IRC-Galleria

Hopeadelfiini

Hopeadelfiini

If you plan on being anything less than you are capable of being, you will propably be unhappy all the days of your life

Selaa blogimerkintöjä

Oli kiva olla synttärisankari :)Sunnuntai 05.09.2010 15:41

Juhlittiin jo perjantaina ni sit kokeilin tehä siankärsämöteetä jos se auttais muiden krapulaan vaikken oikein tienny miten sitä pitäis tehä :) mut hyvin se onnistu! :) siitä tuli jopa teen näköistä ku se oli vihreetä ja se tuoksu jolleki :) mut ei se näköjään niiden pahaan oloon auttanu :D

Sit pelasin Red dead redemptionia mikä on hyvä peli! :) Ku kaveri toi pleikkarin mukana ni sain vähä kokeilla :) siinä on kiva vaan seikkailla ja tehä kepposia ku tönäsee jonku maahan ni lähtee juokseen :D Oli kiva ratsastaa hepalla ja söpöjä hauvoja vaeltelee kaduilla :) Sit menin lehmäaitaukseen ni joku lehmä vaan hyökkäs mun kimppuun :D voisinki taas mennä pelaan! :)

Huomenna alkaa koulu :)Keskiviikko 01.09.2010 20:15

kivvaa :) Ja kiva ku tulee syksy ja talvi! :) on pimeetä ja mystistä ja kiva pitää pipoja ja hanskoja! :) ja eri värejä luonnossa ^^ ja näkyy tähtitaivas :) ja on raikas ilma =)

Jyväskylästä :)

Mietteitä omistamisesta :)Keskiviikko 25.08.2010 15:31

Määrittelemme monia asioita sanan "minun" mukaan: esineellä, esim. autolla ei ole arvoa emmekä välitä mitä sille tapahtuu jos se vain on, mutta heti jos omistamme sen eli se on minun, välitämme siitä. Sama koskee ihmisiä; jos kadulla tulee ihminen vastaan, harvoin hänestä sen enempää välitämme, mutta jos saisimme kuulla sen ihmisen olevan vaikka veljemme, kiinnostuksemme heräisi ja haluaisimme tutustua siihen ihmiseen, olisihan se "minun" veljeni.

Tuo asia on kyllä itsestäänselvää, mutta asioiden määritteleminen omistamisen ja minuuden mukaan tuo ongelmia ja ahdistusta. Seurustelusuhteessa tämä tulee hyvin esille: emme ole mustasukkaisia siitä, jos kaverimme flirttailee jollekin, mutta jos "oma" seurustelukumppani tekee niin, saatamme tuntea mustasukkaisuutta.

Jos alamme miettimään, mitä omistaminen oikeastaan on, tulen ainakin itse siihen päätökseen, että sitä ei oikeasti ole olemassa. Kuvittelemme, että pöydällä oleva kirja on minun, mutta se on vain mielessämme. Jos toinen ihminen tulee huoneeseen ja näkee pöydällä kirjan, ei hän voi sanoa että se on meidän kirjamme jos ei sitä tiedä. Jos myymme kirjan, se ei omasta mielestämme kuulu enään itsellemme. Kirja ei mitenkään konkreettisesti siis ole meidän, se on vain oma illuusiomme. Urheilussakin kannatamme sitä joukkuetta, joka kuuluu minun maahani tai minun kaupunkiini ynm. Jos muuttaisimme toiseen kaupunkiin, saattaisimme siirtyä kannattamaan toista joukkuetta.

Annamme siis harhan määritellä suuren osan elämästämme ja sen, miten suhtaudumme asioihin. Jos omistamisen tunnetta ei olisi, tuntisimme kaikki ihmiset, luonnon, esineet ynm yhtä arvokkaiksi riippumatta siitä, koemmeko sen kuuluvan jollakin tasolle itsellemme. Hassuinta minusta on se, että joku voisi omistaa luontoa sen takia kun paperissa lukee niin :o

Bella-hauvalla on tänään synttärit <3Maanantai 23.08.2010 14:36

Se täyttää vuoden! :) <3<3<3 PUSUJA sen nassuun! :) Aamu alkaa aina aamupusuilla ku Bella pääsee huoneeseen <3 ja sit se tulee tassutteleen päälle :D <3 tänään pitää leikkiä sen kanssa koko ajan ku se on kerta synttärisankari ^___^ <3

Bella <3<3<3<3<33

Suosittelen kirjaa:Torstai 12.08.2010 23:10

Brian Greene: Kosmoksen rakenne :) Selkeetajuisesti selitetään "arkisen maailman alla olevat oudot ja hätkähdyttävät todellisuuden kerrokset, jotka moderni fysiikka on paljastanut". Suosittelen! =)

esimerkkejä kirjasta:

"Ja suurten ylimääräisten avaruudellisten ulottuvuuksien luoma tila kenties johtaa vielä hämmästyttävämpään asiaan: toisiin lähellä oleviin maailmoihin, siis ei sellaisiin jotka ovat lähellä tavallisessa avaruudessa vaan lähellä ylimääräisissä ulottuvuuksissa, ja joista olemme toistaiseksi olleet täysin tietämättömiä."

