IRC-Galleria

Tanssii tähtien kanssaMaanantai 19.03.2007 15:15

Koska en jaksa/halua kommentoida vaaleja enempää, niin keskitynpä sitten viihdeohjelmien kommentointiin...

Olen kuulkaas seurannut Tanssii tähtien kanssa -ohjelmaa, ja ollut jopa positiivisesti yllättynyt! :) Tanssihan perinteisesti vahvistaa stereotyyppisiä sukupuolimalleja: mies vie, nainen vikisee - ja näyttää hennolta ja kauniilta. Mutta tämänvuotisessa Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa näitä malleja rikotaan ilahduttavilla tavoilla.

Kilpailussa on mukana kaksi varsin persoonallista ja räväkkää nuorta naista - laulaja Mariko ja näyttelijä Sari Siikander. Nämä naiset kiroilevat suorassa lähetyksessä ja nauravat räkäisesti saamilleen kommenteille.
Myös hyvin perinteistä naiskäsitystä edustava ex-missi Vanessa Forsman tuo omalla tavallaan naisten moninaisuutta esiin: hän on raskaana ja tanssii villisti kasvavasta mahastaan huolimatta.

Ohjelmassa on tänä vuonna siis useita erilaisia naisrooleja esillä, ja kovin harva niistä on aivan tavallinen ja stereotyyppinen. Viimeksi ohjelmassa rikottiin sukupuolirooleja myös aivan tietoisesti, kun yksi pari oli pukeutunut ristiin ja esitti lennokkaan drag-tanssin. "Mies" vei, mutta olikin nainen. Vanha feministihän aivan herkistyy.

:)

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.