IRC-Galleria

Istharium

Istharium

Every ounce of my weight is a failure

Selaa blogimerkintöjä

Elikkäs, ajattelin tähän nopeasti tiivistää oman ajatteluni esimerkiksi kristinuskosta ja omasta maailmankatsomuksestani. Tämä voi olla kristitylle ihmiselle, joka todellakin uskoo Jumalaan, aika sellaista tekstiä, että fundamentalistiset ihmiset julistaisivat minun pannaan ja kiroaisi Helvettiin, mutta mitäpä väliä.

Kuten voitte jo yhteisöistä päätellä, en ole mikään kovin himokristitty, joka ajattelee, että uskomalla Jumalaan pääsee taivaaseen ja iänikuiselle kukkaniitylle hyppimään alasti muiden kanssa. Ei siinä mitään, saahan tuollaiseen uskoa, jos haluaa. En tuomitse ihmistä uskontonsa perusteella ja vähentää sillä kuolemanpelkoa uskomalla iänkaikkiseen elämään. Loput meistä perusjannuista ja neutraalisesti uskontoon suhtautuvista, eri kulttuuriuskonnoista ja aateihmisistä koostuva poppoo joutuu suoraan Helvettiin, koska ei samaan Jumalaan uskottu kuin nuo kristityt. Näin ainakin amerikkalaiset fundamentalistikristityt väittävät. Voin kyllä vannoa, että noista ihmisistä, jotka luulevat pääsevänsä Taivaaseen, eivät ole edes Raamattua aukaisseet. Ovat kyllä kirjaa pitäneet kädessä ja osaa muutaman virren ja rukouksen Uudesta Testamentista, muttei heillä ole mitään hajua siitä, mistä kristinuskossa on kyse. Ja se minua kristinuskossa nyppii!

Ja Raamatun kertomukset siitä, että ketkä pääsee Taivaaseen ja ketkä ei, ovat todella ristiriitaisia. Esim. Jumalan pitäisi ottaa lapsensa vastaan Taivaaseen, vaikka tämä olisi Saatanaa palvova henkilö. Tämä kertoo Jumalan hyväntahtoisuudesta jne., mutta tästä on toinen versio samassa kirjassa! Toisen version mukaan ihminen on syntinen syntymästä kuolemaan asti, eikä voi päästä Taivaaseen millään tavalla. Kuinkas tässä nyt näin kävi?! Ensin päästetään huvipuistoon, muttei päästäkään, koska valuutta ei kelpaa!

Oma lausahdukseni kristinuskosta kokonaisuudessaan käy näin: "Kristinuskon päämäärä oli selvä, mutta silti äärimmäisen epäselvä. Siksi kristinusko epäonnistui". Eli toisinsanoen, kristinuskolla oli hyvä päämäärä, se halusi levittää rauhan ja suvaitsevaisuuden sanomaa. Minulla ei ole sitä vastaan yhtään mitään, kyllä minä tasavertaisuutta jne. haluan. Mutta tässä nyt kävi niin, että kristityt teki ihmisistä kristittyjä väkivallalla, teloituksilla, manipuloinnilla jne., joka on täysin Raamatun vastaista toimintaa. Sen sijaan, että rauhaa ja suvaitsevaisuutta oltaisiin saatu, saatiin väkivaltaa ja verilöylyjä ja kirkko sai rahaa tästä kaikesta. Uskonto = Raha, näin se kävi ja niin menee nykyäänkin.

Raamatun Vanha Testamentti se vasta on rajua luettavaa: raiskauksia, sisarien ja veljien välisiä avioliittoja, kidutusta, mestauksia, petturuutta, toimintaa ihmiskuntaa vastaan jne. Vanha Testamentti koostuu enimmäkseen kertomuksista, joita tuhansia vuosia sitten ihmiset kertoivat toisille kalastajakavereilleen tai nuotiotarinoina kertoi muuten vain. Kaikki ne vain on koottu yhteen nippuun. Mutta tässähän käy ilmi, ettei nämä kirjoitukset olekaan mitään Jumalan käsialaa. Koko homma lähti IHMISESTÄ! Ei mistään Jumalasta vaan normaalista työläiskuolevaisesta. Nuo kirjoitukset ovat sen ajan ihmisten primitiivisiä ajatuksia ja kertomuksia, joilla he vastasivat elämän suuriin kysymyksiin. Ei uskoisi, että siitä kasasta täynnä kertomuksia muodostuisi suuri maailmanuskonto... Tosin, aika monet uskonnot alkoivat varmasti tuolla tavalla. Vanhan Testamentin opetuksetkin ovat niin sadistisia ja epäsuvaitsevaisia, että miltei mielelläni polttaisin tuon oppikirjan kirkon edessä.

