IRC-Galleria

Inkkari

Inkkari

Muokkaa tilaasi
Outi Myllymäki
torstai 23.10.2008 (Ilkka)

Arja Haapaojan eduskuntavaalitiimissä mukana olleet Kari Pastuhov ja Niko Linsa yrittävät nyt läpimenoa kaupunginvaltuustoon.

Keskustan ehdokaslistalta Vaasasta löytyy mielenkiintoisia persoonia. Eduskuntavaaliehdokkaana ollut päiväkodinjohtaja, ensimmäinen varavaltuutettu Arja Haapaoja mielii kaupunginvaltuuston varsinaiseksi jäseneksi.

Hänen taustajoukoistaan ponnistaa kaksi vahvaa miestä, Pohjanmaan hätäkeskuksen johtaja Kari Pastuhov ja tyttärensä kaappausjupakassa julkisuuteen noussut Niko Linsa. Kumpikin yrittää valtuustoon ensimmäistä kertaa.

- Kuntavaalit ovat peruspalveluidemme kannalta tärkeimmät vaalit. Lähdin ehdokkaaksi, koska haluan vaikuttaa kunnan tuottamiin palveluihin ja siihen millainen paikka Vaasa on asua ja elää, Pastuhov kertoo.

- Tapahtumaketju, joka lähti liikkeelle tyttäreni kaappauksesta sai minut huomaamaan, millaisia epäkohtia kaupunkimme palveluissa on. Kansalaisten oikeusturvassa on selviä puutteita. Lähdin ehdokkaaksi, sillä valtuustossa voin paremmin vaikuttaa kaupunkilaisten asioihin ja tehdä työtä toteamieni epäkohtien korjaamiseksi, Linsa selvittää.

Pastuhov valitsi keskustan sen arvomaailman takia. Linsan keskustalaisuus kumpuaa siitä, että hän sai puolueelta apua taistellessaan tyttärensä palauttamiseksi.

- Kun tyttäreni kaapattiin, keskustasta otettiin minuun yhteyttä. Sain heiltä paljon arvokasta apua ja tukea tyttäreni palauttamiseksi takaisin Suomeen. Muut puolueet pysyivät hiljaa, hän muistelee.

Arjen turvallisuutta ja tasavertaisuutta

Pastuhovin kampanjan pääteemana on arjen turvallisuus, joka istuukin mainiosti hätäkeskuksen pomolle. Lasersuunnittelija Linsa aikoo myös valtuustossa ponnistella lasten oikeuksien ja tasavertaisen vanhemmuuden puolesta.

Linsa kuvailee olevansa hyvillä mielin, kävi vaaleissa miten päin tahansa.

- Olen tähän mennessä saanut paljon positiivista palautetta ja tukea vaaliteemoilleni, joten lopputuloksesta huolimatta ehdokkuudestani jää ehdottomasti hyvä mieli. Ajamani asiat ovat tulleet hyvin esiin. Vaalityö on edennyt hyvin, mutta näin ensikertalaisena on vaikea arvioida vaalien tulosta.

Pastuhov suhtautuu optimistisesti tulevaan.

- Mitä lähemmäksi vaalipäivä tulee, sitä varmemmalta keskustan valtuustopaikkojen lisääntyminen Vaasassa tuntuu. Samalla tunne siitä, että meitä valittavia itseni mukaan lukien on useita.

Keskustalla on tällä hetkellä Vaasan valtuustossa kaksi paikkaa. Esa Antila ei ole asettunut ehdolle. Leena Hallasmaa hakee jatkokautta.

Lähde: http://www.ilkka.fi/arc_article.jsp?article=376775

Oikeusturvaterveisin
Niko Linsa (348)
http://www.syrjityt.fi

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.