"ylimääräisten ulottuvuuksien keksiminen osoittaisi, että koko ihmiskunnan kokemusmaailma on ollut täysin tietämätön maailmankaikkeuden perustavasta ja olennaisesta piirteestä. Se olisi vaikuttava todiste sille, että jopa aikaisemmin hleposti ihmisen aistein havaittavina pitämämme kosmoksen piirteet eivät välttämättä ole sitä"

eli aikas jänskää! :)

Vähä siistiä!Torstai 29.07.2010 17:05

Löysin Tiedon portaat-kirjasarjaan kuuluvia kirjoja kirppikseltä, luettiin niitä sikana pikkusena mummulassa! :) Niissä kerrotaan eri tieteenaloista esim fysiologiasta, antiikin kirjallisuudesta, Suomen historiasta, kemiasta, fysiikasta, geologiasta ja kaikesta mahollisesta! :) Ne on vähä niiku oppikursseja niihin aloihin ^_^ Sit ku lukee ne kaikki ni tietää vähä perusteista monesta tieteen alasta >8) voisin jatkaa siitä mihin pikkusena jäin xD Jeminaki oli joku päivä sitte löytäny tohon kuuluvan kirjan jossa on biologiasta ja kasvitieteestä 8)

Kissavauvan seikkailut :) <3Tiistai 27.07.2010 18:58

Oon kaverilla ja täällä on 12 viikkonen kissavauva! <3 TOSI söpö :) ihan innoissaan leikkii ja hyppii täällä ^_^ Sit ku pelaa koneella ni tulee ihan ton näytön eteen etten varmasti nää mitään ja yrittää pyydystää tota hiiren kursoria x) Ja sit ihmettelee ku ei saa kiinni sitä ja kokeilee välillä näytön takaa (littee näyttö) et oisko se siellä :D <3

Seikkailutaitojen hiomista! :)Perjantai 23.07.2010 02:26

Ollaan opeteltu vähän erätaitoja, esim miten tehään suoja metässä, miten löytää vettä tai ruokaa tai tehään köyttä ynm! :) Se on kivvaa, ei olla kyl keretty vielä käytännössä kokeileen niitä juttuja muuta ku et tehtiin nokkosen kuiduista köyttä vähän >8) Sit on kiva ku ei tarvi vaikka mitään telttaa ees mukaan ku voi vaan mennä mehtään ja tehä jonku pesän ja nukkua siellä ^_^ Ja sit joskus ku on tosi hyvä noissa jutuissa ni tuntuu et ois aina kotona ku menee luontoon ku tuntee miten se toimii ja miten toimia siellä, niiku oman kodinki tuntee :)


Kokkokallio :) <3

Oltiin mehtässä yötä teltassa :)Keskiviikko 21.07.2010 14:13

Jessen kanssa ^__^ kerettiin lähtee kyl vasta joskus yheltätoista illalla, haha :D sit oli kiva pimeessä seikkailla ja pystyttää telttaa >8) en nähny kummituksia :) mut lepakko meni! =) Ja ku siellä asuu korppi eli semmone jätti-iso lintu ni olin kuulevinani aamulla sen ääntä mut saatto olla joku muuki 8)

Seikkailulla muttei eksyksissä >8)Maanantai 19.07.2010 21:45

No okei, oltiin vähä eksyksissäki =D Ku mun piti viedä verokortti ex-työpaikkaan ni lähettiin Jessen kans pyöräileen, olin sit IHAN varma et yks tie vie sinne oikotietä vaikken ollukaan sieltä ennen menny :D No lähin sit opastaan Jessee et tästä tien yli! Ahaa joo, nyt tänne eteenpäin ja sit alko kyl epäilys tulla mieleen ku ei näyttäny yhtään keskustalta se alue :D

Sit kyl piti myöntää et ehkä olin menny vähän vikapaikkaan x) mut siinä oli kirpputori ni käytiin siellä ja löysin kivan taulun! :) Ehkä ohjasin intuitiolla itteni sinne kirpparille! >8) eli en ollukaan eksyksissä x)

Sit lähettiin Jessen opastuksella takas sieltä ja olin monesti menossa väärään suuntaan ja meinasin huutaa Jesselle et hei ei ainakaan nyt sinne suuntaan vaikka se paikka oliki sit siinä kulman takana, onneks ei menty sinne minne mä oisin ollu menossa :D

Sit käytiin jossaki kivassa kaupassa missä oli 70-vuotias mummu ja se näytti ihan joltaki korkeintaan 50 vuotiaalta :o se näki auroja ja kaikkee :)