Uusi Testamentti on kuitenkin parempi kuin Vanha. Siinä on opetukset parempia, siinä viestitään hyväntahtoisuutta jne. Kaikkea hyvää, jes! Mutta homma kusi kuitenkin, mikä siinä sitten menikään vikaan. Näin realistiselta pohjalta ajatellen, Jeesuksen temput eivät ole aitoja. Hän on kyllä varmaan ollut olemassa, muttei kuitenkaan mikään epäinhimillinen olento ollut, vaan tavallinen kuolevaisprofeetta. Jeesuksen taikatemput ovat sepitettyjä, kun Raamatun evankelistit kirjoittaessaan Raamattua halusi vähän nostaa kytkintä asioissa ja muuttaa asioita epärealistisiksi. Tällä tavoin saadaan ihmiset myös uskomaan paremmin johonkin "korkeampaan voimaan", jolla voi muuttaa vedestä kivaa taikajuomaa(=alkoholia).

Näiden asioiden takia aion pysyä poissa kristinuskosta. Täysi-ikäisyyden saavutettuani aion erota kirkosta ja lakata maksamasta kirkollisveroa tämän yhteydessä. Kristinusko on hyvä aate, mutta siihen uskovat ihmiset joskus ovat vain välillä niin typeryksiä kuin mahdollista. Kristityt tekevät periaatteessa enemmän syntiä kuin ateisti yleensä. Se, että kristitty syrjii ja toimii rasistisesti ateistisia- ja Jumalaa vieroksuviin uskontoihin kuuluvia ihmisiä on jo syntiä, jota Raamattu kieltää tekemästä. Kaikkien pitäisi olla samanarvoisia, prkle! Kun taas ateistit eivät välitä paskaakaan siitä, että uskooko toinen ihminen johonkin tai ei, ellei toinen osapuoli ala kyseenalaistamaan ateistin ihmisyyden arvoa jne. Tuo on hieman induktiivista päättelyä, mutta sellaista tapahtuu!

Eli tiivistettynä: Kristinusko aatteena hyvä, mutta se ei toiminut. Se on tappanut miljoonia ihmisiä, mitä sen ei olisi pitänyt tehdä eli se epäonnistui. Ja nykyajan papitkaan ei usko Jumalaan, kun on tarpeeksi pitkään siinä urassa ollut.

Nonih, nyt kun on asiaa tullut näin perkeleesti, niin kirjoitanpas tähän, miten minä ajattelen maailman yleensäkin(En käytä nyt tässä yhteydessä minun filmirulla-teoriaani, se on asia erikseen).
Se, että kristityillä on käsitys Jumalasta, on minulla aikalailla sama käsitys luonnosta. Jumala on luonnon vertauskuva, mutta luonto on vain tahdoltaan riippumaton. Sillä ei ole tahtoa vaan kaikki menee eteenpäin rullaamalla ilman mitään päämäärää. Luonnon kautta on kaikki syntynyt. Eliöt, ihmiset, molekyylit, aineet jne. myös ajatukset. Kaikki meidän päässämme olevat ajatukset ovat myös luonnon luomaa. Luonto on kaikki. Luonto on universumi ja kaikki sen ulkopuolellakin. Se, että ihmiset sanovat, että tuhoamme luontoa saastuttamalla, niin Maapallon luonto on niin pientä verrattuna universumissa vallitsevaan luontoon. Meidän elämämme ei luonnon kannalta ole mitään. Ja kuten Ernest Hemingway kirjoitti menestysromaanissaan 'Ja Aurinko Nousee': "Sukupolvi menee ja sukupolvi tulee, mutta maa pysyy iäti. Ja Aurinko nousee ja aurinko laskee - -" Luonto on kaikki.

Any questions?

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.