IRC-Galleria

Istharium

Istharium

Every ounce of my weight is a failure

Selaa blogimerkintöjä

Olemme kaikki yhtä substanssia (?)Torstai 18.06.2009 03:11

Substanssi. Toisinsanoen, se on aine, josta kaikki loppujen lopuksi koostuu ja tätä termiä käytetään enimmäkseen filosofisessa yhteydessä. Kyse ei varsinaisesti ole fysiikan- ja kemian alkuaineista, vaan siitä, mistä me loppujen lopuksi koostutaan. Koostummeko me sielusta, ajatuksesta vai mistä? Onko maailmamme vain harhaa, jonka näemme todellisuuden tilalla? Koostummeko me vain ajatuksesta vai miten voisimme todistaa olemassaolomme?
Omieni päätelmieni mukaan me koostumme luonnosta. Tuskin kukaan voisi väittää tätä asiaa vastaan paitsi maailmanuskonnon edustajat, joiden mielestä me koostumme jonkin suuren jumalolennon käden työn kautta. Luonto on minun käsitemaailmassani kirjaimellisesti kaikki. Kaikki on luontoa. Jopa se, että sinä luet tätä, on luontoa. Meidän koostumus, aistit, ajatukset, unet, luonne jne. ovat luonnon tuotosta. Kaikki on luontoa, jopa tämä teksti, joka on pelkästään pikseleistä koostuvaa datainformaatiota, on luontoa(Sori, jos ilmaisin pikseli-jutun väärin).
Näin verrattuna tätä ajatusta esim. kristinuskoon, voisin ilmaista asian näin, jotta puhuisin "kristittyjen kieltä". Jumala on luonnon vertauskuva. Jumala on vain toinen nimitys luonnolle. Tosin, toisin kuin Jumala, luonnolla ei ole omaa tahtoa. Se ei ole mikään henkilö, jota kuuluisi palvoa, koska me olemme osa luontoa. Me kuulumme luonto-kokonaisuuteen, johon sisältyy koko universumi maapallon lisäksi. Ja nämä kasvihuoneilmiöt täällä maapallolla, joka on vain pieni pilkahdus luonnosta kokonaisuudessaan, ovat sellainen asia, että se ei pilaa luontoa, toisin kuin jotkut sanovat: "Me pilaamme luontomme hiilidioksidipäästöillämme.".. Ehei, nuo päästöt, autot ym. maapalloa saastuttavat tekijät ovat osa luontoa. Jopa näppäimistö, jolla kirjoitat, on osa luontoa. Tämä maapallon tilanne, ei vaikuta luontoon itsessään melkein millään tavalla, koska mittakaavana on koko universumi. Joten, me teemme luonnollista työtä maapalloa saastuttaessa, vaikka se onkin meidän osaltamme huono juttu. Luonnon kulku on riippumaton kaikesta, koska mitä tahansa voi tapahtua ilman syytä, mikä ei tosin ole ihmisen toimintaa.
Eli kaikki on luonnollista. Mitään luonnotonta tässä maailmassa ei ole. Jos maailmassa olisi henkiä, sieluja jne. ne olisivat osa luontoa siinä tapauksessa. Jumala on siis vain vertauskuva luonnolle, mutta kuitenkin erilainen. Ja kysymykset siitä, miten maailma on syntynyt on vain fyysikkojen ja tiedemiesten teorioita, jotka ovat hyvin mahdollisia ja kykeneviä kertomaan luontomme syntymän. Tosin, luonto oli silloinkin, kun universumia ei vielä ollut.

Any questions?

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.