, joista saat arvokasta lisätietoa. Sinulla kuluttaja on velvollisuus päättää ja vaikuttaa mitä ostat.

Ohessa on kuvia videosta, jonka erään järjestön työntekijä oli kuvannut salaa IAMS:in laboratoriossa. Videon voi ladata koneelle kokonaisuudessaan PETA:n sivuilta (Video).

“Useimmissa tapauksissa kyseiset koirat “kennelöidään” suurimmaksi osaksi niiden elinajasta, ellei jopa koko niiden elämäksi. Sosiaalisille ja kotieläimiksi tarkoitetuille eläimille kuten koira, tällaiset olosuhteet ovat sopimattomat. Tällaiset olosuhteet eivät takaa riittävää henkistä, fyysistä ja sosiaalista stimulaatiota. Lukuisat testit ja kokeet osoittavat että koiran kotiympäristöllä on merkittävä vaikutus, ei pelkästään koiran hyvinvointiin, vaan myös sen fysiologisiin toimintoihin kuten esim. immuunijärjestelmään. Nämä vaikutukset näyttäisivät nostattavan epäilyksiä eläinkokeissa saatuja tuloksia kohtaan, ravintoon tai koiran muuhun hyvinvointiin liittyviin asioihin. Lähes kaikissa tapauksissa, koirat ovat useiden erilaisten toimenpiteiden kohteina vain välittääkseen dataa tai määrittääkseen ruokavalion vaikutuksia. Esimerkiksi verikokeet, peräruiskeet, tähystykset ja monet muut ovat usein toistuvia rutiininomaisia toimenpiteitä joita koirat kohtaavat päivittäin. On todennäköistä, että koirat kokevat kipua ja epämukavuutta huolimatta siitä, että sitä yritettäisiin välttää. Koska tällaiset toimenpiteet eivät ole välttämättömiä koirien terveyden ja hyvinvoinnin osalta sinänsä, mitkään kipukokemukset, vaikka miten pienet, eivät voi olla eettisesti puolusteltavissa tai anteeksi annettavissa.”

Nedim C. Buyukmihci, V.M.D. Professor of Veterinary Medicine (Emeritus), University of California

!! Tässä lista suuryrityksistä ja merkkibrandeista, jotka ovat todistetusti käyttäneet tuskaa aiheuttavia eläinkokeita valmistaessaan ja testatessaan tuotteitaan, ja joilta ei ole saatu todisteita näiden kokeiden lopettamisesta kaikissa tutkimusyksiköissään.

Nestlé Purina Petcare/Friskies Alpo, Bonio, Felix, Go Cat, Gourmet, Omega Complete, Proplan, Spillers, Vital Balance, Winalot

Hill's Pet Nutrition Hill's Science Diet

IAMS/Eukanuba

Pedigree, Masterfoods (Mars Inc.) Bounce, Cesar, Chappie, Frolic, James Wellbeloved, Katkins, Kitekat, Pal, Pedigree Chum, Royal Canin, Sheba, Whiskas

Onneksi on myös paljon lemmikkien ruokamerkkejä, joiden valmistus ja tutkiminen ei pidä sisällään epäeettisiä toimia. Sinulla on kuluttaja vastuu saada tietoa onko ostamasi ruoka valmistettu eettisiä arvoja kunnioittavasti. Varmista aina pakkauksen tuoteselostuksen sisältö ja etsi tietoa valmistajasta, ota kontakti suoraan ruoan valmistajaan, mieluiten tehtaaseen jossa sitä tehdään ja vaadi takuutodistus siitä, että heidän tekemänsä tuotteet ovat nk "Cruelty Free" - tuotteita.

