IRC-Galleria

Idhren

Idhren

www.heijastuspinta.fi

Takaisin luontoonKeskiviikko 09.08.2006 06:32

"Homoseksuaalisuus on luonnotonta."
"Ehkäisy on luonnotonta."
"Geenimuuntelu ei ole luonnollista."

Aina kun joku vetoaa missä tahansa asiassa luonnottomuuteen, uskallan väittää, ettei asiaa ole mietitty loppuun asti. Mietitäänpä seuraavien asioiden luonnetta luonnollisuuden kannalta:
-vessapaperi
-antibiootit, rokotukset, kipulääkitys, kemoterapia, astmalääkitys, insuliini ruiskuissa
-rakennukset
-koulutusjärjestelmä
-tietokoneet
-internet
-soittopelit
-öökköset
-kypsennetty ruoka
-kosmetiikka
-valokuvaus
-kirjoitusvälineet
-kirjoitustaito
-kyky ajatella hypoteettisesti eri vaihtoehtojen välillä
-hiusharjat
-kalenterit
-colajuomat
-rintaliivit
-teleskoopit
-autot
-avaruussukkulat
-lasinvalmistus
-keskustelupalstat
-pienoislentokoneet
-maanviljely
-sanakirjat
-suklaa
-pyörä
-taito tehdä tuli

Jos haluaisimme ihannoida luonnollisuutta, meidän tulisi hylätä nykyinen elämäntapamme, pukeutua karhuntaljaan (tämä sallittakoon, sillä paleltuisimme alastomina ja karvattomina) ja kirmata metsissä (siellä missä niitä vielä on) eläen n. 35-vuotiaiksi. Luonnollisuus tai luonnottomuus on äärimmäisen huono argumentti yhtään millekään ja sitä käyttävätkin lähinnä ne, joiden oma henkilökohtainen moraali näkee ongelman jossakin eikä kykene näkökantaansa muiden, kuin hyvin pinnallisesti järjellisin argumentein perustelemaan. Mikä ei sovi omaan päähän, sen on oltava väärin, sen on oltava luonnotonta.

Toisaalta kaikki, mitä teemme, on luonnon mahdollistamaa, ei ole meidän edes mahdollista tehdä asioita, joihin ei luonto anna tukeaan, emme voi matkustaa valoa nopeammin, emme voi morfata itseämme siiliksi ja siitä takaisin ihmiseksi, emme voi keksiä lääkettä, joka ei noudattaisi kemian ja biologian "lakeja", emme voi keksiä mitään, mihin aivojemme kapasiteetti ei yksinkertaisesti riittäisi.

Riippuen ihan miltä kantilta asiaa tarkastelee - luonnottomuus on joko äärimmäisen huono argumentti, sillä kaikki ympärillämme on periaatteessa "luonnotonta", toisaalta taas kaikki tekemämme ja kehittämämme on luonnon lakien mukaista, luonnon mahdollistamaa, siis luonnollista.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.