Lukuisat eläinsuojelujärjestöt maailmalla ovat tutkineet ja taistelleet eettisen valmistusprosessin puolesta. Olemme pyytäneet selvityksiä ruoan valmistusprosesseista myös kotimaisilta maahantuojilta ja valmistajilta. Olemme kysyneet kirjeissä, sähköposteissa ja puhelinsoitoissa tekevätkö/teettävätkö ko. yritykset tuskallisia eläinkokeita tuotteidensa valmistusprosessien aikana. Poikkeuksetta kaikkien merkkien osalta eläimille tehdään nk. maistuvuustestejä eli ne syövät testattavaa muonaa ja myöhemmin niiden ulosteet analysoidaan.

HUOM! Tilanne 5.10.2005. Seuraavat tahot ovat vastanneet kyselyymme/kuluttajien tiedusteluihin ja toimittaneet eettisyystodistuksen eläinkokeiden osalta.
SYMPPIS OY (mm. Naturediet)

Takuutodistus (PDF)
JOSERA

Takuutodistus (PDF)
MASTERY

Takuutodistus (PDF))
BENTO KRONEN

Takuutodistus (PDF)
MERA DOG

Takuutodistus (PDF)
HUSSE

Takuutodistus (PDF)
SHETLAND Oy (Eagle ruoat) Uusi !

Takuutodistus (PDF)











Mainittakoon, että esim. Symppis Oy:n Naturediet oli ensimmäinen eläinsuojelujärjestön virallisesti hyväksymä tuote Suomen markkinoilla - BUAV (British Union for the Abolition of Vivisection).

29.9.2005 HUOM!!!! Onko tässä todellakin kaikki? Entä jos haluan, että koirani on myös vegaani, löytyyko sellaista ruoan valmistajaa? Kyllä. Tästä voit ladata/lukea PETA:n listaamia yrityksiä ja valmistajia, jotka täyttävät heidän tarkat kriteerit eettisyyden suhteen.

!! NUTRO CHOICE on poistettu listalta (14.7.2005) takuutodistuksen esittämisestä huolimatta. Yhdistys sai PETA:n tutkijalta Chris Fordilta sähköpostin, jossa hän esittää lyhyen perustelun, miksi Nutro tulisi ottaa pois listaltamme. Lataa/lue sähköposti tästä. Chrisin esittämä AAFCO on määritellyt tiettyjä testimalleja, jotta valmistajat saisivat parhaat mahdolliset tulokset aikaiseksi. Kuitenkaan ko. testit eivät ole tarpeellisia oikean tiedon saamiseksi.

Voit ladata vastaukset/takuutodistukset luettavaksi - Klikkaa kunkin valmistan "Takuutodistus" - kohtaa hiiren oikealla näppäimällä ja valitse "Tallenna nimellä"/"Save Picture As" sekä sen jälkeen kohde koneeltasi, jonne haluat tiedoston tallentaa.) Tiedoston avaamisen tarvitset Acrobat Reader- ohjelman. Jos sellaista ei ole koneellasi, sellaisen saat Adobe Finlandin kotisivuilta ilmaiseksi klikkaamalla Adoben kuvaketta.

Olemme itse tarkastaneet tällä sivulla esiintyvät väitteet vähintään kahdesta eri lähteestä eri järjestöjen sivuilta sekä suorilla kontakteilla valmistajiin.

Suosittelemme myös tutustumaan Ulla Kivimäen tekemään kirjaan "Koiran luonnonmukainen hoito" (ISBN 952-99066-1-7), jota saa hyvin varustetuista kirjakaupoista. Kirjaa kannattaa myös kysyä paikkakuntasi kirjastosta. Lisätietoa lemmikkien ruoista ja valmistusmenetelmistä sekä tietoa eettisesti valmistetuista vastaavista tuotteista saat alla olevista linkeistä. Sivut ovat kaikki englannin kielellä.

British Union for the Abolition of Vivisection (BUAV) ::::: Stevenage Animal Rights ::::: Nexus Magazine

People for the Ethical Treatment of Animals (PETA) ::::: Europa Pet Foods Ltd

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.